“WE BOUGHT A ZOO / DÜŞLER BAHÇESİ” 20 Ocak 2012’de sinemalarda.

Oscarlı yönetmen Cameron Crowe’un (JERRY MAGUIRE, ALMOST FAMOUS, VANILLA SKY) filmi DÜŞLER BAHÇESİ çok ilgi çekici bir gerçek hikayeden uyarlama. DÜŞLER BAHÇESİ eğlenceli, dokunaklı, macera yüklü ve bir o kadar da tatmin edici bir aile filmi.

Benjamin Mee’nin gerçek hayat hikayesi öncelikle roman olarak yayınlandı (Türkiye yayıncısı Callisto Kitap) ve sonrasında filme uyarlandı.Filmde Devon’daki 200 egzotik hayvan barındıran Dartmoor Wildlife Park’a gerçek hayatta sahip olan İngiliz yazar Benjamin Mee’nin gerçek öyküsü anlatılıyor. Hayvanat bahçesini 2006’da alan Mee, halen burayı çocukları Milo ve Ella ile beraber işletmekte.

DÜŞLER BAHÇESİ’nde güzel ve başarılı oyuncu Scarlett Johansson’ı hayvanat bahçesindeki bakıcı Kelly rolünde izliyoruz. Kelly, eşini kaybeden iki çocuk babası Ben ile yakın bir ilişki kuruyor.

Oscar adayı oyuncu Thomas Haden Church ve genç yaşta yükselen oyuncu Elle Fanning de filmin yıldız isimleri arasında.

Konu: Eşini yakın zamanda kaybeden Benjamin (Matt Damon), iki çocuğuyla beraber yeni bir hayata yelken açabilmek adına yeni bir eve taşınmaya karar verir. Taşındıkları evin arka bahçesinin bir hayvanat bahçesi olduğunu farkeden Benjamin, ailesini ve hayvanat bahçesini ayakta tutmak için burayı düzenleyecek bir ekip kurar ve  böylelikle güzeller güzeli Kelly ( Scarlett Johansson) ile de tanışır. Hayvan parkının büyük açılışı ilkbaharda yapılacaktır ve yetişmesi gerekn çok iş vardır. Bu iş, acemi hayvanat bahçesi sahipleri için göründüğü kadar olmayacaktır. Az paraları kalmıştır ve park kaçmaya meyilli kaplanlar, aslanlar ve daha bir çok tür hayvanla doludur. Tüm bu süreçte Benjamin ve Kelly arasında da sıcak bir ilişki gelişmiştir.Çocuklar, Benjamin, Kelly ve dostları hayvanat bahçesinin açılacağı günü heyecanla beklerken, aralarında gelişen sıcak, duygulu ve bir o kadar da eğlenceli bağ ile kendimizi onların bu eşsiz
masalı içerisinde buluruz.

Yönetmen: Cameron Crowe
Senarist : Aline Brosh McKenna ve Cameron Crowe
Hikaye: Benjamin Mee’nin romanından uyarlama. Callisto Kitap dağıtımıyla Türkiye’de!
Oyuncular: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church, Patrick Fugit, Elle Fanning, John Michael Higgins
Süre: 124 dk
Vizyon tarihi: 20 Ocak 2012
Yapım yılı: 2011
Yapım: 20th Century Fox, LBI ENTERTAINMENT / VINYL FILMS

İthalat: Tiglon

Dağıtım: Tiglon

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yargıç - The Judge (2014) Gece Vurgunu - Nightcrawler (2014) Limonata (2015) Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi - Portrait of a Lady on Fire (2019) Moonrise Kingdom (2012) Baba Mirası (2016)

Leave a comment