Türkiye, Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e Onur Ülke olarak katılıyor.

Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan MIPIM, 11- 14 Mart 2014 tarihleri arasında Fransa Cannes’de düzenlenecek. Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı MIPIM bu yıl da uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirlerini bir araya getirecek. Türk ekonomisinin artan gücü ve Türk şirketlerinin büyüme hızının artışı nedeniyle 2 yıl üst üste tek ’’Onur Ülke’’ seçilen ve bu yıl da Rusya ve Brezilya ile birlikte Onur Ülke olarak fuarda yer alacak Türkiye’nin yabancı girişimciler için sunduğu yatırım fırsatlarının değerlendirileceği oturumlar düzenlenecek.
Fuarın Açılış Kokteylini NEF Yapacak
Fuar bu sene de NEF’in sponsor olduğu açılış kokteyli ile başlayacak ve  Türkiye’nin fuar alanında bir çok yerde tanıtımları yapılacak. Türkiye bu yıl Mipim’e katılan binlerce yönetim kurulu başkanının ziyaret ettiği Investor Club’a da sponsor oldu.
Fuarda Türkiye’den devlet adamları, gayrimenkul sektörünün önemli isimleri ve uzmanların konuşmalarıyla toplam 11 oturum düzenlenecek. ’’Uluslararası İstanbul Finans Merkezi ve Çevresi’’, ’’2014 ve sonrasında Türkiye’yi Neler Bekliyor’’, ’’Neden Türk Mimarlarla Çalışmalı’’ gibi başlıkların ele alınacağı oturumlar dışında Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı ’’Neden Türkiye’ye Yatırım Yapılmalı’’ sorusunun yanıtlarını ortaya koyacak. Deloitte Türkiye de gayrimenkul sektörü  raporunu ilk kez Mipim’de açıklayacak.

Gayrimenkul sektörünün projelerinin tüm dünyaya tanıtılması ve uluslararası arenada yer almak isteyen markaların önemli ortaklıklara imza atmasına olanak tanıması sebebiyle önemli bir platform olan MIPIM dünyadaki trendleri takip edebilmek, dünya pazarındaki oyuncuların tanınması ve network sağlanması adına da büyük fırsat yaratıyor.

İTO ve ATO Fuara Heyetle Katılıyor

MIPIM’e bu sene stant ile katılacaklar arasında fuar alanında; İstanbul Ticaret Odası Karaoğlu Peyzaj- DS Mimarlık, Tema İstanbul, Viatrans A.Ş.- Meydanbey ortak girişim, IMS Proje Yönetimi ve Danışmanlık, Gaya Grup, Evrenol Architecs (Mimarlar Workshop), Proplan Proje Yönetimi ve Danışmanlık, Nef, Yorum İnşaat, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Odak Group, Tabanlıoğlu Mimarlık gibi güçlü markalar bulunuyor.
Türkiye çadırında ise Bakyapı, Ankara Ticaret Odası, TİM Seramik Tanıtım Grubu, Amstar, Emlak Konut, CNR Holding stant açacak.

Fuara heyetle katılacak olan ATO Başkanı Salih Bezci yaptığı açıklamada, ’’Uluslararası fuarların kentlerin tanıtımı ve markalaşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başka hiç bir reklam ve tanıtım çalışmasında aynı anda 90 ülkeden 20 bini aşkın insana ulaşmak mümkün olmaz. Bu nedenle şehirlerin fuarlara katılarak tanıtım yapmasının yararlı olduğuna inanıyorum’’ dedi.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar da fuara heyetle  katılacak. Çağlar fuar öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye’nin  gayrimenkulde takipçi değil öncü bir ülke olduğunu söyleyerek  ’’Dünyanın en büyük 250 müteahhiti arasında 55 Türk yer alıyor. Türk yatırımcısı fırsatların ve ortaklıkların karşısına çıktığı her yerde ve her zaman iş yapmaya hazırdır. Bu anlamda Türkiye’nin sektörün marka fuarı Mipim’de 2. Kez. Onur Ülke olarak yer almasını cok anlamlı buluyorum’’ dedi.

Fuarın Türkiye temsilcisi Alkaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ise; Tek çatı altında gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Mipim bu yıl 25. yaşını kutluyor. Türkiye gelişen ekonomik gücü, dinamik gayrimenkul sektörü ve Türk şirketlerinin büyüme hızlarından ötürü, Mipim’de geçtiğimiz yılki başarılı temsilin ardından, bu yıl da Brezilya ve Rusya ile birlikte onur ülke seçildi. Bundan gurur duyuyoruz’’ şeklinde konuştu.

FUAR ALANINDA DÜZENLENECEK TÜRKİYE OTURUMLARI

-REIDIN Oturumu/ 2014 ve Ötesi: Türkiye’yi neler bekliyor
-REIDIN Oturumu/ Expo 2020: Dubai ve körfezi neler bekliyor.
-Kentsel Dönüşüm Projelerine Bakış: Türkiye’nin farklı illerinde çalışmalar, gerçekleşmeler, hedefler
-GSIP Oturumu/ Yabancı Yatırımcılara Kulak Verin: Türkiye’de gayrimenkul sektöründe başarılı yatırım fırsatları için yabancı yatırımcılar neler öneriyor.
-Deloitte Türkiye Gayrimenkul Sektör raporunu açıklıyor: Ekonomik gelişmelere ışığında gelecek 5 yılın gayrimenkul vizyonu
-Neden Türkiye’ye Yatırım Yapmalısınız?
-Uluslararası İstanbul Finans Merkezi ve Çevresi: Küresel Ölçekte bir Merkez için Önemli Adımlar
-Geliştiriciler Gayrimenkul Sektörünü Yorumluyor…
-GYODER Oturumu/ Türkiye Gayrimenkul Sektörünün Dinamikleri: Gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye’nin yeri, marka şehir İstanbul ve geleceğe yönelik beklentiler
-ÇEDBİK Oturumu/ Daha Sürdürülebilir Binalar ve Kentler için Türkiye’nin Vizyonu:Tehditler, Fırsatlar, Eğilimler
-Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor: Neden Türk Mimarlarla Çalışmalı?

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kanlı Hesaplaşma - Shinjuku Incident (2009) G. I. Joe: Kobra’nın Yükselişi - G.I. Joe: Rise of Cobra  (2009) Issız Adam (2008) OCEAN’S 8 (2018) Titane (2021) İçinde Yaşadığım Deri - La Piel Que Habito - The Skin I Live In (2011)

Leave a comment