DERİNLİKLERE YOLCULUK
The Odyssey / L’Odyssée

Konu: Jacques-Yves Cousteau, nam-ı diğer Kaptan Kusto, karısı ve iki oğluyla beraber Akdeniz kıyısında güzel bir evde, adeta cennet gibi bir koyda yaşamaktadır. Hayatı macera peşinde geçen Cousteau, su altında nefes alabilmeyi sağlayan, devrim yaratan icadı sayesinde bambaşka bir dünyayla tanışmıştır. Her ne pahasına olursa olsun, artık bu harika dünyayı keşfedecektir. Bizlere deniz altını tanıtan araştırmacı kimliğinin yanı sıra, Oscarlı bir yönetmen, bilim insanı, çevreci, fotoğrafçı ve yazar olan Cousteau’nun hikayesini, yönetmen Jérôme Salle beyazperdeye taşıyor. Salle, Akdeniz kıyılarından Antarktika’ya uzanan bu hareketli macerayı Audrey Tatou, Pierre Niney ve Lambert Wilson’un performanslarıyla izleyiciyle buluşturuyor.

Tür: Macera, Biyografi
Dil: Fransızca – İngilizce
Süre: 122 dk.
OYUNCULAR
Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou
EKİP
Yapımcılar: Nathalie Gastaldo, Philippe Godeau, Olivier Delbosc, Marc Missonnier
Yönetmen: Jérôme Salle
Senaryo: Jérôme Salle, Laurent Turner
Görüntü Yönetmeni: Matias Boucard
Kurgu: Stan Collet
Özgün Müzik: Alexandre Desplat
Yapım Tasarımı: Laurent Ott
Kostüm Tasarımı: Olivier Beriot
Su altı Yönetmeni: Christophe Cheysson
Yönetmen: Jérôme Salle
Oyuncular: Lambert Wilson, Audrey Tautou, Pierre Niney
Yapım: 2016 – Fransa
Tür: Biyografi, Macera
Vizyon Tarihi: 5 Mayıs 2017

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytan Kapısı - Devil’s Gate (2018) Çocuk Pozu - Child’s Pose (2014) Kaçak Prenses - A Royal Night Out (2015) Düzenbazlar - The Hustle (2019) Salgın - Contagion (2011) Benim Babam Bir Kahraman (2023)

Leave a comment