İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta günümüzün caz divalarından Dianne Reeves’i ve fadonun kraliçesi Mariza’yı İstanbullularla buluşturarak tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti verecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta günümüzün caz divalarından Dianne Reeves ve fadonun kraliçesi Mariza’yı İstanbullularla buluşturarak tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti verecek.
Günümüzün caz divalarından biri olarak kabul edilen Dianne Reeves, 5 yıl aradan sonra çıkardığı yeni albümü Beautiful Life’ın turnesi kapsamında 5 Kasım Çarşamba günü 20.00’de CRR sahnesine konuk olacak. 3 sene üst üste ‘En İyi Caz Vokal Performansı’ dalında Grammy ödülünü almaya hak kazanmış tek vokalist olan Reeves, en çok beğenilen ve en yeni parçalarını müzikseverler için seslendirecek.
Üst üste 3 kez kazandığı ‘Avrupa’nın En İyi Sanatçısı’ BBC Ödülleriyle, meşhur Guardian Gazetesi’nin “Dünya Müziğinin Divası” olarak gösterdiği Mariza, 2014 turnesi kapsamında unutulmaz hitlerini 7 Kasım Cuma günü 20.00’de İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak. Portekiz’in fado geleneğine kattığı çağdaş yorumlarla parçalarını seslendirecek olan Mariza, yeni albümü öncesinde İstanbullu hayranlarına eşsiz bir performans sunacak.
Cazın ve fadonun divaları geliyor
Vokalist bir baba, trompet çalan bir anne, basçı bir amca gibi aile üyeleri sayesinde müzikal genlere sahip olan Dianne Reeves, Trompetçi Clark Terry ile tanışarak vokal kariyerindeki en önemli başlangıcı yaptı. Reeves, 1987 yılında Blue Note/EMI etiketiyle albüm çıkaran ilk vokalist oldu. Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası’yla konuk sanatçı olarak bir konser veren Reeves, meşhur Walt Disney Konser Salonu’nda sahne alan ilk caz şarkıcı unvanına da sahip oldu.
Grammy Ödüllerine aday gösterilen ilk Portekizli sanatçı olan Mariza, ilk Dünya Müzik Ödülünü de fado söyleyerek aldı. Paris’te Fen Edebiyat Akademisi’nin “Medaille de Vermeil” madalyasıyla ödüllendirilen sanatçının “Terra” albümü de En İyi Folk Müzik ve En İyi Prodüktör dallarında Latin Grammy Ödüllerinin sahibi oldu. Portekiz devleti tarafından Portekiz kültürünü yurtdışında en iyi temsil eden sanatçı ünvanına sahip Mariza, 1999 yılında efsane fado şarkıcısı Amalia Rodrigues’in adını taşıyan Vakıf tarafından “Fado’nun Sesi” unvanını aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cumali Ceber: Allah Seni Alsın (2017) Devir (2013) İntikam Peşinde - Ablations (2015) Yar1m - Yarım (2016) Follow Me (2020) Yabani - Wildling (2018)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment