WALT DISNEY’İN YENİ FİLMİ
“KARMAKARIŞIK”IN JENERİK MÜZİĞİNE
“MODEL”İN BAS GİTARİSTİ CAN TEMİZ’DEN
TÜRKÇE SÖZLER!

Genç pop-rock grubu MODEL’in bas gitaristi Can Temiz; Walt Disney Pictures’ın “Karmakarışık” (Tangled) adlı yeni filminin jenerik şarkısına Türkçe söz yazdı! 24 Aralık 2010 da vizyona giren filmin, “Başka Bir Şey Bu” adlı jenerik şarkısını Sertab Erener seslendirdi.

Ocak 2011’de piyasaya çıkaracakları yeni albümlerinin çalışmalarını sürdüren MODEL grubunun bas gitaristi ve söz yazarı Can Temiz’in Türkçe sözlerini yazdığı jenerik şarkısının orijinali olan “Something That I Want”, Grace Potte tarafından seslendiriliyor. Can Temiz’in sözlerini kaleme aldığı “Başka Bir Şey Bu” adlı şarkıyı ise Türkiye’nin en güçlü seslerinden Sertab Erener seslendirdi.

Walt Disney Pictures’ın yeni filmi “Karmakarışık”; krallığın en çok aranan ve en çekici hırsızı Flynn Rider ile gizemli bir kulede saklandığı sırada kendisini esir alan, o kulede yaşayan güzel ve cesur, 20 metre uzunluğunda altın sarısı saçları olan Rapunzel’in hikâyesini konu alıyor. Macera, sevgi, mizah ve bolca saç dolu bir hikâye olan “Karmakarışık”ta Rapunzel’i Mandy Moore, Flynn Rider’ı ise Zachary Levi seslendiriyor.

Can Temiz (bas gitar) ile Fatma Turgut (vokal), Okan Işık (gitar), Serkan Gürüzümcü (gitar), ve Aşkın Çolak’tan (davul-perküsyon) oluşan MODEL; yeni albümleri için prodüktörlüğe uzun süre ara veren Demir Demirkan ile çalışmalarını sürdürüyor. MODEL; şarkıları ve sahne performanslarının yanı sıra kendilerine ödül getiren “Sokakta Hayat Var” başta olmak üzere besteledikleri “jingle”lar (tanıtım müziği) ile de tanınıyor.

Resimler:

BAŞKA BİR ŞEY BU

İyilik parlardı kızın gülüşünde
Oğlansa takılmaz, işinde gücünde
O kaçar kız ayrılmaz peşinden
Oğlan sorar ne istersin ki benden?

Kız dedi ki;
Başka bir şey bu
Yalnızca benim istediğim
Başka bir şey bu
Hep görüp hayal ettiğim

Başka bir şey bu
Yalnızca benim düşlediğim
Başka bir şey bu
Her şeyde var olan bir tutku

Oğlan hep hayallerle yaşardı
Kızsa oturdu düşündü taşındı
Sen tam eminken bir şey bildiğinden
Biri çıkar ve söker taşları yerinden

Oğlan dedi ki:
Başka bir şey bu
Yalnızca benim istediğim
Başka bir şey bu
Hep görüp hayal ettiğim

Başka bir şey bu
Yalnızca benim düşlediğim
Başka bir şey bu
Her şeyde var olan bir tutku

İnanmak kolaydır isteyince
Belli sen yaşıyorsun bir düşte
İhtiyacın olan her şey
Karşında duruyor işte

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Memleket (2016) Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş (2023) Kent Mezarlığında Sızıntı (2023) İblis’in Oğlu: 13. Vahşet (2013) Paranormal Activity: İşaretliler - Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) Çiçero: İlyas Bazna (2019)

Leave a comment