ÖDÜLLÜ CAST DİREKTÖRÜ
HARİKA UYGUR’DAN
CAST DİREKTÖRLÜĞÜ ATÖLYESİ!

Dünya çapında başarılar kazanan “Üç Maymun”, “Mustang”, “Sarmaşık” gibi birçok yapımın cast direktörlüğünü üstlenen, Avrupa Cast Direktörü ödüllü Harika Uygur, tecrübelerini Famelog Academy’de gerçekleştireceği Dünyadaki Sistemle Cast Direktörlüğü Atölyesi’nde paylaşacak. Kayıtları başlayan atölyede eğitimini başarıyla tamamlayan seçilmiş öğrenciler, Harika Uygur’un danışmanlığında sektörde yer alma şansına da sahip olacaklar.

Türkiye’nin en önemli, tarihi ve artistik platosu olan Beykoz Kundura’da bulunan sanat ve oyunculuk akademisi Famelog Academy düzenlediği eğitimlerle öğrencilere, pek çok dizi ve filmin setinin de yer aldığı benzersiz bir ortamda, her biri alanında uzman isimlerden eğitim alma fırsatı sunuyor.

“Üç Maymun”, “Mustang”, “Nokta”, “Sarmaşık” ve “Araf”ın da aralarında bulunduğu çok sayıda filmin cast direktörlüğünü üstlenen Harika Uygur, “Mustang”deki cast çalışmasıyla, 70. Locarno Film Festivali’nde Avrupa Cast Direktörü ödülüne layık görüldü. Bu alanda başarılı bir kariyer edinmek isteyenler için Famelog Academy’de Dünyadaki Sistemle Cast Direktörlüğü Atölyesi gerçekleştirecek olan Uygur, kendisine dünya çapında başarı getiren tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. 6 haftalık Dünyadaki Sistemle Cast Direktörlüğü Atölyesi, perşembe günleri 12.00 – 15.00 saatleri arasında gerçekleşecek. 17 yaş ve üstü katılımcıların CV ile ön başvuru yapıp mülakat ile kabul edileceği atölyeye katılmak için en az orta seviyede İngilizce bilme koşulu bulunuyor.

Eğitimlerde; cast direktörü ile cast ajansı arasındaki farklar, bir cast direktörünün temel sorumlulukları, yönetmen, yapımcı, menajer ve ajanslarla ilişkiler, terminoloji, sunum hazırlama, dünya çapında kariyer yolculuğu için temel adımlar ve gereklilikler, festivaller ve ödül törenleri gibi birçok konu ele alınacak. Atölye sonunda yapılacak uygulamada öğrenciler, kendilerine verilecek brief ve spesifik karakterlere göre Famelog Academy bünyesinde yer alan öğrencileri gözlemleyip değerlendirecek ve role uygun gördükleri adaylar için audition çekimleri yaparak sunum hazırlayacaklar.

Dünyadaki Sistemle Cast Direktörlüğü Atölyesi eğitimini başarıyla tamamlayan seçilmiş öğrenciler ise, Harika Uygur’un liderliği ve danışmanlığında sektörde yer alma şansına sahip olacaklar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Belalı Rehine - Life of Crime (2014) Koy - The Cove (2010) Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci - Bölüm Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023) Aşkı Beklerken- Someone Somewhere - Deux Moi (2019) Sihirli Ay Işığı - Magic in the Moonlight (2014) Acı - Pieta (2013)