ÇILGIN KALABALIKTAN UZAK

Thomas Hardy’nin klasik romanı ÇILGIN KALABALIKTAN UZAK’tan esinlenen film, özgür ve cesur bir genç kadın olan Bathseba Everdene (Carey Mulligan)’in, amcasından miras kalan çiftlikteki hikayesini anlatıyor. Ekonomik özgürlüğe sahip (Victorian zamanında az görülen bir durum), güzel ve inatçı bir kadın, üç farklı erkek tarafından arzulanmaktadır: başına buyrukluğundan etkilenen çiftçi Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), yakışıklı ve pervasız çavuş Frank Troy (Tom Sturridge) ve zengin, olgun bir bekar olan William Boldwood (Michael Sheen). Bathsheba’nın özgürlüğünü sürdürmeye çalışarak yaptığı seçimler, tutkuları ve aşkı keşfedişi hikaye ediliyor.
Thomas Hardy, Çılgın Kalabalıktan Uzak romanında asırlarca konuşulacak sürükleyici bir aşk hikayesi yarattı. 2015’e göre bile modern düzeyde olan, coşkulu çiftçi Bathsheba Everdene, amcasından miras kalan çiftlikte hayatını sürdürürken, hayatın sayısız seçimleriyle karşı karşıya kalır. Talipleri tarafından çevrilmiş durumdadır. Çiftçi Gabriel Oak, baştan çıkarıcı çavuş Troy ve zengin mülk sahibi Mr.Boldwood. Ancak Bathsheba bu saplantılı ve hain tutku türbülansının içinden sıyrılıp, kendi yolunda gitmeyi arzulamaktadır.
Bathsheba’yı tanımlayan kırsal güzelliği ve muzip mizacı, Hardy’nin romanını tüm zamanların en populeri haline getiren unsurlardan. Hikaye 1874’te yayınlandığından bu yana bir çok tiyatro ve film uyarlamasına ilham kaynağı oldu. Bathsheba, AÇLIK OYUNLARI yazarı Suzanne Collins’e de ilham kaynağı olarak Katniss Everdeen’in ismini almasına neden olmuştur.
1967 John Schlesinder yapımı ve başrolünü Julie Christie’nin oynadığı ,Hardy’nin romanından esinlenilerek perdeye aktarılan son yapımdır. Yeni uyarlamanın başrölünde Carey Mulligan (SHAME, AN EDUCATION) Bathsheba rolünde ve Thomas Vintererg (THE HUNT, THE CELEBRATION) yönetmen koltuğundadır.
Neden Hardy’nin kusurlu ancak derin insan karakterleri 140 yıl sonrasında geçerliliğini korumakta?  Cevap, karakterlerin mizacı ve karanlık karmaşıklığında yatıyor. “ÇILGIN KALABALIKTAN UZAK’’ bir trajedinin tüm elementlerine sahip ancak aynı zamanda dram anlarının arasındaki, berrak bir romantizm üzerine kurulu bir hikaye. Bu birlik size hayatın gerçek enerjisini yansıtıyor.” diye ekliyor senarist David Nicholls.
“Bu mükemmel derinlikte yaratılan, etrafını çevreleyen manzaraya adapte olmuş fantastik karakterlerin hikayesi. Benim yaklaşımım bu destansı hikayeyi ihtişam ile birleştirmek, karakterlerin tüm kırılganlığını ve savunmasızlığını gözler önüne sermek oldu.” diye ekliyor yönetmen koltuğundaki Vintenberg.

Vizyon Tarihi : 15 Mayıs 2015 – (1s 59dk)
Yönetmen:  Thomas Vinterberg
Oyuncular:  Carey Mulligan, Juno Temple, Michael Sheen
Tür:  Dram, Romantik, Tarihi
Ülke: İngiltere , ABD

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Licorice Pizza (2022) Kayıp Prenses (2018) Lincoln (2013) Nuh Tepesi (2020) Beni Adınla Çağır - Call Me By Your Name (2018)

Leave a comment