Tatlı Cadı Lili Mandolan’a Yolculuk 12 Temmuz Cuma sinemalarda!

Türkiye haklarının D Yapım’da olduğu, Knister’in çok satan çocuk kitap serisinden Tatlı Cadı Lili serisinin ikinci filmi ile yarın (12 Temmuz Cuma günü) vizyona giriyor.

Çocukların ilgisini çekecek filmin konusu ise şöyle; Lili Almanya’daki evinde yaşamaktadır. Annesi, küçük cadıyı erkek kardeşi Leon ile oyun oynamakla görevlendirmiştir. Bunun üzerine Lili, Sihir Kitabı’nı eline alır ve kardeşiyle oynaması için arkadaşlarını çağırır. Artık Lili daha önemli, meselelerle ilgilenebilecektir.

Tatlı Cadı, uzaktaki Mandolan Krallığı’ndan gizemli bir mektup almıştır. Mektupta Büyük Vezir Guliman acilen yardım rica etmektedir. Lili sihirli sözlerle Guliman’ın üzerinde garip bir lanet bulunan tahta çıkmasını ve Mandolan’a egemen olmasını sağlamalıdır.

Lili, Mandolan’ı internette araştırır ve buranın gurmeler için bir cennet olduğunu anladıktan sonra kararını verir ve hemen küçük yeşil Ejderha Hektor’u çağırır. Hektor bu sırada büyük annesi Cadı Surulanda’nın yanında bir tatil cennetinde akşamın tadını çıkarmaktadır. Dinlenirken aniden kaşınmaya başlayan Hector, Cadı Lili’nin ona acilen ihtiyaç duyduğunu anlar. Bunun üzerine kanatlarını açar, “göklerin kralı” olarak adına yakışır bir şekilde uçarak Lili’nin yanına gelir. Lili derhal Mandolan’dan gelen mektubu burnuna sokarcasına ona gösterir. Rahatına düşkün Hektor, önce muhtemelen tehlikeli olabilecek bir maceraya atılmak istemez. Fakat onu bir çok krallara layık lezzetlerin görüntüsü yumuşatır. Lili, büyü kitabından büyülü tahta karşı iyi gelen bir büyü formülünü not ettikten sonra, ikisi bir cadı sıçrayışıyla Mandolan’a ışınlanırlar. Ve tatlı cadı Lili’yi sürpriz maceralar beklemektedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gişe Memuru (2011) Crood’lar 2: Yeni Bir Çağ (2021) Cereyan (2017) Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları - Fantastic Beasts: The Secrts of Dumbledore (2022) Shazam! 6 Güç - Shazam! (2019) Troll: Kuyruklu Macera (2022)

Leave a comment