MOONRISE KINGDOM

2012 Cannes Film Festivali’nin oldukça beğeni toplayan açılış filmi Wes Anderson yönetmenliğindeki Moonrise Kingdom, ABD ile aynı anda bu Cuma gösterime giriyor. Zor Ölüm serisinden polis memuru olarak görmeye alışkın olduğumuz Bruce Willis, eşsiz mizah anlayışıyla kendini farklı kılan yönetmen Wes Anderson’ın son filmi Moonrise Kingdom’da polis şefi “Captain Sharp” rolüyle karşımıza çıkıyor. Çarpıcı bir oyuncu kadrosuna sahip filmde Bruce Willis’e Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman eşlik ediyor.

Film, New England’da yaşayan 12 yaşında iki küçük aşığın birlikte kaçmasının ardından ada yetişkinlerinin onları bulması sırasında yaşanan olayları enteresan ve komik bir dille anlatıyor. Oscar Ödüllerine tam iki kez aday olan yönetmen Anderson’a göre, Bruce Willis tam bir polis memuru. Willis’le ilk kez birlikte çalışan Anderson, “Adanın yerel şefi Captain Sharp’ı, hüzünlü, ağırbaşlı ama bu sakin duruşunun altında otorite sahibi olan bir karakter olarak tanımlayabiliriz. Bruce’u daha önceden tanımıyordum ama o gerçek bir polis memuru gibi görünüyor. O rozete layık olduğunu söylemek sanırım abartılı olmaz.”

Bruce Willis de Moonrise Kingdom için “Bu film diğer bütün filmlerinin olduğu gibi eşsiz bir Wes Anderson filmi. Bir filmde görmeyi beklemediğiniz, sadece Wes’in aklına gelebilecek, bir çok özel ve komik sahne var.” diyor.

Komik ve İçten!

Peter Travers/Rollingstone

Işıl ışıl,duygulu ve eğlenceli.

Dave Calhoun /Timeout
http://www.chantierfilms.com/

BU CUMA SİNEMALARDA

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yasak Aşk - Two Mothers (2014) Mükemmel Bir Gün - A Perfect Day (2016) Çıngıraklı Top (2009) İyi Olan Kazansın - This Means War (2012) İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları (2010) Ayı Kardeşler: Sirkte Curcuna - Boonie Bears III – Boonie Bears: The Big Top Secret (2017)

Leave a comment