“Buz Devri” ve “Buz Devri: Erime Başlıyor”un sıfırın altında yaşayan kahramanları, mükemmel bir macera ile “BUZ DEVRİ 3 – DİNOZORLARIN ŞAFAĞI”nda tekrar karşımızdalar.  Merakla beklenen “BUZ DEVRİ 3 – DİNOZORLARIN ŞAFAĞI / ICE AGE 3 – DAWN OF THE DINOSAURS” 01 Temmuz Çarşamba tüm dünya ile aynı zamanda sinemalarda!!!

Üstelik  altyazılı, dublajlı ve 3D (altyazılı+dublajlı) seçenekleriyle…

Scrat’in meşe palamutları arasında yeni yeşeren aşkı; Manny ile Ellie’nin sahip olmak üzere oldukları bebek Mamut; Sid’in sahiplendiği Dino yavruları Dino Bebekler; kılıç dişli kaplan Diego’nun dostlarıyla yeni yolculuğu ve maceranın yeni karakterlerinden Buck’ın kıvrak numaralarına şahit olacağımız kahkaha dolu anları Real D – 3D farkı ile izlemeliyiz.

“BUZ DEVRİ 3 – DİNOZORLARIN ŞAFAĞI / ICE AGE 3 – DAWN OF THE DINOSAURS “


Konu:

Scrat yine asla ele geçiremediği meşe palamudunun, (ve bu sefer belki aşkın da) peşindedir. Manny ve Ellie yavruları minik mamutun doğmasını beklemektedirler. Miskin Sid, bulduğu dinozor yumurtalarından çıkan yavrularla kendine geçici bir aile kura fakat bu, Sid için pek de iyi olmayacaktır. Kılıç dişli kaplan Diego da arkadaşlarıyla ilişkisinde çok yumuşak bir tavır sergileyip sergilemediğini sorgulamaktadır. Sid’i başına aldığı belalardan kurtarmak için çıktıkları yolculukta kendilerini birden gizemli bir yeraltı dünyasında bulan ekip, karşılaştıkları dinozorlar, aklını kaçırmış gibi duran değişik hayvan türleri, yeni bir bitki örtüsü ve tek gözlü, acımasız dinozor avcısı gelincik Buck ile heyecan dolu ve bir o kadar da eğlenceli bir maceranın ortasında kalırlar.  Tarihin en cesur kahramanları Manny, Sid, Scrat, Scratiye, Diego, Buck ve arkadaşları başka hiçbir memelinin cesaret edemeyeceği yerlere gidiyor, maceraya hazır olun, 1 Temmuz’da sinemalarda!!!

“BUZ DEVRİ 3 – DİNOZORLARIN ŞAFAĞI”  ilk 2 filmde seyirciyi hayran bırakan tüm özelliklerine daha da komedi, aksiyon ve harikulade görsel bir anlatım eklenmiş hali ile 3 boyutlu sinemanın sihrini de yanına alarak devam ediyor. Önceki filmlerden oldukça sevdiğimiz karakterler BUZ DEVRİ dünyasına yeni giren karakterlerle mükemmel bir uyum içinde karşımıza çıkıyor.

BUZ DEVRİ serisine yeni bir ekleme de üçüncü filmde karşımıza çıkan dinozorların mükemmel güzellikteki yeraltı dünyası. Bu zengin dünya, ilk iki BUZ DEVRİ filmindeki buz kaplı çevreye de yeni bir çehre ekliyor ve yeryüzündeki BUZ DEVRİ dünyasının o uçsuz bucaksız görüntüsüne bile yeni bir derinlik ekliyor.  Kocaman, tehlikeli yaratıklar, insan yiyen çiçekler, gözüpek bir gelincik ve Scrat ile Scratiye’nin aşkı için biçilmiş kaftan olabilecek romantik bir arka plan ile çevrili bu yeni diyardaki yer isimleri de şöyledir; Izdırap Ormanı, Felaket Katmanı ve Ölüm Uçurumu… Burada devasa boyutlardaki mamut Manny bile kendini küçücük hisseder. Manny’yi seslendire ünlü komedyen Ray Romano da şöyle belirtiyor; “Dinozorlar ortaya çıkınca, Manny “ormanın kralı” olma tahtını devretmek zorundadır”.

Bu yeni dünya, filmin yapımcılarına da Buz Devri karakterlerini değişik durumlar içine sokma şansı vermiş. “Karakterleri ne kadar zorlayabileceğimiz hep düşünmüşüzdür” diyor 1999’da Buz Devri fikrini orataya atıp, 3 filmin de yapımını üstlenen Lori Forte. Yçnetmen de şöyle ekliyor; “Kahramanlarımızı ilk iki filmden farklı olarak, nasıl baş edeceklerini bilemedikleri bir ortama koyduk.” Yardımcı yönetmen Michael Thurmeier de şöyle diyor; “Zekice ve halen karakter ve komedi dayanaklı bir film olmasının yanı sıra, bu filmde girdiğimiz yer altı dünyası ve karakterler filmsel bir hava ve yeni bir macera boyutu ekliyor.”

Buz Devri tayfasında işler değişiyor, büyük macera eski filmlerden alışık olduğumuz mekanlarda başlıyor. Mamut Manny, eşi Ellie’nin hamile kalması üzerine yeni bir hayata adım atmaktadır. Miskin Sid, kılıç dişli kaplan Diego, Crash ve Eddie de aile gibi süren yaşamlarına devam etmektedirler. “Önceki 2 filmde Manny, Sid ve Diego’nun  içinde bulunduğu duygusal durumu, geçirdikleri büyük değişimler ve ilişkilerinin devam etmesiyle desteklemek istedik.” Diyor yardımcı senarist Michael Berg. “İlk filmden bu yana karakterlere çok aşina olduk; onlarla gerçekten ilgiliyiz ve başarılı olmalarını istiyoruz, başlarına ne gelirse gelsin…”

Ice Age – Dawn of the Dinosaurs – Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı

SID                 SID                     Yekta Kopan
MANNY       MANNY              Ali Poyrazoğlu
BUCK            BUCK                    Altan Erkekli
ELLIE           ELLIE                   Ayça Bingöl
DIEGO           DIEGO                 Haluk Bilginer
CRASH          CRASH                Umut Tabak
EDDIE           EDDIE                  Ahmet Taşar
BABY DINO       Dino Bebek       Carlos Saldanha
BABY DINO      ”MAMA” DIALOGUE          Yavru Dino ”ANNE”-Repliği      Aslı Tandoğan

Türkçe Adı:  “BUZ DEVRİ 3: DİNOZORLARIN ŞAFAĞI”

Yönetmen: Carlos Saldanha
Senaryo: Peter Ackerman
Oyuncular: John Cena, Aidan Gillen, Ashley Scott, Steve Harris
Kurgu: Harry Hitner
Müzik: John Powell
Yapım: ABD  2008
Süre: 96 dk.
Yapımcı Şirket: 20th Century Fox
Vizyon Tarihi: 01.07.2009
İthalat: Tiglon
Dağıtım: Tiglon

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayatımız Roman (2024) Bir Yıldız Doğuyor - A Star is Born (2018) Emicem Hospital (2016) Hayat Sana Güzel - The Change-Up (2011) Evdeki Düşman: Başlangıç - Orphan: First Kill (2022) G-Force: Digital 3 Boyutlu - G-Force: Digital 3D (2009)

Leave a comment