MARS ENTERTAINMENT GROUP
LA SCALA’DAN “AIDA” OPERASI
BOLSHOI’DAN  “FİRAVUNUN KIZI” BALESİ VE
GRAN TEATRE DEL LİCEU’DAN CANLI YAYIN İLE “MAÇA KIZI”
OPERASINI SUNAR!

Avrupa’nın en prestijli opera ve bale gösterileri, muhteşem sahneleri ve yıldız sanatçıları ile Cinebonus perdelerine geliyor. Opera ve bale gösterilerini HD görüntü ve Surround Ses kalitesiyle Cinebonus sinemaları salonlarına taşıyan Mars Entertainment Group, dünya dağıtımını New York menşeili Emerging Pictures firmasının gerçekleştirdiği ve 21 ülkede 200’ü aşkın sinema salonunda izleyiciyle buluşan bu muhteşem eserleri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün de desteği ile bu sezon ilk kez Türk izleyicisinin beğenisine sunuyor.  Cinebonus sinemalarındaki  opera ve bale gösterimlerinin iletişim sponsorluğunu Showplus gerçekleştirmektedir. İstanbul, İzmir ve Ankara’da yer alan toplam 7 dijital sinema salon opera ve bale gösterimlerine ev sahipliği yapacak ve eserler altyazılı olarak ekrana gelecektir. Cinebonus’larda gerçekleşen Opera ve Bale sezonu kapsamındaki Opera ve Bale gösterimlerinde yeni bir uygulama başladı. Devlet Opera ve Balesi mensuplarına ve
Türkiye’deki tüm Konservatuar öğretim üyeleri ve öğrencilerine 1 Temmuz’daki Canlı Yayınlanacak opera haricinde gerçekleşecek olan tüm opera ve bale gösterimlerinde %50 indirimli tarife uygulanacaktır.

Opera ve Bale gösterimlerinde bilet fiyatları İstanbul’da 35 tl, Ankara’da 30 tl ve İzmir’de 25 tl olacaktır. Biletler www.cinebonus.com.tr websitesinden ve Cinebonus gişelerinden satın alınabilir.
La Scala Operası ; “Aida, Verdi”
31 Mayıs Pazartesi,21.00  ve 14 Haziran Pazartesi ,21.00
Görkemli sahneleriyle akıllara kazınan Aida, eski Mısır’da Firavunlar döneminde geçmekte ve aşk ve savaşta her yolun mübah olduğunu anlatmaktadır. LaScala Tiyatrosunda sahnelenen versiyonu, seyircinin büyük beğenisini kazanmış ve tam 13 dakika alkışlanmıştır.
AIDA, Verdi
Opera 3 Perde La Scala Tiyatro, Milano
Şef                Riccardo Chailly
Yönetmen             Franco Zeffirelli
Kareograf             Vladimir Vassiliev
Karakterler                Kast
The King, bass            Marco Spotti
Amneris, mezzo-soprano    Ildiko Komlosi
Aida, soprano         Violeta Urmana
Radames, tenor         Roberto Alagna
Ramfis, bass             Giorgio Giuseppini
Amonasro, baritone         Carlo Guelfi
Messenger, tenor         Antonello Ceron
Priestess, soprano         Sae Kyung Rim
Süre:         2 saat 37 dakika,  1 ara.
Etiyopya prensesi Aida kendi ülkesinde yakalanmış ve bir köle olarak Mısır’a getirilmiştir. Komutan Radames, Aida’ya olan aşkı ile Firavun’a olan sadakatı arasında seçim yapamamaktadır. Firavun’un kızı Amneris ise Radames’e aşıktır fakat aşkına karşılık bulamamaktadır. Politik entrikalar, aşk, ihanet, tutku ve intikam, bu aşk üçgeninde ve dönemin önemli olayları eşliğinde anlatılıyor.
Bolshoi Balesi, “FİRAVUNUN KIZI,PUGNI”
7  Haziran Pazartesi 21.00  ve 21 Haziran Pazartesi 21.00

FİRAVUNUN KIZI, Cesare Pugni
Bale 3 Perde
Bolshoi Balesi

Libretto:        Theophile Gauthier’’nin “Le roman de la momie” adlı romanından
Kareografi:        Pierre Lacotte (Marius Petipa’dan)
Şef:            Alexander Sotnikov
Dansçılar:        Svetlana Zakharova
Sergey Filin
Gennady Yanin
Maria Aleksandrova
Anastasia Yatsenko
Süre:            101 dakika

Firavunun Kızı, tutsak alındığı piramitte tüccarlarla birlikte afyon içip uykuya dalan İngiliz Lord Wilson’un hikayesini anlatmaktadır. Lord rüyasında Eski Mısır’da Firavun’un Nubia Kralı ile nişanladığı kızı Aspicia’ya aşık olmuştur. Aspicia, kral ile evlenmemek için kendini Nil nehrine atar. Nil Tanrısı tarafından karşılanan Aspicia ölümden ve kral ile evlenmekten kurtularak aşkına kavuşur.
Gran Teatre Del Liceu, Barselona “MAÇA KIZI, Tchaikovsky”
CANLI YAYIN
1 Temmuz Perşembe, 21.00

Maça Kızı (Pikovaia Dama), Tchaikovsky
Opera 3 Perde
Gran Teatre Del Liceu, Barselona
Şef                Michael Boder
Yönetmen             Gilbert Deflo
Kareografi            Nadejda Loujine
Karakterler            Kast
Lisa                Emily Magee
Gherman                Ben Heppner
Tomsky/Zlatogor            Lado Ataneli
Prince Yeletsky            Ludovic Tézier
The Countess            Ewa Podlés

Asker Gherman, varlıklı bir aileden gelen Lisa’ya aşıktır.Lisa’nın Prens Yeletsky ile nişanlı olduğunu öğrendiğinde yıkılır. Gherman, Lisa’nın büyükkanesinin bildiği bir kart hilesi sayesinde  hayatta hep kazandığını ve bu nedenle lakabının “Maça Kızı” olduğunu duymuşur. Kontesin sırrını öğrenmeyi takıntı haline getiren Gherman, tüm sıkıntılarının üstesinden bu sır sayesinde geleceğine inanmaktadır. Sırrı öğrenmek uğruna kontesin ölümüne sebep olan Gherman, aklını kaçırır. Umudu kırılan Lisa intahar eder. Gherman’ın kontesin hayaletinden öğreneceği sır, herşeyini kaybetmesine yol açar. Gherman da affedilmek için kendini öldürür.

CINEBONUS’LARDA OPERA VE BALE PROGRAMI

TARİH    TÜR    PROGRAM
31 Mayıs 2010 Pazartesi    OPERA    Aida, Verdi // La Scala
07 Haziran 2010 Pazartesi    BALE    Firavunun Kızı // Bolshoi Ballet
14 Haziran 2010 Pazartesi    OPERA    Aida, Verdi // La Scala
21 Haziran 2010 Pazartesi    BALE    Firavunun Kızı // Bolshoi Ballet
01 Temmuz 2010 Perşembe    CANLI / OPERA    Maça Kızı, Tchaikovsky // Gr.T del Liceu,

Barcelona –
CANLI YAYIN

Opera ve Bale  gösterimlerinin yapılacağı sinemalar:
Cinebonus Kanyon, Levent  Istanbul / 0212 353 08 53
Cinebonus Nautilus, Kadıköy Istanbul/ 0216 339 85 85
Cinebonus Capacity, Bakırköy Istanbul/0212 559 49 49
Cinebonus Gmall, Maçka Istanbul /0212 232 44 40
Cinebonus Palladium, Kozyatağı Istanbul /0216 663 11 41
Cinebonus Panora, Ankara /0312 491 64 65
Cinebonus Kipa Balcova, Izmır /0232 278 87 87

Mars Entertainment Group hakkında:
Mars Entertainment Group 2001 yılından bu yana enerjisini yükseltiyor. Sinema, spor, spa ve yiyecek içecek alanlarındaki her projesinde farklı detayları teknoloji, tasarım ve işlevsellik ile buluşturarak, grubun ruhunu ve kimliğini yaşatan özgün bir MEG dünyası kuruyor. İstanbul’dan Erzurum’a farklı şehirlerdeki 28 Cinebonus sinema kompleksinde yer alan 29 dijital sinema salonunda, 2007’den bu yana REAL D 3D teknolojisi ile 3 Boyutlu film gösterimleri gerçekleşiyor. Mars, gerçekleştirdiği dijital gösterimleri 2010 yılında Mart ayı ile Temmuz ayı arasında her Pazartesi
günü, bazıları Canlı yayınlanacak olan opera ve bale gösterileri ile devam ettiriyor. Mars bünyesinde yer alan MAC (Mars Athletic Club) spor salonları İstanbul ve Ankara’da 4 farklı işletmede, Nuspa spa işletmeleri de tüm MAC’larda yer almaktadır. Pera’da yer alan Nupera  ve Kilyos’ta yer alan Burc
Beach ise Mars’ın diğer işletmeleri arasındadır. Gmall Maçka’da yer alan  “Dotmarsta” ise “Pornografi” adlı tiyatro oyunları ile izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. www.marsentertainmentgroup.com.tr

Emerging Pictures Hakkında:
2002 yılında, uluslararası ve bağımsız filmler ve belgeseller ile, sanatsal ve alternatif içerikler için yepyeni bir sinema dağıtım kanalı kurmak üzere kurulan Emerging Pictures, Avrupa’nın önde gelen opera ve bale evlerinin ve festivallerinin tüm dünyadaki sinema dağıtımını gerçekleştirmektedir. Türkiye’ye temsilcisi Ada Pictures ile giren New York menşeili Emerging Pictures’ın arthouse sinemalardan çok salonlu sinema zincirlerine kadar dağıtımını yaptığı opera ve baleler arasında
Teatro alla Scala (Milano, Italya), Salzburg Festivali (Avusturya), Teatro La Fenice (Venedik, Italya), Teatro del Maggio Musicale (Floransa, Italya), Teatro Regio (Parma, Italya), Teatro Comunale di Bologna (Italya), Palau de les Arts Reina Sofia (Valencia, Ispanya), Gran Teatre del Liceu (Barselona, Ispanya) Bolshoi Balesi (Moskova, Rusya) ve  Mariinsky Balesi (St Petersburg, Rusya) bulunmaktadır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Romantik Komedi (2010) Teslimiyet (2010) Gecenin Kanatları (2009) Grev (2021) Beni Asla Bırakma - Never Let Me Go (2011) İnadına Film Çekmek (2013)

Leave a comment