Yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ikinci uzun metraj filmi “ÇEKMECELER”in afişi ve ilk fragmanı, sosyal medyada yayınlandı!

M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk filmi “ZENNE”; 70’in üzerinde dünya festivalinde, 25 ödüle layık görülmüş, pek çok kişi tarafından seyredilmiş, sosyolojik ve hukuki açılardan tartışılmıştı. “ZENNE” filminde “Dürüstlük bazen öldürür!” vurgusuna dikkat çeken yönetmenler; yine aile kurumunu mercek altına alırken, bu defa “Açmaktan korkma!” diyorlar.

Nobel ödüllü yazar Faulkner’ın “Geçmiş asla sona ermez ve hatta geçmez bile.” sözünden yola çıkan M.Caner Alper ve Mehmet Binay; “ÇEKMECELER”de 25 yıllık bir hayat hikayesini geriye dönüşlerle anlatıyorlar. Bu defa, kız çocuk cinselliğini inceleyen  yönetmenler; oyuncu bir anne-babanın kızı Deniz’in etkileyici öyküsünü “oyun”
motiflerinin yardımıyla sinema perdesine yansıtıyorlar. Senaryosu gerçek olay ve kişilerden esinlenilerek, M.Caner Alper tarafından kaleme alınan “ÇEKMECELER”, seyircisine; 70’lerden günümüze uzanan farklı dönemleri dans, dekor, kostüm ve makyajı harmanlayan görsel bir şölenle sunacak.

Çekimleri toplam 9 hafta süren ve Temmuz 2014’te sona eren “Çekmeceler”in başrollerinde; Ece Dizdar, Taner Birsel, Tilbe Saran, Nilüfer Açıkalın ve Hakan Çimenser var. Kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmde ayrıca; Pınar Töre, Tuğrul Tülek, Burak Altay, Gizem Erdem, Yekta Kopan ve Cengiz Coşkun rol alıyor.

Filmin orijinal müzikleri geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Babajim stüdyolarında kaydedildi. Los Angeles’ta yaşayan film müziği kompozitörü Hasan Özsüt tarafından 6 aylık bir çalışma sonunda hazırlanan eserler; tamamı, genç Türk müzisyenlerden oluşan bir klasik müzik orkestrası tarafından seslendirildi.

Senaryo yazımı, pre-prodüksiyon, çekim ve montajı toplamda 2,5 yıl süren “ÇEKMECELER” filmi; 2015’in başında vizyonda seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Fragmanı izlemek için: youtube.com/watch?v=GAYjiL8qcdA

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Babam İçin - Will (2012) İncir Reçeli 2 (2014) Efsunlu: Kabirden Gelen (2019) Süper Köpek ve Turbo Kedi - Stardog & Turbocat (2020) Belalı Tanık - The Hitman’s Bodyguard (2017) Bizim Köyün Şarkısı (2018)

Leave a comment