Türk sinemasında bir şeyler oluyor… Yaz döneminde adeta sessizliğe bürünen Türk Sineması  sonbaharın ilk aylarında deyim yerinde ise taarruza  geçti. Bu hafta vizyona giren filmler arasında dört yerli yapım üç yabancı yapım film yer alıyor. İşte vizyona giren filmler:
Arada Kalan
Scott McGehee ile David Siegel’in  yönettiği ve Julianne Moore, Steve Coogan, Alexander Skarsgard ile Joanna Vanderham’ın oynadığı Arada Kalan (What Maisie Knew), 25 Ekim 2013’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor
Başka Söze Gerek Yok
Nicole Holofcener’in yönettiği ve Julia Louis Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener ile Toni Collette’nin oynadığı Başka Söze Gerek Yok (Enough Said), da  Eşinden ayrılmış olan Eva, bir gün çok dürüst ve eğlenceli biri olan Albert’la tanışır. Bu sırada Eva, Marianne isimli yeni müşterisiyle iyi arkadaş olmuştur. Eva, Marienne’in tek kusurunun eski eşini sürekli aşağılaması olduğunu düşünmektedir. Eva, Marienne’in ilişkisinin detaylarını öğrendikçe, kendi ilişkisinden şüphe duymaya başlayacaktır.
Benim Dünyam
Uğur Yücel’in yönettiği ve Uğur Yücel, Beren Saat, Ayça Bingöl ile Turgay Kantürk’ün oynadığı Benim Dünyam,  1950’li yılların Büyükadası’nda, iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı “bilmeyen”, çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Elâ ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca’nın çarpıcı hikâyesi.  Siyahtan beyaza giden bu yolculukta sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız. Bu filmi izlemeye giderken yanınızda mendil götürmeyi ihmal etmeyin. Bol göz yaşı var filmde. Bizden söylemesi.
Kaptan Phillips
Paul Greengrass’ın yönettiği ve Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman ile Faysal Ahmed’in oynadığı Kaptan Phillips (Captain Phillips Amerikan bandralı yük gemisi Maersk Alabama’nın 2009 yılında Somali’li korsanlar tarafından kaçırılmasını konu alan bir film. Olayın çok sayıdaki global etkisini, hem heyecanlı bir gerilim, hem de karmaşık bir portre olarak sunuyor ve Alabama’nın kaptanı Richard Phillips ile onun Somali’li muadili Muse arasındaki ilişkiye odaklanıyor.
Şevkat Yerimdar
Bülent İşbilen’nin yönettiği ve Özgürcan Çevik, Başak Parlak, Tarık Papuçcuoğlu ile Cezmi Baskın’ın oynadığı Şevkat Yerimdar,  da bir gün Balat çarşıda Şevkat  Yerimdar’ın sahip olduğu yumurtacı dükkânına bir arabanın girmesiyle Şevkat Yerimdar’ın yaşadıkları ve hayatını konu alıyor. Karakter komedisi olan filmin baş karakteri Şevkat  Yerimdar, öfke kontrolü sorunu olan, çok dürüst, yufka yürekli, cesur, mahalledeki herkesin sevdiği, gizli, tanınmayan kahramanlardan…
Aşk Ağlatır
Mehmet Taşdiken’in yönettiği ve Ceyda Ateş, Melih Selçuk, Yılmaz Gruda ile Mert Yavuzcan’ın oynadığı Aşk Ağlatır,  Atıf ve Lale, birbirlerini seven iki gençtir. Lale, Barış’a aşık olur ve bunu Atıf’a itiraf eder. Barış’ın Babası Samim, oğlunun Lale’yle ilişkisine karşıdır. Bir gece Atıf’ın evine küçük hasta bir kız olan Melis, dedesini aramaya gelir. Atıf kötü, yalnız yaşayan bu çocuğun izini sürer ve yanına alır. Küçük hasta kız Atıf’a âşık olur. O andan itibaren, Melis’in büyük dramı ve gerçekler ortaya çıkmaya başlar.
Üç Yol
Faysal Soysal’ın yönettiği ve Turgay Aydın, Rıza Akın, Nik Xhelilaj ile Kristina Krepela’nın oynadığı 3 Yol Filmi, Bosna’da yaşananlar sonrası yakınlarını bulamayan, adaleti arayan insanları ve bu göreve gönül veren Türkiyeli bir şair ile vicdan sahibi Boşnak – Sırp bir psikoloğun, toplu mezarların gölgesindeki aşkını şiirsel bir anlatımla konu ediniyor. Film ayrıca savaşlardan ve bunalımlardan sonra ortaya çıkan krizlere, kaybedilen ahlâk ve kültürel miraslara ve vicdan azaplarına işaret ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
ODA (2023) KEHANET: AYASOFYA (2022) Jane Eyre (2011) Bir Düşüşün Anatomisi - Anatomy of a Fall (2023) B. O. K.: Bi O Kalmıştı (2016) Kadın - Elle (2016)

Leave a comment