“CAM”IN İKİ YÜZÜ
“23. YIL ENKA KÜLTÜR SANAT
BULUŞMALARI”NDA!

Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçer’in rol aldığı kahkaha dolu tiyatro oyunu “Cam”; 23. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında tiyatro severlerle buluşuyor. İkiyüzlü ilişkilerin, güldüren hikâyesiyle geçtiğimiz sezona damgasını vuran oyun; 1 Kasım 2011 Salı akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda!

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Levent Kazak’ın kaleme aldığı “Cam”; perdelerini açtığı Ocak 2010’dan bu yana sergilenen sayısız oyunda tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı. “Cam”ın oyuncuları geçtiğimiz sezon önemli ödüllere aday gösterilirken; oyun Selen Uçer’e de 2011 Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Kadın Oyuncusu” ödülünü getirdi.

Laçin Ceylan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Cam”; resim dersleri veren bir ressam, onun boşanmak üzere olduğu kocası, yakın arkadaşı ve iki öğrencisinin etrafında şekilleniyor. İnsanların kurduğu yakın ve özel ilişkilere yakından bakan “Cam”; bu ilişkilerin sahteliğini ve kırılganlığını esprili anlatımıyla ortaya koyuyor. Başarılı bir kara mizah örneği sunan oyun; aynı şekilde başlayan bir hikayenin, anlık bir karar ve bir rüzgar esintisiyle nasıl iki ayrı yöne akabileceğini şaşırtıcı kurgusuyla gözler önüne seriyor.

“Cam”da; 9. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” seçilen Dolunay Soysert, “Nefes-Vatan Sağolsun” filminin yüzbaşısı Mete Horozoğlu ile “Yaprak Dökümü” dizisindeki “Ferhunde” rolüyle tanınan Deniz Çakır’ın yanı sıra sevilen oyuncular Bülent Alkış ve 15. Adana Altın Koza Film Festivali “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllü Selen Uçer rol alıyor. İki perdeden oluşan “Cam”ın yardımcı yönetmenliğini Zeynep Ocak üstlenirken, dekorlarını Barış Dinçel hazırladı.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Bilet Fiyatı (ENKA Resmi Web Sitesinde): “Don Juan’ın Gecesi”: 40 TL – Diğer Tiyatro Oyunları: 20 TL

Zuhal Olcay konseri: 40 TL – Diğer Konserler: 30 TL

“Neşeli Pazarlar’da Birlikte Şarkı Söylüyoruz”: 30 TL
(Öğrencilere Ücretsiz)

Bilet Satın Almak İçin:     www.enkasanat.org
www.biletix.com

ENKA KÜLTÜR SANAT 23. YIL ETKİNLİKLERİ

KONSERLER

•    BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU
11 Aralık 2011 Pazar 11:00
Şef: Masis Aram Gözbek

“Neşeli Pazarlar’da Birlikte Şarkı Söylüyoruz.”

Birlikte iş yapmanın önemini ve gerçekleşebilirliğini ifade eden Boğaziçi Caz Korosu, Şef Masis Aram Gözbek liderliğinde katılmak isteyen tüm arkadaşlarla şarkı söylüyor.
Koronun çalışma sisteminde yer alan doğaçlama ögeler, teatral birikimler bu ses atölyesinde katılımcılar ile paylaşılıyor. Takım olmanın yaşattığı güzel duyguları şarkı söyleyerek tatmaya devam ediyoruz.

İkinci bölümde Dünya Şampiyonu olmayı başarmış Boğaziçi Caz Korosu’nun etkileyici performansı bizleri bekliyor olacak.

•    MANNHEIMER ENSEMBLE, BOĞAZIÇI CAZ KOROSU
13 Aralık 2011 Salı 20:30

“Yaylılar ve Sesler Buluşması”

Marco Santini tarafından farklı ülkelerden gelen genç müzisyen-eğitimcilerin birleştiği bir forum olarak Almanya’da kurulan Mannheimer Ensemble yaylı sazlar orkestrası, İstanbul’un gençleri ile buluşuyor. Orkestra üyelerinin ülkelerine turneler düzenleyen grubun amacı; kültürlerarası gezintiler yaparken dostluk bağlarını güçlendirmek. ENKA’nın daveti üzerine Türkiye’yi de tanıma fırsatı bulacak olan Mannheimer Ensemble müzisyenleri aynı zamanda birer eğitimci. Onlara sahnede İstanbul’un en başarılı korolarından Boğaziçi Caz Korosu eşlik edecek. Türkiye’den ve dünyadan müziklerle seyircileri yüksek bir performans bekliyor olacak. Akşamın en ilginç tarafı ise, böylesine çok kültürlü projeyi başarıyla gerçekleştiren Marco Santini’nin bestelerine kulak vermek olacak.

•    ZUHAL OLCAY
20 Aralık 2011 Salı 20:30

Şarkıları ve sahne performansıyla dikkat çeken Zuhal Olcay “Başucu Şarkıları” albümünün yanı sıra eski ve yeni şarkılarını seslendiriyor..

Başta Gürol Ağırbaş olmak üzere, kendisine eşlik eden değerli müzisyen arkadaşları ile birlikte seyirciyle buluşuyor.

TİYATROLAR
•    “CAM”
01 Kasım 2011 Salı 20:30
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

Yazan         : Levent Kazak
Yönetmen     : Laçin Ceylan
Dekor         : Barış Dinçel
Işık         : Yakup Çartık
Oynayanlar     : Dolunay Soysert – Mete Horozoğlu – Deniz Çakır  – Bülent Alkış – Selen Uçer

Kadın ve erkek arasındaki ilişki hiç bu kadar karmaşık ve esrarengiz olmamıştı… Kadın, erkek için ne ifade ediyor? Peki ya erkek kadın için ne ifade eder? Hayatın sırrı kadınla erkek arasında ki sadakatte mi saklıdır? Yoksa hayatın kendisi sadakate karşı mıdır? Entrika, kin, aşk ve ihtiras dolu bir oyun, “Cam”!

Bu oyun, “Kadın”a dair çok şey sorgulatacak!

Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan “Cam” kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. “Kadın”ın sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi derin sorgulamalara yönlendiren “Cam”; aynı şekilde başlayan bir hikâyenin, anlık bir karar ve bir rüzgâr esintisiyle nasıl iki farklı yöne akabileceğini sıra dışı kurgusuyla gözler önüne seriyor.

“DON JUAN’IN GECESİ”
15 Kasım 2011 Salı 20:30
Oyun Atölyesi

Yazan         : Éric-Emmanuel Schmitt
Yönetmen     : Kemal Aydoğan
Sahne Tasarımı    : Bengi Günay
Işık Tasarımı    : İrfan Varlı
Müzik        : Tolga Çebi
Oynayanlar     : Haluk Bilginer, Gülen Karaman, Güneş Berberoğlu, Funda İlhan, Ayşegül Ünsal, Evrim Alasya, Muharrem Özcan, Umut Temizaş, Seda Türkmen, Selin Yeninci

Aşkın evrenle bir anlaşması vardır. Evren aşka tüm güzelliklerini açar, karşılığında da aşk bu güzelliklerin herkes tarafından görülmesini sağlar. Aşk yanınızdaysa hayat sürekli bir şenliktir: Ne güneş çok sıcak ne yağmur çok soğuktur; bahçeler hep mis gibi kokar, oturduğunuz taş kuş tüyü gibi yumuşacıktır. Doğa aşkı sever, onu korur ve kollar.

Oyun Atölyesi’nde oynanan ve seyircinin büyük beğenisini kazanan                “Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler”in yazarı Éric-Emmanuel Schmitt’in yazdığı “DON JUAN’IN GECESİ”, Don Juan miti etrafında “cinselliğin doğası ve insanın varoluşunu” tartışıyor. Usta oyuncu Haluk Bilginer’den “Don Juan” yorumu, Oyun Atölyesi’nin enerjik kadrosu ile sahnede…

•    “NEREYE GİDİYORUZ?” / “AZİZLİKLER”
22 Kasım 2011 Salı 20:30
Dostlar Tiyatrosu

Aziz Nesin’in öykü, şiir, oyun, masal, taşlama ve köşe yazılarından uyarlayan, yöneten, oynayan Genco Erkal.

Müzik: Arif ERKİN
Giysi: Özlem KAYA
Işık Tasarımı: Hakan ÖZİPEK
Karagöz Tasvirleri: Haluk YÜCE
Yönetmen Yardımcıları: Ece YASSITEPE, Emine KINACI
Koreografi Danışmanı: Ece GÖKTAY
Oyun Fotoğrafları: Aylin ÖZMETE
Basın-Halkla İlişkiler: Banu K. ZEYTİNOĞLU
Işık: Cemal BAYKAL
Ses: Mehmet DOĞAN
Teknik: Seçkin OK
Müdür: Ahmet KAYA
Ölümünün 15. yılında büyük gülmece ustası Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından Genco Erkal’ın uyarladığı ve tek başına oynadığı bu çağdaş meddah gösterisinde, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu “Nereye Gidiyoruz” sorusuna yanıt aranıyor. İçinde yaşadığımız toplumun çelişkileri, çıkmazları vurucu bir dille güldürüyor, düşündürüyor. Yıllar öncesinde yazılmış metinlerin bugün ne kadar güncel olabildiği insanı şaşırtıyor. Büyük yazarlık böyle bir şey olsa gerek.

•     “SONDAN SONRA”
29 Kasım 2011 Salı 20:30
Duru Tiyatro

Yazan            : Dennis Kelly
Çeviren            : Füsun Günersel
Yöneten            : Emre Kınay
Yönetmen Yardımcısı    : Derya Oyanay Sungur
Müzik            : Mert Canka-Engin Hızarcı
Dekor            : Kemal Göylüler
Işık Tasarımı        : Emrah Keskin
Fotoğraf            : Cenk Oğlakçı
Oyuncular            : Emre Kınay & Ahu Türkpençe

Ahu Türkpençe – Afife Tiyatro Ödülleri 2011″En Başarılı Kadın Oyuncu”

Sığınakta iki insan: Mark (Emre KINAY) ile Louise (Ahu TÜRKPENÇE) “Sondan Sonra” adlı Deniz Kelly’nin bu çarpıcı oyununda iki temel konuyu irdeliyorlar.

Makro düzeyde güçlü bir ülkenin zayıf ülkeleri yönlendirmesi, mikro düzeyde ise bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesi…

•    “KIYIYA OTURMANIN BÖYLESİ”
06 Aralık 2011 Salı 20:30
Merve Engin

Oyuncu            : Merve Engin
Fotoğraflar        : Tolga Özgal
Süpervizör, Kanava ve Masklar     : Antonio Fava

Lelio ve Flaminia birbirlerine âşıktırlar. Lelio’nun çıkması gereken yolculuğunda gemisi kıyıya oturacak ve orda peri Zampilla ve onun uşağı korkutucu satir Puzzone ile tanışacak. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşecektir.

Merve Engin, “Gabrielliana” stilinde anlatacağı “Kıyıya Oturmanın Böylesi”inde diğer Commedia Dell’arte karakterlerini de öyküye dahil ederek sizi keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kaçış Odası - Escape Room (2017) Antisosyal 2 - Antiscocial 2 (2018) Follow Me (2020) Diren: Zamanı Geldi - Suffragette (2016) Karabasan - Slumber (2017) Ruh Eşim - Cafe de Flore (2012)

Leave a comment