GENİŞ AİLE’NİN GENÇ SENARİSTİ
CÜNEYT İNAY’IN İLK FİLM HEYECANI!

Son zamanların en çok güldüren televizyon dizisi Geniş Aile’nin başarılı senaristi Cüneyt İnay, senaryosunu Caner Güler’in kaleme aldığı “Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo”nun diyaloglarını yazdı!

5 Kasım 2010 da vizyona girecek aksiyon-komedi filmi “Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo”nun diyaloglarını; 1983 doğumlu genç senarist Cüneyt İnay kaleme aldı. Cüneyt İnay; yapımcı Ahmet Kayımtu’nun ricası üstüne dahil olduğu senaryo sürecinde; ilk olarak, filmin olan “Manik, Tik, Dildo” ismini “Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo” olarak değiştirdi. Yetenekli senarist daha sonra; “Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo” filminin yapımcılarından, Geniş Aile dizisinin de yapımcısı olan Ahmet Kayımtu ve yönetmen Kemal Uzun ile birlikte yazdıkları eğlenceli diyaloglarla daha da komik hâle getirdi. Genç senarist Cüneyt İnay; ortaya çıkan bu hareketli ve komik filmde, Geniş Aile’dekinden farklı bir espri dili kullandığını belirtiyor.

Birbirinden başarılı oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çeken “Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo”; her ortamda her durumdan kendisine potansiyel belalar çıkaran Manik’in (Ali Atay), etliye sütlüye pek dokunmayan, içine kapanık imam hatip lisesi mezunu Tik’in (Fırat Tanış), yüksek egosuyla cezbeden Kazanova karakterli Dildo’nun (Mete Horozoğlu), erkek gibi yetiştirilmiş komiser kızı Nil (Demet Evgar) ve arkadaşı Sevtap (Pamela Spence) ile kesişen yüksek tempolu hikayelerini anlatıyor.

Filmin mafya babası Mustafa Üstündağ (Sadık), psiko-fizik merkezi görevlisi Bihter Dinçel (Narin) ve Demet Evgar’ın (Nil) erkek arkadaşını canlandıran Fırat Doğruloğlu’nun (Soner) yanı sıra filmin kadrosunda yer alan, izleyicilerin yakından tanıdığı diğer oyuncular ise; Rasim Öztekin, Erdal Tosun, Ali Tutal, Bülent Çolak, Onur Özcan, Barış Başar, Metin Coşkun. 5 Kasım 2010 da vizyona girerek kış sezonuna damgasını vurmaya hazırlanan “Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo”nun film müziklerini ise Multitap hazırladı. Filmin yönetmenliğini ödüllü yönetmen Kemal Uzun ve Ahmet Kayımtu üstlendi.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kurye - The Courier (2021) Resident Evil 5: İntikam - Resident Evil: Retribution (2012) The Suicide Squad: İntihar Timi - The Suicide Squad (2021) Azem 2: Cin Garezi (2015) 13. Gün / Friday the 13th (2009) 93 Yazı - Estiu 93 – Summer 93 (2017)

Leave a comment