CINEBONUS’LARDA OPERA VE BALE SEZONU BAŞLADI!

MARS ENTERTAINMENT GROUP  “LA SCALA TİYATRO”SUNDAN CANLI YAYIN İLE  “SIMON BOCCANEGRA” OPERASINI SUNAR

Türkiye’de bir ilk: Sinemada Canlı Yayın

Avrupa’nın en prestijli opera ve bale gösterileri, muhteşem sahneleri ve yıldız sanatçıları ile Cinebonus perdelerine geliyor. Opera ve bale gösterilerini HD görüntü ve Surround Ses kalitesiyle Cinebonus sinemaları salonlarına taşıyan Mars Entertainment Group, dünya dağıtımını New York menşeili Emerging Pictures firmasının gerçekleştirdiği ve 21 ülkede 200’ü aşkın sinema salonunda izleyiciyle buluşan bu muhteşem eserleri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün de desteği ile bu sezon ilk kez Türk izleyicisinin beğenisine sunuyor.

İstanbul, İzmir ve Ankara’da yer alan toplam 7 dijital sinema salon opera ve bale gösterimlerine ev sahipliği yapacak ve eserler altyazılı olarak ekrana gelecek.
Canlı yayınlanacak olan opera gösterimlerinde bilet fiyatları İstanbul’daki Cinebonus’larda 45 tl, Ankara’da 40 tl ve İzmir’de 35 tl olacaktır.Biletler www.cinebonus.com.tr internet sitesinden ve Cinebonus sinemaları gişelerinden satın alınabilir.

Opera sezonu Canlı Yayın ile 29 Nisan 2010’da saat 21.00’de, Placido Domingo’nun başrolde olduğu  “Simon Boccanegra, Verdi ” operası ile açılıyor!

Biletler Tükenmek Üzere

Başrollerini efsane tenor Plácido Domingo ve dünyanın en çok aranan opera sanatçılarından İtalyan bas Ferruccio Furlanetto’nun paylaştığı eseri, geçtiğimiz yıl IKSV tarafından “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülen dünyaca ünlü şef Daniel Barenboim yönetiyor.

Simon Boccanegra, Verdi
29 Nisan 2010, 21.00  Teatro alla Scala, Milano
Şef: Daniel Barenboim   Yönetmen: Federico Tiezzi
Baş Solistler: Plácido Domingo, Ferruccio Furlanetto

La Scala Operaları ile Bolshoi ve Kirov Baleleri
Her Pazartesi saat 21.00 de Cinebonus’larda!
Biletler Satışta !

Mayıs ayı programındaki “Carmen” operası  ve “Fındıkkıran” balesinin biletleri satışa çıktı!
Opera ve Bale gösterimlerinde bilet fiyatları İstanbul’da 35 tl, Ankara’da 30 tl ve İzmir’de 25 tl olacaktır. Biletler www.cinebonus.com.tr websitesinden ve Cinebonus gişelerinden satın alınabilir.

La Scala Operası ; “CARMEN, Georges Bizet”
3 Mayıs Pazartesi  ve 17 Mayıs Pazartesi 2010

Bu yıl La Scala Operası’nın sezon açılış galasında sahnelenen George Bizet’in Carmen operası, büyük beğeni topladı ve tam 14 dakika alkışlandı.
Başrollerini Jonas Kaufmann, Erwin Schrott, Anita Rachvelishvili ve Adriana Damato’nun paylaştığı eseri, geçtiğimiz yıl IKSV tarafından “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülen dünyaca ünlü şef Daniel Barenboim yönetiyor. Carmen rolünü üstlenen 25 yaşındaki genç mezzosoprano Anita Rachelishvili de 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen 5. Leyla Gencer Şan Yarışmasını kazanmıştı. Her yıl 7 Aralık’ta Milano kentindeki Aziz Abrogio’günü kutlamalarıyla birlikte yapılan ve Avrupa’nın en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan La Scala Operası’nın sezon açılışı, devlet başkanları, kraliyet aileleri, iş ve sanat camiasının bilinen isimlerini ağırlamaktadır.
Cinebonus, gala bilet fiyatları 3200 Euro’yu bulan bu gösteriyi Türk opera severlere, Italya’ya gitmeden izleme imkanı sunuyor.

La Scala, Milano, CARMEN, Georges Bizet
Opera 4 Perde

Şef                        Daniel Barenboim
Yönetmen                     Emma Dante
Karakterler
Don José                    Jonas Kaufmann
Escamillo                    Erwin Schrott
Carmen                    Anita Rachvelishvili
Micaëla                    Adriana Damato

Süre: 3 saat 15 dakika, 2 ara.

Eser 1830’larda İspanya’nın Sevilla bölgesinde fabrika işçisi güzel çingene Carmen ve İspanyol askeri Don Jose’nin ilişkisini anlatıyor. Nişanlısını ve ordudaki kariyerini Carmen uğruna terkedip kanun kaçağı durumuna düşen Don Jose, yaşadıkları aşkın kısa sürmesi ve Carmen’in boğa güreşçisi Escamillo’ya aşık olması üzerine kıskançlık krizine girer ve Carmen’i öldürür.

Mariinsky Tiyatrosu Kirov Balesi, “FINDIKKIRAN, Tchaikovsky”
10 Mayıs Pazartesi  ve 24 Mayıs Pazartesi 2010

Dünyanın en ünlü balesi olarak kabul edilen Fındıkkıran’ı  bu kez 1892’de dünya prömiyerinin yapıldığı Mariinsky Tiyatrosu’ndan yepyeni sahnesiyle izleyeceksiniz. Mikhail Shemiakin’in eskizleri St.Petersburg Rus Müzesinde sergilenen kostümleri ve görkemli sahne tasarımı hayranlık uyandırıcı. Başta Irina Golub, Olga Balinskaya, Anton Adasinsky ve Leonid Sarafanov’un eleştirmenlerden tam puan alan performansları, ve Karlar Kraliçesi Ekaterina Kondaurova’nın sürpriz dansı izleyicilerin nefesinizi kesecek.
Mariinsky Tiyatrosu Kirov Balesi, FINDIKKIRAN (Nutcracker), Tchaikovsky
Bale 2 Perde

Libretto:             Marius Petipa, Adaptasyon: Mihail Chemiakin
Koreograf:                Kirill Simonov
Şef:                 Valery Gergiev
Skenografi:             Mihail Chemiakin

Olga Balinskaya (Şeker Perisi)
Irina Golub (Masha)
Alexander Kulikov (Fındıkkıran)
Ekaterina Kondaurova (Karlar Kraliçesi)
Leonid Sarafanov (Fındıkkıran Prens)

Süre:          1 saat 29 dakika

Dünyanın en ünlü balesi olarak kabul edilen Fındıkkıran’ı  bu kez 1892’de dünya prömiyerinin yapıldığı Mariinsky Tiyatrosu’ndan yepyeni sahnesiyle izleyeceksiniz.

Stahlbaum ailesinin evinde yeni yıl partisi verilmektedir. Clara ve erkek kardeşi Fritz ile anne ve babaları dev yılbaşı ağacının altında dostlarıyla eğelenirler. Gizemli Vaftiz Baba Drosselmeyer çocuklar için bir çuval dolusu oyuncakla gelir. En güzel oyuncak, Clara’ya hediye edilen Fındıkkıran’dır. Kıskanan Fritz, oyuncağı kırar ancak Drosselmeyer tamir eder. Parti sona erdiğinde aile yatmaya gider ancak Clara Fındıkkıran’ı görmek için ağacın altına gelir. Kollarında Fındıkkıran ile uykuya dalar.  Clara ve Fındıkkıran’ın farelerle savaşarak başladıkları macera, Fındıkkıran’ın bir prense dönüşmesi, birlikte Karlar Ülkesine oradan da Şekerler Diyarına yaptıkları yolculukla son bulur. Gittikler heryerde muhteşem danslarla karşılanırlar. Clara uyandığında kendisini yılbaşı ağacının altında elinde oyuncağı Fındıkkıran ile bulur.

CINEBONUS’LARDA OPERA VE BALE PROGRAMI

TARİH    TÜR    PROGRAM
03 Mayıs 2010 Pazartesi    OPERA    Carmen, Bizet // La Scala
10 Mayıs 2010 Pazartesi    BALE    Fındıkkıran, Tchaikovsky// The Mariinsky Teatre Kirov Ballet
17 Mayıs 2010 Pazartesi    OPERA    Carmen, Bizet // La Scala
24 Mayıs 2010 Pazartesi    BALE    Fındıkkıran, Tchaikovsky// The Mariinsky Teatre Kirov Ballet
31 Mayıs 2010 Pazartesi    OPERA    Aida, Verdi // La Scala
07 Haziran 2010 Pazartesi    BALE    Firavunun Kızı // Bolshoi Ballet
14 Haziran 2010 Pazartesi    OPERA    Aida, Verdi // La Scala
21 Haziran 2010 Pazartesi    BALE    Firavunun Kızı // Bolshoi Ballet
01 Temmuz 2010 Perşembe    CANLI / OPERA    Maça Kızı, Tchaikovsky // Gr.T del Liceu, Barcelona –
CANLI YAYIN

Opera ve Bale  gösterimlerinin yapılacağı sinemalar:
Cinebonus Kanyon, Levent  Istanbul / 0212 353 08 53
Cinebonus Nautilus, Kadıköy Istanbul/ 0216 339 85 85
Cinebonus Capacity, Bakırköy Istanbul/0212 559 49 49
Cinebonus Gmall, Maçka Istanbul /0212 232 44 40
Cinebonus Palladium, Kozyatağı Istanbul /0216 663 11 41
Cinebonus Panora, Ankara /0312 491 64 65
Cinebonus Kipa Balcova, Izmır /0232 278 87 87

Mars Entertainment Group hakkında:
Mars Entertainment Group 2001 yılından bu yana enerjisini yükseltiyor. Sinema, spor, spa ve yiyecek içecek alanlarındaki her projesinde farklı detayları teknoloji, tasarım ve işlevsellik ile buluşturarak, grubun ruhunu ve kimliğini yaşatan özgün bir MEG dünyası kuruyor. İstanbul’dan Erzurum’a farklı şehirlerdeki 28 Cinebonus sinema kompleksinde yer alan 29 dijital sinema salonunda, 2007’den bu yana REAL D 3D teknolojisi ile 3 Boyutlu film gösterimleri gerçekleşiyor. Mars, gerçekleştirdiği dijital gösterimleri 2010 yılında Mart ayı ile Temmuz ayı arasında her Pazartesi günü, bazıları Canlı yayınlanacak olan opera ve bale gösterileri ile devam ettiriyor. Mars bünyesinde yer alan MAC (Mars Athletic Club)
spor salonları İstanbul ve Ankara’da 4 farklı işletmede, Nuspa spa işletmeleri de tüm MAC’larda yer almaktadır. Pera’da yer alan Nupera  ve Kilyos’ta yer alan Burc Beach ise Mars’ın diğer işletmeleri arasındadır. Gmall Maçka’da yer alan  “Dotmarsta” ise “Pornografi” adlı tiyatro oyunları ile izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. www.marsentertainmentgroup.com.tr

Emerging Pictures Hakkında:
2002 yılında, uluslararası ve bağımsız filmler ve belgeseller ile, sanatsal ve alternatif içerikler için yepyeni bir sinema dağıtım kanalı kurmak üzere kurulan Emerging Pictures, Avrupa’nın önde gelen opera ve bale evlerinin ve festivallerinin tüm dünyadaki sinema dağıtımını gerçekleştirmektedir. Türkiye’ye temsilcisi Ada Pictures ile giren New York menşeili Emerging Pictures’ın arthouse sinemalardan çok salonlu sinema zincirlerine kadar dağıtımını yaptığı opera ve baleler arasında Teatro alla Scala (Milano, Italya), Salzburg Festivali (Avusturya), Teatro La Fenice (Venedik, Italya), Teatro del Maggio Musicale (Floransa, Italya), Teatro Regio (Parma, Italya), Teatro Comunale di Bologna (Italya), Palau de les Arts Reina Sofia (Valencia, Ispanya), Gran Teatre del Liceu (Barselona, Ispanya) Bolshoi Balesi (Moskova, Rusya) ve  Mariinsky Balesi (St Petersburg, Rusya) bulunmaktadır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Hayalimiz Vardı - Ginger & Rosa (2013) Hasret - Sehnsucht (2016) Şafaktan Önce - A Prater Before Dawn (2018) Mel-Un (2016)  (2019) Dedemin İnsanları (2011)

Leave a comment