DEMİR DEMİRKAN’DAN
CAM SANATI BELGESELİ;
“THE GLASS”!

Başarılı müzisyen Demir Demirkan; sayısız beste, albüm, film ve dizi müziklerinin ardından, bu defa çok özel bir belgesel projesine imza atıyor! Demirkan, hem yapımcılığını üstleneceği, hem röportajlarını gerçekleştireceği, hem de müziklerini hazırlayacağı cam sanatı belgeseli “The Glass”ın çekimlerine başladı. Cam sanatının heyecanlı sürecini müzikle harmanlayarak gözler önüne sermeyi hedefleyen “The Glass” belgeseli; dünyaca ünlü Türk ve yabancı cam sanatçılarıyla yapılacak röportajlar ve sanatçıların performansları ile, yaratılan eserlerin mutfak sürecini ortaya koyacak.

Yorumculuk, şarkı yazarlığı, gitaristliğinin yanı sıra prodüktörlük, film ve dizi müzikleri ile orkestral kompozisyonlara da imza atan başarılı müzisyen Demir Demirkan; bu defa bir cam belgeseli için kolları sıvadı. Sanatçı, cam sanatının heyecanlı sürecini müzikle harmanlayacak “The Glass” belgeselinin çekimlerine İstanbul’da başladı. Yapımcılığı ve dağıtımı Demir Demirkan tarafından üstlenilen “The Glass” projesi; cam sanatını, yaratılan eserlerin mutfak süreciyle birlikte gözler önüne sermeyi hedefliyor.

“The Glass” belgeselinde, Türk ve yabancı usta cam sanatçılarının, belgesel için özel olarak yapacağı eserlerin üretim süreçlerinin yanı sıra; Demir Demirkan’ın sanatçılarla gerçekleştireceği röportajlar da yer alacak. Müziklerini de Demirkan’ın besteleyeceği belgeselde; tezyinat sanatıyla dünyaca ünlü Türk tekniği Çeşm-i Bülbül ve nazar boncuğunun yapımına ve tarihine ise özel olarak yer verilecek.

Belgeselde; uluslararası cam sanatçıları Mehmet Kömürcü, Gerry King, Davide Penzo, Kurudere Köyü sanatçıları, Jiri Pacinek, Vladimir Klein, Carol Milne ve Raven Skyriver farklı tekniklerini ve özel eserlerini sergileyecekler. “The Glass”ta ayrıca, semazen Ahmet Özdeniz ve tezyinat sanatçısı Fahriye Özbey ile gerçekleştirilen özel çekimler de yer alacak.

Çekimleri Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olan “The Glass” belgeseli; Kasım 2015’te dijital platformlarda ve DVD formatında izleyicileriyle buluşacak. Belgeselin, Demir Demirkan tarafından bestelenen müzikleri ise, ilerleyen dönemlerde senfonik konserler serisine dönüştürülecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2 - Insidious: Chapter 2 (2013) Kahraman Şövalye Justin - Justin and the Knights of Valour (2013) Kağıttan Kentler - Paper Towns (2015) Aşk Ateşi - The Burning Plain (2009) Aşk, Şimdi - Now Is Good (2013) Sen Gitmeden Önce - Not Fade Away (2013)

Leave a comment