‘Acı Hayat’ta Özlem, ‘Menekşe ve Halil’de Zeynep, ‘Keloğlan Kara Prens’e Karşı’da Külkedisi, ‘Küçük Kadınlar’da Elif, ‘Adanalı’da Pamuk ve daha birçok kadın karaktere can verdi Ekin Türkmen… Dramatik bir yüze sahip olan Türkmen artık bir komedi dizisinde yer almak istiyor. 10 yıldır sanat camiasında yer alan Türkmen, oyunculukta birden sözde şöhrete kavuşabildiği gibi aniden yok olunabildiğini söylüyor… Yakın zamanda içine sinen bir projeyle ekranda olacağının müjdesini veren başarılı oyuncuyla, kariyer planını, sanat camiasını ve sevgilisi Murat Dalkılıç’la doludizgin devam eden aşk hayatını konuştuk…
– Şu sıralar neler yapıyorsunuz?
Özgür Aras’la çalışmaya başladık. Planlarımı ve ertelediklerimi tekrar gözden geçiriyoruz. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir proje var, onu hayata geçirmek için uğraşıyorum. Bir komedi dizisinde çalışmak istesem de gelen projeleri değerlendiriyorum. Bir ara vermedim her an çalışmaya başlayabilirim.
– Küçük Kadınlar dizisinin ardından birkaç projede talihsizlik yaşadınız. Bu durum kariyerinizi nasıl etkiledi?
Küçük Kadınlar çok güzel ve özel işlerden biriydi benim için. Onun gibi bir dizinin yapılması zor tabii. Ondan sonraki işlerim de en az onun kadar güzel olabileceğine inandığım işlerdi. Dizilerdeki talihsizlikler bir süredir devam ediyor bir sürü iş yayından kalkıyor bu birkaç işimde benim de başıma geldi evet, o yüzden daha güçlü işleri seçmeye çabalıyorum. Bunun kriterini belirlemek de çok zor. Çok iyi işlerin reyting alamadığını görmek karar vermekte zorlanmama sebep oluyor. Okuduğum harika bir senaryo yayınlandığında bambaşka olabiliyor. Bu tutmaz diye düşündüğüm kabul etmediğim iş reyting rekorları kırabiliyor. Bizim işimizde kariyer pamuk ipliğine bağlı her an kopabilir ya da ummadığınız anda kendinizi ‘sözde’ zirvede bulabilirsiniz. O yüzden kariyerden bahsetmek maalesef biraz anlamsız. Eskiden daha doğru kararlar verebiliyordum. 10 yıldır çalışıyorum ve çoğu işim yıllar sürdü, nasıl bu kadar iyi karar verdiğim merak edilirdi. Artık çok zor, çok fazla iş var yer yok ve ince hesaplar  yapmak gerekiyor, daha çok kanal ve yapımcıya düşüyor iş.

ÇAĞAN IRMAK’LA ÇALIŞMAK İSTERİM

– Reyting almayan dizilerin kısa sürede yayından kalkması başrol oyuncularına mal ediliyor. Siz neler düşünüyorsunuz?
Bir projenin başarısının ve başarısızlığının tamamının sebebini başrol oyuncusuna yüklememek lazım. Büyük bir ekip var. Bir sürü etken var. Kanal, yapımcı, yönetmen,yayın saati, günü, kadro, senaryo ve daha bir sürü etken. Biz çalışanlardan biriyiz. Öyle ekibi de yayın saatini de dizinin pr’ını da bize sormuyorlar: Bana kalsa her şeye karışırım da bize gel diyorlar gidiyoruz, paydos diyorlar dönüyoruz. İyi oyunculuğunuzu bile montajda bambaşka görebilirsiniz ya da iyi bir yönetmenle performansınızın çok üstüne çıkabilirsiniz. Örneğin Çağan Irmak’ın oyuncu yönetiminin çok iyi olduğunu ve çalışmanın her oyuncu için çok keyifli olduğunu duyuyorum. Umarım bir gün çalışırız çok isterim.
– Başrol oyunculuğu starlıkla eş değerli midir?
Öncelikle oyuncu sıradan bir yaşam sürerek beslenir. Oyuncunun her şeyden uzak ‘star’ olmaksa istediği bu oyunculuğunu sekteye uğratır ve dolayısıyla ikisini bir arada düşünemiyorum. Starlık daha steril bir hayat yaşamayı gerektirir. Ve iyi bir kariyer planı yapmak gerekir ki çok zor. Değişken hatta bilinemez TV parametreleri buna izin de vermiyor zaten.
– Küçük denilecek yaştan itibaren ekrandasınız. Bu durumun dezavantajlarını gördünüz mü?
Pek dezavantajlarını görmedim kendimi şanslı hissediyorum. Tek dezavantajım şu olabilir sektörün en iyileriyle işe başladım ve sandım ki bu çizgi daha daha da iyiye gidecek. Fakat diziler çoğaldıkça bir yandan kalite düştü bir yandan kaliteli de olsa yayında kalmak zorlaştı.
– Bu sezon tatil mi yapacaksınız? Yoksa başka projelerde yer alacak mısınız?
Tatil yapmayı düşünmüyorum güzel bir işte çalışmak istiyorum. Özellikle bir sinema filminde olmak istiyorum.
– Şu ana kadar canlandırdığınız karakterler arasında en derin şekilde bürünebildiğiniz karakter hangisi ve neden?
Küçük Kadınlar’daki rolümü çok sevmiştim. Ekmek Teknesi’ndeki rolüm de öyle. Nedenini söylemek zor. Bazen rolü yakalıyorsunuz rayında gidiyor. Karşınızdaki rol arkadaşlarınız da iyi olunca kayıt ve stop arası role bürünmek daha rahat oluyor.
– Günümüz Türk Sineması’na ve televizyondaki işlere baktığınızda, ‘Şu öğe ya da tür, bizde eksik ve ben bu türde oynayabilirim; ortaya çok da güzel bir iş çıkar’ dediğiniz bir tür var mı?
‘Romantik komedi’ türünün daha çok yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bizim sinema izleyicimizin haz kaynağı gülmek ve hüzünlenmek; ikisi bir arada. Dolayısıyla romantik komedi türü filmlere ağırlık verilmesi gerekiyor. Yılmaz Erdoğan daha çok film yapsın. Çağan Irmak, Reha Erdem, Onur Ünlü de…
– Dizilerde genelde çok az gülen karakterleri canlandırıyorsunuz. Fotoğraflarınıza bakınca da güldüğünüz fotoğraflar çok az. Sert bir kadın imajınız var. Öyle misiniz?
O kadar istiyorum ki komedi işinde çalışmak. Gözlerim biraz hüzünlü bakıyor dramatik bir yüze sahibim sanırım o yüzden öyle fotoğraflarım var ve öyle roller geliyor.
– Aslan burcu kadınısınız. Aslan burcunun en belirgin özelliği lider ruhlu olmasıdır. Öyle misiniz?
Çok dominantım lider ruhluyum evet. Bazen sinir bozucu şekilde. İstiyorum ki herkese adil davranılsın. Pozitif olsun her içinde bulunduğumuz ortam.
– 30’a az kaldı. 30 yaş birçok insanın hayatında dönüm noktasıdır. ‘her şey değişir’ derler. Ne düşünüyorsunuz?
Görelim bakalım zaten her an değişiyoruz. 30’dakiler en güzel yaş diyorlar :
– Peki, yaşlanma korkusu yaşıyor musunuz?
Yaşıyorum tabii. Doktoruma sürekli ne zaman yapacağız operasyonları yaşlanıyor muyum diye soruyorum. Bu işi yapmasam bu kadar kaygım olur muydu bilmiyorum. Bazen de bakıyorum en güzel roller 40’lı yaşlarda geliyor, oyunculuğunuz da artık oturmuş oluyor bilemiyorum.
– ‘Uzun süreli ilişki evliliğin düşmanıdır’ denir. Siz buna katılıyor musunuz?
Katılmıyorum. Uzun süreli ilişkinizin sonunda hala evlenmek istiyorsanız evlenirsiniz yoksa ilk aşk zamanları sağlıklı karar verilemez, vermeyin yoksa çabuk bitiyor. Bizim küçük çevremiz içinde ise aşk, çocuk yapma kararıyla beraber alınmalı. Romantik bir parti ve gelinlik giymek için evlenmeye kalkanları anlamakta zorlanıyorum.
– Ayna ile ilişkiniz nasıldır genel anlamda? Kendinizi fiziksel olarak beğeniyor musunuz?
Çok beğeniyorum şükrediyorum her baktığımda. Ben çirkin ördek yavrusu gibiydim sıska, uzun boylu, kısa kabarık saçlıydım, güzel denilemezdi bana küçükken. Fakat o zaman da kendimi beğenirdim, bunu anlatmak çok zor. Güzel bir kadının ağzından bunları duymak ne kadar inandırıcı oluyor bilmiyorum fakat güzel hissetmek insanı güzelleştiriyor siz inanırsanız herkes inanıyor. Hülya Avşar çok güzel bir kadın, aksini kimse söyleyemez. Eğer kendini bu kadar iyi hissetmese bir sürü kusur bulabilirdik fakat bana kusursuz geliyor, eminim çoğu kişiye de. Bu bir bütün, içten gelen bir şey kendini sevmekle doğru orantılı.
– Murat Dalkılıç röportajında sizi ilk gördüğünde ‘İşte bu kadın’ demiş. Siz Murat Bey’le ilk karşılaşmanızda neler hissettiniz?
Ben biraz önyargılıydım, bunu şimdi utanarak söylüyorum. Bende bir ‘popçu’ algısı vardı. Zamana ve şartlara uyum sağlayan, aşkı ve değerleri de popüler hesaplarla yaşayan insanlar olarak düşünürdüm. Murat beni çok şaşırttı ve utandırdı. Hayatımda tanıdığım ender olan özel, iyi, zeki insanlardan biri.
– Ekin Türkmen nasıl bir aşıktır?
Benim aşık olduğumu kabul etmem uzun sürüyor çok direniyorum arızalarım oluyor asla yapmam dediğim saçmalıklar yapıyorum. Yazıyorum, çiziyorum yarı deli bir insan oluyorum. Sonra eğer karşımdaki cesur bir erkekse ardındakini görebiliyor ve beni sakinleştirebiliyor. Bu da benim test sürecim gibi bir şey herhalde. İlkel ve basit bir aşk yaşıyorum.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dağ (2012) Dr. Parnassus - The Imaginarium Of Doctor Parnassus (2010) Ağ - The Net (2017) The Circle (2017) Laurel ile Hardy - Stan & Ollie (2019) Gece Gelen - It Comes at Night (2018)

Leave a comment