EFSANEVİ KADIN AVCISI DON JUAN
“DON JUAN’IN GECESİ” İLE ENKA’DA!

Efsanevi kadın avcısı Don Juan, Haluk Bilginer’in rol aldığı “Don Juan’ın Gecesi” adlı oyun ile “23. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları” kapsamında ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda! Don Juan’ın “kadınlar”ı tarafından yargılandığı bir geceyi anlatan oyun; 15 Kasım 2011 Salı akşamı saat 20:30’da sahnelenecek.

Fransızların ünlü yazarı Éric-Emmanuel Schmitt tarafından yazılan, Kemal Aydoğan’ın yönettiği “Don Juan’ın Gecesi”nde; Haluk Bilginer, Gülen Karaman, Güneş Berberoğlu, Funda İlhan, Ayşegül Ünsal, Evrim Alasya, Muharrem Özcan, Umut Temizaş, Seda Türkmen ve Selin Yeninci rol alıyor.

Oyunda; Düşes’in, Don Juan’ın beraber olduğu beş kadınla birlikte, Paris’te Don Juan’a hazırladığı büyük sürpriz konu ediliyor. Düşes’in Kral’dan çıkardığı yakalama emri ile o gece Don Juan, Düşes’in üvey kızı Angelique De Chiffreville ile zorla evlendirilecektir. Bunlardan haberi olmayan Don Juan maskeli baloya katılma hayalleriyle partiye gelir. Kadınların kalbini  ustaca fetheden çapkın, içinde yaşadığı trajedilerle gecenin asıl sürprizi kendisi olacaktır.

Sahne tasarımını Bengi Günay, ışık tasarımını İrfan Varlı ve müziklerini Tolga Çebi’nin üstlendiği oyun, Don Juan miti etrafında “cinselliğin doğası ve insanın varoluşunu” tartışıyor.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit - Men in Black: International (2019) Örümcek Adam: Eve Dönüş - Spider-Man: Homecoming (2017) Bir Gün - One Day (2011) Babamın Kemikleri (2019) Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi - Capitalism: A Love Story (2009) King Richard: Yükselen Şampiyonlar - Kral Richard (2021)

Leave a comment