Çağan Irmak’ın “Tamam Mıyız?”ında başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken Deniz Celiloğlu, sevenlerine sinemada yeni yıl sürprizi yapmaya hazırlanıyor:
Çekimleri İstanbul’da tamamlanan ve şu sıra post prodüksiyon çalışmaları süren “Öğrenci İşleri” filmi birbirinden ilginç sürpriz ve karakterlerle adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Bunlardan biri de ünlü oyuncunun ilk kez komedi oynayacak olması.
Senaryosunu “Geniş Aile“ dizisinden bildiğimiz Kamuran Süner’in yazdığı filmde “Bobinci Nuri“ karakterini canlandıran Deniz Celiloğlu, “Kötü karakterleri seyirciye kabul ettirmek zordur ama başarılırsa ortaya Nuri Alço gibi fenomenler çıkar” dedi. Canlandırdığı Bobinci Nuri’nin azılı bir mahkum olarak hapishaneden kaçtığını, bir rehberlik öğretmenini arabasıyla gasp edip göreve başlayacağı dersaneye onun yerine gittiğini ve orada öğrencilere psikolojik danışmanlık(!) yaptığını keyifle anlatan Celiloğlu, ”Bizim gibi tansiyonu yüksek ülkelerde insanların gülmeye ihtiyacı var ve “Öğrenci İşleri”  filmi, o ihtiyacı hakkıyla karşılayacak”  dedi.


Sinemada komedi filmlerinin başarısına dikkat çeken ünlü oyuncu “Senaryo güçlü olursa oyuncuya bol malzeme veriyor ve yaratıcılığa imkan tanıyor. Bu anlamda “Öğrenci İşleri” filmi tam da böyle bir film.Oynarken çok eğlendim, umarım seyirci de eğlenir” ifadelerini kullandı.Senarist Kamuran Süner’in kalemini özgün ve güçlü bulduğunu belirten oyuncu, Murat Akkoyunlu ve Fırat Tanış gibi oyunculuğu yüksek isimlerle aynı filmde oynamanın da mutluluğunu yaşadığını söyledi.


Yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu’nun yaptığı filmde ayrıca Yeliz Şar, Bora Akkaş, Begüm Öner, Tolga Canbeyli ve Bülent Çolak gibi oyuncuların yanısıra Hababam Sınıfı’nın unutulmaz yüzleri Tuncay Akça ve Ahmet Arıman da yer alıyor. Yapımcılığını Güzel İşler’in, Görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran’ın yaptığı filmin hikayesi ise şöyle :

“Baba yadigarı hazırlık dersanesini zorlukla işleten Kısmet, müteahhit kardeşi İsmet’in (kıymetli) dersane arsasını kendisine satması ısrarlarına hep karşı koymuştur. Ta ki fakir öğrencisinin komaya giren kardeşine yardım sözü verip İsmet’in iddiaya girme teklifini kabulüne kadar:
İsmet kazanırsa arsayı satın alacak, Kısmet kazanırsa dersane borçları ödenip fakir öğrencisinin kardeşinin ameliyat masrafları karşılanacaktır…
Kimin sınıfından daha çok öğrenci sınavı kazanacaktır?
Hile ile sınıfını üniversitelilerden para karşılığı oluşturan inşaatçı İsmet mi, sınıfı 3 yıldır sınavı kazanamayanlardan oluşan Kısmet mi? Üstüne üstlük Kısmet’in bel bağladığı rehber hoca, firari Bobinci Nuri tarafından gasp edilmiş ve böylece artık tüm motivasyon teknikleri bir mahkum tarafından verilmeye başlanmıştır.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Conjuring: Şeytan Ayini - Conjuring: The Beyond (2023) Kaygısız Baş: Başımız Gezer Sağda Solda (2022) Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci - Bölüm Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023) Asabi Adam - The Angriest Man in Brooklyn (2014) The Lobster (2015) Öldürmenin 3 Yolu - Kill Me Three Times (2015)

Leave a comment