1895 yılından beri kimsesiz yaşlı,engelli ve çocuklara hizmet veren  Darülaceze için hazırlanan 120.Yıl Kamu Spotu ödüllü yönetmen Çağan Irmak tarafından çekildi.

Sultan Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülaceze, 120.yılında tarihi geçmişini, misyonunu, sunduğu hizmetleri daha etkili bir şekilde kamuya tanıtmak ve şefkat bilincini günümüz kuşaklarına benimsetmek için kamu spotu hazırlattı. Yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstlendiği spotta Darülaceze’nin  düşkünler yurdu değil, bir yaşam merkezi, hayat okulu olduğuna dikkat çekildi.

Çekim öncesi Darülaceze’yi ziyaret eden Irmak, Kurumdan çok etkilendiğini,  mutlaka ziyaret edilmesi gereken önemli bir yer olduğunu dile getirdi. Sabahın erken saatlerinde çekime başlayan ekip,üç farklı hikaye ile gençlerle yaşlıları bir araya getirdi. Yaş alan insanların hayatın her alanında  gençlere söyleyeceği çok önemli şeyleri olduğunu düşünen Çağan Irmak, spotta Darülacezenin Hayat Okulu olduğuna vurgu yaptı.

Geç saatlere kadar süren çekimlerde Çağan Irmak ile Darülaceze sakinleri ve ziyaretçileri bol bol fotoğraf çektirdi. Irmak gönülden verdiği destek ile Darülaceze ve sakinlerine  anlamlı bir Kamu Spotu ve güzel bir gün hediye  etti.

Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi çekim sonrası Çağan Irmak’a teşekkür yazısı ve Darülaceze yayınlarının bulunduğu bir kitap seti hediye etti…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Louis Tomlinson: All Of Those Voices (2023) Kutup Köpekleri - Arctic Justice (2020) Sekiz - 8 (2021) Kan Kokusu - We Are What We Are (2014) İntikam Kapanı - Everly (2015) Kâfir: Cuhanna Cin Kabilesi (2018)

Leave a comment