WIDOWS / DUL KADINLAR

Akademi ödüllü yönetmen Steve McQueen, (“12 Yıllık Esaret”) ortak ve çok satan yazar olan Gillian Flynn (“Kayıp Kız”), suça, tutkuya ve gün ışığına dayanan “Widows” ölmüş eşlerinin geride bıraktıkları borç dışında ortak noktaları olmayan dört kadının hikayesini anlatıyor. Çağdaş Chicago’da yaşanan kargaşa döneminde, Veronica (Oscar® kazanan Viola Davis) , Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) ve Belle (Cynthia Erivo) kaderlerini kendi ellerine alıyor ve kendi koşullarıyla bir geleceği hazırlamak için biraraya geliyorlar. “Widows” ayrıca Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya ve Brian Tyree Henry gibi oyunculara da yer veriyor.
Çağdaş Chicago’da yaşanan kargaşa döneminde ölmüş eşlerinin geride bıraktıkları borç dışında ortak noktaları olmayan dört kadının kaderlerini kendi ellerine alıp ve kendi koşullarıyla bir geleceği hazırlamak için biraraya gelişlerinin hikayesini anlatıyor.

Prodüksiyon Bilgisi
Dul Kadınlar, politik ve toplumsal karışıklık sırasında modern Chicago’da geçiyor. Patlayıcı bir soygun girişimi sırasında dört silahlı soyguncu olan kocaları öldüğünde, arkada kalan dul eşlerinin kocalarının suç faaliyetlerinin geride bıraktığı borçlar dışında ortak hiçbir şeyleri yoktur. Kendilerine bir gelecek hazırlayabilmek için kaderlerini kendi ellerine alırlar.

Vizyon Tarihi: 16 Kasım 2018
Oyuncular: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Colin Farrell
Yönetmen: Steve McQueen
Vizyon Tarihi: 16 Kasım 2018

PRODÜKSİYON NOTLARI:
Aynı isimdeki popüler İngiliz televizyon dizisine dayanarak, Lynda La Plante tarafından yaratılan Dul Kadınlar, 12 Years a Slave ile En İyi Film Akademi Ödülü’nü kazanan film yapımcısı Steve McQueen tarafından yönetildi, yazıldı ve yapımı gerçekleştirildi.

McQueen, “13 yaşımda Lynda La Plante’nin TV dizilerini izlediğimi hatırlıyorum” diyor. Bu kadınlar hiç kimsenin yapabileceklerini düşünmedikleri bir şeyi başardılar. Hayatımın bir noktasında ise ben de aynı şekilde yargılandığım için benim üzerimde büyük bir izlenim bıraktılar. Yıllar sonra, Hollywood’a ilk geldiğimde, birçok yetenekli aktrisin çalışmamasıyla karşı karşıya kaldım. Sonra da kadına ve köleliğe dair bir film yapmaya karar verdim. ”

McQueen, senaryonun yardımcı yazarı ünlü senarist Gillian Flynn’e (Gone Girl) gittiğinde, onun fırsata atladığını söylüyor. “Steve McQueen beni aradı, bu depresyondan çıkmak için güzel bir telefon görüşmesiydi” diyor. “Chicago’da yaşadığımı biliyordu ve dört kadının rol aldığı bir soygun filmi yapmak istiyordu, tabi ki ben de kabul ettim. İçinde yaşadığım ve sevdiğim Chicago’da bir şansa sahip oldum. Tüm mahalleleri ve şehri kendi karakteri ile kullanmak istedi. Ve filmde gerçek Chicago’yu görüyorsunuz. Bu sebeple süreç benim için, “Nereye imza atıyorum?” şeklinde gelişti.
Film yapımcıları film için etkileyici bir oyuncu kadrosu oluşturdu. McQueen, oyuncularının rahat ve evde hissetmelerini sağlamanın çok önemli olduğunu söylüyor. “Çok basit: hepsi harika oyuncular ve deneyimleyip, araştırmak için kendilerini güvende hissettikleri bir ortam yaratmanız gerekiyor. Umuyorum ki oyunculara kendilerini özgür ve rahat hissedebildikleri bu ortamı sağlayabilmişimdir. ”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol - Mandela: Long Walk To Freedom (2014) Arıza Aşk - Bellflower (2012) Entourage (2015) Terkedilmiş (2015) Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı - Mektoub, My Love: Canto Uno (2018) Dört Kız Kardeş - Four Daughters (2024)