‘Can’ filmi ‘Sundance Film Festivali’nde ‘Jüri Özel Ödülü’ nü kazandı.

Raşit Çelikezer’in yönettiği film, dünyanın en büyük Bağımsız Film Festivali’nin “Dünya Sineması” bölümünde yarıştı ve ‘Jüri Özel Ödülü’nü kazandı!

19-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 2012 Sundance Film Festivali’nde; ilk kez bir Türk filmi Dünya Seçkisi’nin içinde yer aldı. Yapımcılığını Defne Film Prodüksiyon ve Efekt Yapım’ın ortaklaşa yaptığı, Raşit Çelikezer’in yönettiği, başlıca rollerde Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ ve Erkan Avcı’nın yer aldığı  filmin yönetmeni Raşit Çelikezer  ödülü alırken yaptığı konuşmada; Filminin küçük bir çocuğun zor günlerinin anlatıldığı bir hikaye olduğunu söyledi. Ardından ödülü; kızı Defne ile birlikte tüm çocuklara, yani ‘geleceğin yaratıcılarına’ ithaf etti. ‘Can’, üç kıtada daha bir çok festivale katılacak ve 11 Mayıs 2012’de Türkiye’de Tiglon dağıtımıyla vizyona girecek.

‘CAN’ 14 filmlik bu seçkinin içinde kendine yer buldu…

Amerika’dan 2059, dünyadan ise 1983 uzun metraj filmin başvurduğu festivalde 31 ülkeden 110 film seyirciyle buluştu. Bu filmler arasından 88’i dünya prömiyerlerini festival içinde gerçekleştirdi.

Can’ın Uluslararası prömiyerine; yönetmen Raşit Çelikezer, ortak yapımcılar Burak Akidil, Umman Küçükyılmaz, başrol oyuncuları Selen Uçer, Serdar Orçin ve filmin müziklerinin bestecisi Tamer Çıray katıldı.

‘Can’ı ‘dünya sineması’ bölümünün jüri üyeleri aktrist Julia Ormond, Lincoln Center Küratörü ve New York Film Festivali Direktörü, Akademisyen Richard Pena ve Rus yazar, yönetmen Alexei Popogrebsky de izleyicilerle birlikte izledi.

‘Can’ filmini uluslararası galasında izleyenler arasında çok sayıda Türk  de vardı. ‘Can’ın  galasında tüm izleyicilerin beğenisini kazandı.

Festival kapsamında 4 Ana Yarışma arasında “En İyi Uluslararası Film” kategorisinde, daha önce 48. Ulusal Antalya Altın Portakal Film Festivali’de Behlül Dal Jüri Özel Ödülü ve Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülü’nü kucaklayan CAN, festivalden ödülle döndü.

Can; İstanbul’a göçmüş yeni evli Ayşe ve Cemal çiftinin zorlu çocuk sahibi olma sürecini ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Çift, normal yollardan çocuk sahibi olamayınca, Cemal’in ısrarıyla yasal olmayan yollardan çocuk sahibi olur. Ancak bu onların hayatlarını alt üst eder…

CAN; Dünyada davet edildiği daha bir çok festivalden sonra Mayıs 2012’de Tiglon’un dağıtımıyla vizyona girecek…

‘Can’  Filmi Kısa Özeti

Ayşe ve Cemal birbirlerini çok sevmiş ve evleneli daha birkaç yıl olmuştur. Kaçarak geldikleri Büyükşehir’de geçinebiliyor ve mutlu mesut yaşıyorlardır. Tek eksikleri bir ‘çocuk’ tur. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca Cemal’in zoruyla illegal yollara başvururlar. Ancak bu kararları onların yuvasını dağıtacaktır. Başından beri bu duruma karşı tavır alan Ayşe çocuğu bir türlü bağrına basamaz ve çocuk bir yaşına gelirken Cemal evi terk eder. Ayşe çocukla bir başına kalır. Ondan kurtulmak için her yolu deneyecek ama bir türlü başaramayacaktır. Cemal’in ise artık bambaşka bir hayatı vardır.

DEFNE FİLM PRODÜKSİYON & EFEKT YAPIM

SELEN UÇER, SERDAR ORÇİN, Y.BERKAN DEMİRBAĞ ve ERKAN AVCI “CAN”

ERDAL CİNDORUK, CENGİZ BOZKURT, İDİL YENER, ZEYNEP YALÇIN,

Konuk Oyuncular; SAİT GENAY, SERHAT NALBANTOĞLU, KÜRŞAT ALNIAÇIK Genel Koordinatör TURAN TOKEL Sanat Yönetmeni AYŞEN GÜREVİN

Kurgu AHMET CAN ÇAKIRCA Görüntü Yönetmeni ALİ ÖZEL

Müzik TAMER ÇIRAY Ortak Yapımcı BURAK AKİDİL, UMMAN KÜÇÜKYILMAZ

Öykü RAŞİT ÇELİKEZER & NÜANS ÇELİKEZER

Yapımcı, Senaryo & Yönetmen RAŞİT ÇELİKEZER

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Düşman - Enemy (2014) Soygun Oyunu: Büyük Vurgun (2022) Yolsuzlar Çetesi (2016) Chaos Walking - Kaos Yürüyüşü (2021) Hızlı ve Tüylü - Manou The Swift (2019) Johnny English Tekrar İş Başında - Johnny English Strikes Again (2018)

Leave a comment