CAN DOSTUM / INTOUCHABLES

Gösterildiği her yerde benzeri görülmemiş gişe rekorları kıran “Can Dostum / Intouchables” şimdiden tüm zamanların en fazla izlenen Fransız filmine dönüştü. Fransa’dan Almanya’ya, İspanya’dan Güney Kore’ye kadar dünyanın dört bir yanında kırdığı rekorların ardından İngilizce dışında yabancı bir dilde tüm zamanlarda en fazla gişe hasılatını elde eden yapım olarak sinema tarihine geçen film, gerçek bir hikâyeden uyarlama. Geçirdiği bir kazadan sonra boyundan aşağısı felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden henüz salınmış genç göçmen Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe ona inanır ve bir şans vermek ister. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin komik, duygusal ve insanı derinden etkileyen hikâyesini anlatan Can Dostum, hayatın daha önce görmezden gelinmiş olan güzelliklerinin fark edilmesini sağlıyor. Gerçeklere sadık kalınarak uyarlanan Driss ve Philippe’in eşsiz dostluk hikâyesi tüm dünyada milyonlarca insanı etkilemeye devam ediyor.

Yönetmen: Olivier Nakache, Eric Toledano
Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot,
Senaryo: Olivier Nakache, Eric Toledano
Görüntü Yönetmeni: Mathieu Vadepied
Kurgu: Dorian Rigal-Ansous
Müzik: Ludovico Einaudi
Yapım: Quad Productions, Chaocorp, Gaumont, TF1 Films Production
Yapımcı: Nicolas Duval-Adassovsky, Laurent Zeitoun, Yann Zenou
Yapım Yılı: 2011
Ülke: Fransa
Süre: 112
Dağıtım: M3
İthalat: Calinos Films
Yönetmenler: Eric Toledano & Olivier Nakache 90’lı yılların başında tanışan Eric Toledano ve Olivier Nakache 1995 yılında ilk kısa filmleri Le Jour et la Nuit’yi gerçekleştirdiler. Birlikte çektikleri ikinci kısa film olan Les Petits Souliers, Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali’ne seçilirken, Paris Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’nü kazandı. 2001’de yeni kısa filmleri Ces Jours Heureux,ileride çekecekleri Those Happy Days için bir deneme niteliğindeydi. 2003 yılında birlikte ilk uzun metrajları Just Friends filmine imza attılar. Dördüncü uzun metrajları Intouchables ile dünya çapında başarı yakalamalarının yanı sıra Fransa’nın Oscar’ı olarak görülen Cesar ödülüne adaylık kazandılar. Filmografi: Olivier Nakache & Eric Toledano: 2011 Can Dostum / Intouchables 2009 So Close / Tellement proches 2006 Those Happy Days / Nos jours heureux 2005 Just Friends / Je préfère qu’on reste amis

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şüphe - Tale 52 (2010) Koro - Boychoir (2015) Afacan Felix - Felix et le Tresor de Morgaa - Felix and the Treasure of Morgaa (2022) Paramparça - Aloft (2015) Zincirsiz - Django Unchained (2013) Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı - Mia and Me: The Hero of Centopia (2023)

Leave a comment