CANAN ALİMDAR’IN ANTİK ÇAĞLARIN ESİNTİSİYLE HAZIRLADIĞI TAKI SERGİSİ ARGOS IN, CAPPADOCIA’DA AÇILIYOR

Argos in Cappadocia, 8 – 14 Ağustos 2011 tarihleri arasında Canan Alimdar’ın “Kanatlardan Krallara” sergisine ev sahipliği yapacak.  İlk kez meraklılarıyla buluşacak takı sergisi, iki bin yıllık tarihi manastır Bezirhane’de antik çağ esintisini hissettirecek.

Canan Alimdar’ın 8 Ağustos 2011 Pazartesi günü Argos in Cappadocia’da açılacak olan “Kanatlardan Krallara” sergisinde antik çağ takılarındaki esintiler göze çarpacak. İlk olarak antik çağ takılarındaki kuşlardan esinlenerek başlayan daha sonra kendi yorumunu da katarak kuşlar üzerinde çalışmaya başlayan Canan Alimdar birbirine bağlı iki farklı koleksiyon ile meraklıları buluşturacak.
Sanatçı, Mistik ve Hümayun koleksiyonlarında bin yıllık kültürlerden esinleniyor.Mistik koleksiyonu ilk çalışması olup antik çağ takılardan esinlerek kuşlar temalı olarak hazırlanmış. Malzeme olarak altın, gümüş, yarı değerli taş ve mine kullanılıyor.
Hümayun koleksiyonunun ortaya çıkışı ise mistik koleksiyonunun tarihi ile birebir bağlantılı olarak başlayıp daha kapsamlı bir hale dönüşmüş. Antik çağ takılarındaki kuşlarla başlayan ilk koleksiyon o dönemi ve yaşam tarzını bütünüyle hissettiren saraylara ulaşan Hümayun koleksiyonu ile devam ediyor. Altın, gümüş ve yarı değerli taşın kullanıldığı Hümayun koleksiyon sarayda bulunan her figürün dönüşünü yansıtıyor.
Canan Alimdar gerçekleştireceği ilk sergisi için Argos in Cappadocia’yı seçme sebebini şöyle anlatıyor:
“ Çocukluğumdan beri antik çağlar, tarih içindeki yaşam tarzları ve bu çağlara ait takılar hep ilgimi çekiyordu, Türkiye ve yurtdışında bu anlamda birçok gözlem ve incelemelerim oldu. Mistik ve Hümayun koleksiyonumlarımda bin yıllık kültürü içinde barındıran antik çağlardan esinlendim. Kapadokya da binlere yıllık medeniyetlerin izlerini taşıyor. Argos in Cappadocia da bu medeniyet zenginliği kapsamında mağaralar, yer altı tünelleri, manastır ve tarihi evlerden oluşan kalıntıların restorasyonuyla hayata geçirilen özel bir otel. Argos in Cappadocia’nın tarihi ile takılarımın konsepti örtüşüyor. Bu sebeple, otel ile de bütünleşen bir sergi olacağını düşünüyorum.”
Yapımı 3 yıl süren ve tarihçesi milattan önceye uzanan, ikibin yıllık tarihi manastır Bezirhane çeşitli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Keşişlerin ve rahiplerin barındığı, İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, beziryağı üretilen bu tarihi mekânda 8 Ağustos 2011 Pazartesi günü açılacak olan “Kanatlardan Krallara” takı sergisi 14 Ağustos 2011 Pazar gününe kadar sürecek.

Canan Alimdar Hakkında:
1966 yılında İstanbul’da doğdu. 1988’de İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu ve iş hayatına atılarak kariyer basamaklarını hızla tırmandı. Meslek hayatına San Sigorta’da (bugünkü Marsh & McLennan) Hayat ve Sağlık Sigorta Departmanı’nı kurarak başladı. İngiltere’de Chartered Insurance Institute’da sigorta eğitimi aldı; burada sigorta ve reasürans şirketleriyle çalıştı. Türkiye’ye döndüğünde kariyerine Halk Yaşam’da (Yapı Kredi Yaşam Sigorta) Kurumsal Satış Müdürü olarak devam etti. Ardından Axa Oyak Sigorta’da Eğitim ve Bireysel Satış Müdürü olarak görev aldı. 2005’te kendi sigorta danışmanlık şirketini kurdu.

2006’da kurumsal iş yaşamına son vererek, bir zanaat öğrenmeye karar verdi. Takı tasarımının sabır ve incelik dolu dünyasına Arkaik Atölyesi’nde adım attı. Çıraklık sürecinin ardından, kuşlar üzerine çalışmaya başladı ve kendi tarzını yarattı. Şimdilerde çocukluğunda anneannesiyle birlikte gidip geldiği Kapalı Çarşı’yı sık sık ziyaret ederek dökümcüler ve mıhlayıcılar arasında zanaatını olgunlaştırmaya devam ediyor.

Argos in Cappadocia Hakkında:
Restorasyon çalışmalarının 15 yıl önce başlandığı otel, birbirinden bağımsız 4 konak ve geniş peyzaj alanlarından oluşuyor. Konakların altında, köyün su gereksinimini karşılamak ve savunma için oluşturulmuş 5,5 km uzunluğunda yeraltı tünelleri bulunuyor. Toplam oda – süit ve splendid süit sayısı 42. 4 odanın kendine ait havuzu bulunuyor. Tarihçesi milattan önceye
uzanan manastır binası, 3 yıl süren titiz bir çalışma ile bölgede ve hatta dünyada eşi görülmedik bir konser, toplantı ve düğün mekânı olarak düzenlenmiş.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Blair Cadısı - Blair Witch (2016) İlk Temas (2022) Kim Ki Duk’tan Moebius - Moebius   (2013) Yang’dan Sonra - After Yang (2022) Fabrika (2022) Bir Kadının Gözyaşı - Therese Desqueyroux (2013)

Leave a comment