İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Mehter Takımı, 26 Ekim’de, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda “Kuruluştan Kurtuluşa” başlıklı bir konser verdi. Osmanlı’nın kuruluşundan Kurtuluş Savaşı’na kadar süren tarihi yolculuğun musiki ile anlatıldığı konserde dinleyenler duygusal anlar yaşadı.
Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken, CRR Konser Salonu anlamlı bir konsere ev sahipliği yaptı. Şef İhsan Özer yönetimindeki İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Mehter Başı Kürşat Tuncay yönetimindeki mehter takımı, “Kuruluştan Kurtuluşa” isimli konserle, gönüllerde Cumhuriyet sevincini yeniden yaşattı.
Sancak Marşı ile başlayan konserde, Çıkayım Gideyim Urumeline’den, Fetih Marşı’na; Aziz İstanbul’dan, Hücum Marşı’na; Genç Osman’dan, Segâh Niyaz İlahisi’ne 20 eser, slayt gösterisi eşliğinde seslendirildi. Kurtuluş Savaşı’nın da musikiyle safha safha anlatıldığı konserde dinleyenler özellikle Çanakkale Türküsü’nde duygusal anlar yaşadı.
Semazen ve zeybeklerin de eşlik ettiği konser minik izleyicilerden de büyük ilgi gördü. Gece İstiklal Marşı’nın tüm salon tarafından coşkuyla söylemesiyle son buldu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
O.H.A.: Karadeniz’in Çağdaş Efsaneleri: Oflu Hocayı Aramak (2014) Uyumsuz Serisinden: Yandaş - The Divergent Series: Allegian (2016) Adele’nin Olağanüstü Maceraları - Les Aventures Extraordinaires D’Adele Blanc-Sec (2010) Günah Keçisi (2011) Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 - How to Train Your Dragon 2 (2014) Gizli Kusur - Inherent Vice (2015)

Leave a comment