CEM ÖZER PİR SULTAN ABDAL, MELİKE ÖCALAN DA BALLIHAN OLDU…
CEM ÖZER;”ÖNCE SEVİNDİM, SONRA ÜRKTÜM, ARDINDAN ŞAŞIRDIM”

Yeni tiyatro sezonuna “Pir Sultan Abdal” adlı oyunla “merhaba” diyecek olan Sadri Alışık Tiyatrosu’nda provalar başladı. Pir Sultan Abdal’ı Cem Özer, Ballıhan’ı ise Melike Öcalan oynayacak. Tüm hızıyla çalışmalarına başlanan oyunun prömiyeri Kasım sonunda yapılacak. Provaları her gün devam eden oyuncular oldukça heyecanlı. Melike Öcalan, oldukça heyecanlı bir prova süreci yaşadıklarını belirtirken Cem Özer de, “Pir Sultan Abdal teklifini aldığımda, önce sevindim, sonra ürktüm, ardından şaşırdım. Sevindim; Pir Sultan gibi yüce bir kişiyi oynamaya uygun görülmüştüm,. Ürktüm: Pir Sultan’ı hakkıyla oynayabilecek miydim? Şaşırdım: Pir Sultan’ı oynayacak onca Pir varken neden ben? Üstelik çok az zamanda hazırlanmam gerekiyordu. Pir Sultan’ın ruhunu, dönemin ruhunu, oyunun ruhunu kavramalıydım. Eyvah zaman yok “Cem” de geçiyor oyun. E Benim adım Cem. Allahtan alanlardan değil, verenlerden saf tutmuştum hayatım boyunca. Kendimden yola çıkınca yarısını hallettim. Cem Sultan Abdal’ı da yönetmenimiz ve bu tarzın ustası Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Pir Sultan Abdal yapmaya çalıştı. Oldu mu bilemem? Hep birlikte göreceğiz. Bir de bu tarzı denedim. Bakalım becerebildim mi?” dedi. Erol Toy tarafından kaleme alınan “PİR SULTAN ABDAL” adlı oyunu Prof. Dr. Nurhan Karadağ yönetiyor. Oyunda Pir Sultan Abdal Cem Özer, Ballıhan Melike Öcalan, Anlatıcı-Ozan Sadık Gürbüz, Hızır Yıldırım Gücük, Mehmet Çepiç, Sarı Kadı Yusuf Atala, Kara Kadı Ayhan Anıl, Sofu Molla Fuat Onan, Hacı Boğos Ergün Demir, Ali Baba Tuncer Yenice, Aşarcı Barış Koçak, Ümmühan Merve Erdoğan, Kul Himmet Derviş Tezcan, Asesbaşı H.Şener Vurkaya, gibi isimlerin yanı sıra Sadri Alışık Akademi mezunu öğrencilerin de yer aldığı 30 kişilik bir kadro rol alıyor. 16.Yüzyıl halk isyanlarından yola çıkarak yazılan oyun, Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın özgün yorumuyla yeniden sahnelenmekte…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lamborghin: Efsanenin Arkasındaki Adam - Lamborghini: The Man Behind the Legend (2023) Anthropoid (2017) Sır Tutabilir misin? - Can You Keep a Secret? (2019) Zoraki Radikal - The Reluctant Fundamentalist (2013) Küçük Karmaşa - A Little Chaos (2015) GAZAP (2022)