CEF TİYATRO’DAN
FACİALI BİR KOMEDİ;
“MALULEN EMEKLİ GÖKBİLİMCİ HÜSEYİN ÇİNELİ”      

Aynı evde bir gökbilimci, bir astrofizikçi, biyolog, psikiyatrist, jeolog ve bir ev hanımı buluşursa ne olur? Yanıtını CEF Tiyatro’nun, yeni oyunu “Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli” veriyor: Facialı komedi!

CEF Tiyatro yeni sezona ‘facialı komedi’, “Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli” ile
başlıyor! Herkesin kendinden fazlaca bir şeyler bulabileceği, güleceği, çok düşüneceği ve
mutlaka duygulanıp ağlayacağı oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini; başarılı oyuncu, yazar ve yönetmen Kosta Kortidis üstleniyor.

Aynı evde bilim adına yapılan deneyler, sadece güneş tutulmasını izlemek için yapılan tatil
planları, tüm bilimcilerin aynı satranç tahtası üzerinde buluşmaları ve dahası; “Malulen
Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli” oyununda! Tabi eğer burası gerçekten bir evse…

“Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli” oyununda; İsmail İncekara (Ord. Prof. Hüseyin
Çineli), Alptekin Serdengeçti (Ord. Prof. Sefa Çineli), Kosta Kortidis (Prof. Kamuran
Uzunköprülü), Gizem Esgin (Nazmiye Çineli) ile Tuğce Tamer (Dr. Zarife Çineli) bir araya
geliyor. Dekorda Batuhan Bozcaada’nın, ışık tasarımında Hakan Özipek’in, müziklerde David Arugete’in, görsel efektlerde ise Mehmet Selçuk Bilge’nin imzası var. Sanat danışmanlığını Beste Bereket’in üstlendiği oyunun yönetmen yardımcısı ise Hande Dumlu.
İzleyenlerin “Ben bu anı daha önce yaşamıştım” diyeceği “Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli”; 11 Kasım 2015, Çarşamba akşamı Profilo Kültür Merkezi’nde izlenebilir. Başlama saati 20:30 olan oyunun biletleri; sahnelerin gişelerinden veya Biletix’ten temin edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ateşle Oynayanlar - Treat Me  Like Fire (2019) Cenazemize Hoş Geldiniz (2023) Lego Batman Filmi - Isra en Het Magische Boek (2017) Suç Unsuru - The Element of Crime (2019) Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın - Ploey: You Never Fly Alone (2018) Ölüm Zinciri - Chain Letter (2010)

Leave a comment