Deniz Çakır, Mert Fırat, Pelin Esmer ve Tayfun Pirselimoğlu gibi ünlü isimler CAVA Enstitü’nün 4. dönem atölyelerinde ders veriyor.

10 Nisan -15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek sınırlı kontenjandaki atölyelere son başvuru tarihi 10 Nisan 2014 Eylül 2012’de faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 15 farklı sertifika programıyla 300’ü aşkın katılımcıyı sinemanın ustalarıyla buluşturan CAVA (Cinema and Audio Visual Arts) Enstitü 4. Döneminde 5 farklı atölyeyle Ankaralı sinema severlere kaçırılmayacak bir sinema serüveni sunuyor.

Sinemanın Usta İsimleri Ankara’da Buluşuyor!

CAVA Enstitü sinema tutkunlarına yeni döneminde; film yapımından senaryoya, oyunculuktan görüntü yönetmenliğine bir çok farklı seçenek sunuyor.

CAVA Program Yönetmeni Tufan Taştan’ın yürütücülüğünde “Bir Film Yaratmak” sinema atölyesi ile senaryodan kurguya, film dilinden sinematografiye; sinemanın bilgisine, tekniğine ve anlamına dair teorik süreci, pratik olarak film yapımıyla buluşturabilirsiniz… ‘Behzat Ç.’ ve ‘Cinayet’ dizilerinin senaristlerinden Birol Tezcan’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek “Düşten Kağıda” senaryo atölyesi ile ‘anlatının söze, sözün kağıda’ dönüştüğü süreci, düşünsel ve biçimsel bir bütün olarak ele alabilir, senaryo yazarlığının tüm serüvenini oluşturan atmosfere adım atabilirsiniz. Ayrıca sinema ve senaryo atölyelerinin danışmanlığını gerçekleştirecek olan Pelin Esmer ve Tayfun Pirselimoğlu’nun deneyimleriyle film yapımına dair pratik süreci keşfedebilirsiniz…

Usta oyuncular Deniz Çakır ve Mert Fırat’ın danışmanlığında, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yürütücülüğünde gerçekleşecek “Kameraya Oynamak” oyunculuk atölyesi ile dünyaca ünlü senaryolar eşliğinde pratik çalışmalarla ısınabilir, oyunculuğun teorik birikimini uygulamalı olarak kamera önünde öğrenebilirsiniz…

‘Muhsin Bey’, ‘Mum Kokulu Kadınlar’, ‘Arabesk’, ‘Düttürü Dünya’ gibi sinemamızın önemli filmlerinin görüntü yönetmenliğini yapmış olan Aytekin Çakmakçı yürütücülüğünde gerçekleşecek “Görüntünün Dili” görüntü yönetmenliği atölyesi ile uygulamalı olarak yapılacak çalışmalar eşliğinde profesyonel olarak sinema dünyasına adım atabilirsiniz…

Türkiye’nin önemli sinema dergilerinden Altyazı ve Sine-Cine dergilerinin yayın kurullarının koordinasyonunu gerçekleştireceği ve Doç. Dr. Ahmet Gürata, Prof. Dr. Seçil Büker, Prof. Dr. Ruken Öztürk, Prof. Dr. Nejat Ulusay, Gürsel Korat, Senem Aytaç ve Fırat Yücel gibi usta sinema yazarlarının yürütücülüğündeki “Sinema Okur Yazarlığı” eleştiri atölyesi ile dünya sinemasında bir gezintiye çıkabilirsiniz…

Ankara’da Bir Sinema Geleneği

Yapım-eki’nin proje tasarımıyla Ankara’da akademi dışı alternatif bir sinema enstitüsü olarak kurulan CAVA (Cinema and Audio Visual Arts) sinemanın merkezini Ankara’ya taşımaya devam ediyor. CAVA Enstitü Kavaklıdere’deki yeni adresinde katılımcılarına film gösterimleri, okumaları, workshoplar ve proje geliştirmeleri için uygun bir ortam sunuyor. Kontenjanı sınırlı olan 4. dönem sinema atölyeleri 10 Nisan – 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Programa son başvuru tarihi 10 Nisan 2014.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şirinler 3: Kayıp Köy - Smurfs: The Lost Village (2017) Avustralya / Australia (2008) Felaket Henry - Horrid Henry The Movie (2011) Can (2012) Diktatör Adolf Hitler’in Hayatının Esrarengiz Yönleri (2015) Johnny English Tekrar İş Başında - Johnny English Strikes Again (2018)

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment