Büyük küçük hepinizi Dersimiz: Atatürk filmine davet ediyoruz.
Filmin senaryosunu Turgut Özakman yazdı.Atatürk rolünü Halit Ergenç, anlatıcı (tarihçi) rolünü ise Çetin Tekindor oynuyor. Çocuklar grubunun liderliğini Batuhan Karacakaya yapıyor.
Yönetmen yine çocuklarımızın çok iyi tanıdığı Hamdi Alkan.Filmde daha birçok oyuncu ve sanat uzmanının emeği var.Sürprizler de eksik değil.
Film çesitli anlatım yollarından yararlanarak, Atatürk’ün hayatını özetliyor ve Atatürk’ün çocuklar, öğretmenler, eğitim, çevreyi korumayla ilgili davranışlarını işleyen anlamlı,övünç verici, uyarıcı sahneler içeriyor.

Senaryo yazarı Turgut Özakman film hakkında şöyle dedi: “İlköğretim müfredat programına dikkatle sadık kaldım. Bir yanıyla öğrencilerimize de yönelik olduğu için bu filmde tartışmaya açık, siyasi konulara yer vermedim. Altmış yıllık birikimimle Atatürk’ü, insan özellik ve nitelikleri ile anlatmaya çalıştım. Filmin yapımına katkıda bulunanlar emek verenler de konuya büyük saygı ve özen gösterdiler.
Bu film sırf ilköğretim öğrencilerimiz için değildir.
Sayın öğretmenlere,anne babalara, gençlere,tarihe meraklı herkese yönelen özgün bir kurgusu var. Dersimiz: Atatürk filmini birkaç kuşak hep bir arada izlesin istedik. Beğeneceğinize inanıyorum.Doğru,gerçeklere saygılı,sıcak, hareketli zaman, zaman neşeli, etkili, düşündürücü, gurur ve huzur verici bir film.Büyük küçük hepinizi Dersimiz: Atatürk filmine davet ediyoruz.”

Evet, Diriliş, Şu Çılgın Türkler ve Cumhuriyet kitaplarının yazarı Turgut Özakman Dersimiz Atatürk filmi hakkında böyle diyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kayıp Z Şehri - Lost City of Z (2017) Çalsın Sazlar (2015) Tut Yüreğimden Anne (2018) Michael Jackson's This Is It (2009) Cin Perdesi (2022) Şeytanın Bilinmeyen Hikayesi - The Good Things Devils Do (2021)

Leave a comment