TOLGA ÇEVİK’in sesiyle “BÜYÜLER EVİ:
Sihirbaz Kedi (The House of Magic)” 04 Nisan’da sinemalarda! 3D seçeneğiyle…

ÖZET: Terk edilmiş bir yavru kedicik olan Şimşek, fırtınadan kaçıp kendine bir barınak ararken, “Şöhretli Lawrence” olarak da bilinen emekli sihirbaz Lawrence’a ait gizemli bir malikaneye gizlice girer.
Lawrence kendi masal gibi dünyasında birçok farkı hayvan arkadaşı ve bir yandan şarkı söyleyip dans ederken bir yandan da kahvaltı bile hazırlayabilen göz kamaştırıcı otomat ve aygıt arkadaşlarıyla yaşamaktadır.
Lawrence çok geçmeden Şimşek’e evinde hoş karşılandığını hissettirir fakat aksi tavşan Jack ve fare Maggie onu kovdurmak için ellerinden geleni yapmaya koyulurlar. Lawrence ayağını kırıp hastaneye kaldırılınca, emlakçı yeğeni evi satması için onu oyuna getirmeye çalışır. Fakat evin birbirinden enteresan sakinleri, evlerini savunmak için inanılmaz bir plan geliştirirler. Ürkek kedi Şimşek bir kahramana dönüşür ve birbirinden sevimli kahramanlarımız bu sihirler evini Daniel’dan korumak için büyülü bir köşke çevirirler.

PRODÜKSİYON NOTLARI

FİLMİN ORTAYA ÇIKIŞI
“Büyüler Evi, on yıl kadar önce yapılmış bir TV filmine dayanıyor. Film, Perili Ev isminde, 12 dakikalık, 4D (sinemada fiziksel efektlerle sunulan bir 3D film) bir filmdi.
Sammy’nin Maceraları ve Sammy 2’den sonra uzun metrajlı bir film için fikir arayışı içerisindeydik ve bunun böyle bir filme dönüştürülmek için gayet uygun olduğunu düşündük. Tabii ki kısaydı ve biz bunu gerçek bir öyküye dönüştürmek zorundaydık. Sonuçta filmimizin ilk on dakikası, on yıl önceki o filmden bazı sahneleri ve dekorları anımsatıyor. Başlangıçta başlığı, İngilizce “enchanted” (efsunlu) ve “haunted” (perili) kelimelerinin birleşimi olan “The Enchaunted House” olacaktı. Fakat “büyü” kelimesi filme daha iyi uyuyordu, çünkü evin sahibi bir sihirbazdı ve karakterler de büyü kullanıyorlardı. Böylelikle filme “Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi” ismini vermeyi tercih ettik. Zaten neticede bir korku filmi değildi. Evin potansiyel alıcısının filmin sonlarında “Bu ev perili!” diye bağırarak kaçması bile tamamen komikti, çünkü seyirci her şeyin evin sakinleri tarafından organize edildiğini biliyordu.”

SESLENDİRME

Stüdyo: IMAJ
Dil: Türkçe
İsim: BÜYÜLER EVİ: Sihirbaz Kedi
Original Credit        Translated Credit    Name
Director name:      Diyalog Yönetmeni    ALİ EKBER DİRİBAŞ
Translator name:     Çevirmen        Murat Karahan

 Cast
Original Character Name                                              Actor Name

ŞİMŞEK            TOLGA ÇEVİK
LAWRENCE        ALTAN ERKEKLİ
DANIEL            VOLKAN SEVERCAN
Fare MAGGIE        BERNA DİRİBAŞ
Tavşan JACK        ENDER YİĞİT
CHIHUAHUA(Kiki)        İSMAİL YILDIZ
CARLA            DİLŞAD ÇELEBİ
CARLO            ALİ EKBER DİRİBAŞ
IZZIE            MELİSSA MELİS TOKLU
DYLAN            NURHAN YILMA
NURSE BAXTER        SEVAL TUFAN
LA-SANDRA        BURCU TEMEL
REGGIE            MERİH ERMAKASTAR
AUDREY            MELİSSA MENTEŞE
Bay EAMES        BORA SEVERCAN
Bayan EAMES        AYÇA KOPTUR
MIKE            MURAT ŞENOL
MARK            OĞUZ ÖZOĞUL
Yaşlı Kadın        EZEL KALKAN

Süre: 85 Dk.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157642648330584″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Azap (2015) Genç Çıraklar - The Internship (2013) Rec: Ölüm Çığlığı / Rec (2008) Rock Dog 2 - Süper Yetenek 2 (2022)  Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile (2011) Lanetli Kan - Blood (2023)

Leave a comment