ISTANBUL LIVE’DA  “TABU YIKICI” SLOVAK MÜZİSYEN
MAGNIFICO VE DUMAN KONSERLERİ!

Slovenya’nın provokatif, tabu yıkıcı, eğlenceli ve göz alıcı müzisyeni Robert Pesut, nam-ı diğer “Magnifico the Divine”; 25 Kasım 2011, Cuma akşamı Istanbul Live sahnesinde parlayacak! Konserlerine, genç kızların çığlıklarıyla, maçoların ritim tutuşlarıyla ve entelektüellerin mırıldanışlarıyla eşlik ettiği gay ikonu Magnifico, Balkan ritimlerini turbofolk, funk, twist, R&B ve techno ile harmanladığı müziğiyle eğlenceli bir konser sunacak. Türk rock müziğin en güçlü gruplarından Duman ise, 26 Kasım 2011, Cumartesi akşamı şarkılarını Istanbul Live’da hayranlarıyla birlikte söyleyecek.

Hızla gelişen kariyerinde yaptığı imaj geçişleri nedeniyle “Slovak Madonna” olarak anılan şarkıcı, gitarcı, Balkanların Borat’ı Magnifico; ikiyüzlülük, yolsuzluk, maçoluk ve önyargılarla dolu bir coğrafyanın klişelerini, ustaca işlediği kışkırtıcı, hicivli sözleri ve canlı melodileriyle seslendiriyor. Balkan parçalarını büyük bir ironiyle sunan profesyonel şovmen Magnifico; abartılı, çılgın stili ve kırık Balkan İngilizcesiyle ironik olarak sosyalizm sonrası turbo kapitalizmi sorgularken dinleyicilerine çok eğlenceli bir konser deneyimi sunuyor. Şarkı sözlerinde, Slovaklar arasındaki homofobi tabusunu kıran, “Sisters” adındaki travesti üçlüsüyle, üç eşcinsel erkeğin ağzından söylettiği sözlerle birinci sınıf bir kışkırtmaya imza atan Magnifico; eğlencede çığır açan muhteşem performansını 25 Kasım 2011, Cuma akşamı Istanbul Live’da sergileyecek.

Istanbul Live’ın Kasım ayının son hafta sonunda, ses getirecek diğer etkinliği ise Duman konseri. Kaan Tangöze (vokal/gitar), Ari Borakas (basgitar), Batuhan Mutlugil (gitar) ve Cengiz Baysal’dan (davul) oluşan başarılı rock grubu Duman; 26 Kasım 2011, Cumartesi akşamı Istanbul Live’da vereceği konserde “Belki Alışman Lazım”, “Bu Akşam”, “Seni Kendime Sakladım” gibi sayısız şarkısını hayranlarıyla birlikte söyleyecek.

Deep Purple, Jethro Tull, Macy Gray, Slayer, Spyro Gyra, Nancy Sinatra, Gloria Gaynor, Page&Plant (Led Zeppelin), Ben Harper&the Innocent Criminals gibi dünyaca ünlü yüzlerce sanatçıyı ülkemize getiren, 1995’ten bu yana Uluslararası Eskişehir Festivali’nin organizasyonunu üstlenen Major Müzik Organizasyon – Eyüp İblağ’ın program yönetimini devraldığı Istanbul Live; yeni sezonda sadece iyi müzik yapan isimlere yer verme politikasıyla yola çıktı.

İstiklal Caddesi Ağa Camii’nin sokağında bulunan Istanbul Live’da, gerçekleşecek konserlerin kapı açılış saati 21:00. Konser biletleri Biletix’ten ve Istanbul Live’dan temin edilebilir.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Paranormal Activity: İşaretliler - Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) Anahtar (2012) Asabiyim Ben - Relatos Salvajes – Wild Tales (2015) Şeflerin Şefi (2021) Kızım (2023) Son Şarkı Ahmet’in Türküsü (2024)

Leave a comment