Dehşet Yolu – Downrange

DEHŞET YOLU BİR RYUHEI KITAMURA FİLMİ

Yılın en iddialı korku filmi ‘Dehşet Yolu’ vizyona giriyor

Merakla beklenen korku, gerilim filmi ‘Dehşet Yolu’ 13 Temmuz da ülkemizde gösterime girecek.

Korku aksiyon türünde iddialı bir yapım olarak Türk seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanan ‘Dehşet Yolu’ işleniş biçimi, senaryosu ve oyuncu kadrosuyla alışılagelmiş korku filmlerinden farklı bir yapım olma iddiasında. Film 13 Temmuz Cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin yapımcılığını Ko Mori yaparken, yönetmenliğini ise Midnight Meat Train ve Versus gibi kült filmlerin usta yönetmeni Ryuhei Kitamura üstleniyor. Toronto, Sitges, Busan gibi önemli uluslararası film festivallerinde gösterime girerek başarısını ispat eden ‘Dehşet Yolu’ filminin oyuncu kadrosunda ise Kelly Connaire, Stephanie Pearson, Rod Hernandez – Farella, Anthoni Kirlew, Alexa Yeames ve Jason Tobias gibi genç, yetenekli isimlerin yanı sıra birçok yardımcı oyuncu bulunuyor. Hann Medya ve CGV Mars’ın dağıtımını yapacağı film 13 Temmuz Cuma gününden itibaren sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin konusu ise şöyle;

Bir arabaya doluşup geziye çıkan 6 üniversite öğrencisi, lastiklerinden birinin patlaması sonucu ıssız bir yerde yolda kalırlar. Hayatta kalmak için zorlu bir mücadelenin başlangıcında olduklarından henüz habersizdirler. Lastiği değiştirmek için arabadan indiklerinde bunun aslında bir kaza olmadığını anlarlar.

Aniden üzerlerine kurşunlar yağar. Etrafta kimsenin olmadığı, telefonların çekmediği bir yerde, kendilerini gizemli, acımasız bir keskin nişancı tarafından kuşatılmış halde bulurlar. Yardıma muhtaç bir halde başka bir aracın gelmesi için dua ederler.

Nişancı bu masum gençlerin işlerini bitirmek için aceleci davranmaz, sessizce ve sabırla uzun uzun bekler. Kurbanlarını zekice hamleleriyle şüpheye ve dehşete düşürür. Böylece güneşin kızgın sıcaklığı altında her iki tarafın becerikliliği de test edilmiş olur. Yeni kurbanların katılmasıyla büyüyerek devam eden bu çirkin oyun içindeki ateş hattı da hızlanmaya başlar.

Akşam vakti, kimsenin geçmediği bu dehşet yolu artık saklambaçların oynandığı; harap olmuş arabalar, mayınlar ve cesetlerle dolu bir cehenneme ve biçare kurbanlarla dolu kanlı ve dumanlı bir savaş alanı haline gelir. Gün doğumuna doğru her şey daha da kötüye gidecektir.

Gösterim Tarihi: 13 Temmuz 2018
Dağıtım: CGV Mars Dağıtım
İthalat: Hann Media
Yönetmen: Ryuhei Kitamura
Oyuncular: Kelly Connaire, Stephanie Pearson, Rod Hernandez – Farella, Anthoni Kirlew, Alexa Yeames, Jason Tobias

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cadılar Bayramı - Halloween (2018) Gizli Dosya - Truth (2015) Ölümcül Snowboard - Let It Snow (2022) Evlilik Sınavı - Easy Virtue (2009) Timothy Green'in Sıradışı Yaşamı - The Odd Life Of Timothy Green (2013) Kaçış Planı 3 - Escape Plan: The Extractors (2019)