Tek Kelime Etme

NORMAL, DOĞRU VE GÜZEL OLARAK BİLDİĞİNİZ HER ŞEYİN ÖYLE OLMADIĞINI ÖĞRENSEYDİNİZ
NE YAPARDINIZ?
Clara Lawson hayatından birdenbire koparılmıştı. Evi ansızın silahlı adamlar tarafından basılmış ve çok sevdiği kocası ile kızlarından ayrı düşmüştü. Kocasının ona söylediği son sözler ise, “Tek kelime etme,” olmuştu.
Geçmişiyle geleceği arasında bir uçurum oluşuyordu. Çocukluğunda o ve kız kardeşleri disiplinli Anne ve Baba tarafından, eğitimli birer genç kız olmak üzere yetiştirilmişti. Hatta üvey ebeveynlerinin oğulları da ilgisini çekmeye başlamıştı.
Fakat şimdi, tanımadığı kadınlar ve erkekler onu sorguya çekiyor ve ona farklı bir isimle hitap ediyordu: Diana. Kocasını ise ağza bile alınamayacak kadar ağır suçlarla itham ediyorlardı.
Geçmişiyle geleceği, bildiği her şeyi sarsarken Clara’nın hayatını sorgulaması, geçmişinin gerçeğini ortaya çıkarması ve geleceğine yön verecek gücü kendinde bulması gerekecekti.

“Cüretkâr, tüyler ürpertici ve çarpıcı.”
— SANDRA BLOCK, Little Black Lies romanının yazarı

“Sürükleyici… Bir psikoterapist olan Olsen’ın, zalimlik ve şefkati karşı karşıya getirdiği ilk kitabı sizi çok etkileyecek.”
— Booklist (starred review)

“Bu sene okuduğum en huzursuz edici ve duygusal roman. Her iyi gerilim kitabında olduğu gibi, hikâye gizemlerle dolu ve hiçbir şey göründüğü gibi değil. Clara kadar okurun da kafası karışacak.”
— BookPage, 2016’nın En İyi Gizem Romanı

“Hem kurbanların hem avcıların hem de ikisi birden olanların yakından bir incelemesi. Tek Kelime Etme inanılmaz gizemli; Clara’nın gelecekte kim olmak istediğine karar vermek için geçmişini öğrenmesi ise hikâyeyi derinleştiriyor. İyileşmenin ve sorumluluğun duygusal bir anlatımı.”
— Kirkus Reviews

“Elimden bırakamadım. Kışkırtıcı, şaşırtıcı ve sonunda umut verici! Alışılmamış hikâye anlatımı, ana karakterin insanı kendine çeken sesiyle müthiş bir uyum içinde. Rena Olsen’ın bu ilk romanının onu psikolojik gerilim türünde ilk sıraya koyacağından hiç şüphem yok.”
— KAREN HARPER, Upon a Winter’s Night’ın New York Times çoksatan yazarı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Avcı’nın İntikamı - The Hunter’s Prayer (2017) Marley & Ben / Marley & Me (2009) Gizli Sayılar - Hidden Figures (2017) Rüzgarın Hatıraları (2015) Şantaj - Stone (2010) Suçlu - Den Skyldige – The Guilty (2018)