BÜYÜK GÖZLER

ÖZET: Şahsına münhasır sinema insanı Tim Burton’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği BÜYÜK GÖZLER (BIG EYES) filmi, ticarileşme konusunda devrimlerin yaşandığı, popüler sanatın kitleleri etkilediği 1950’lerin sonu, 1960’ların başında dönemin en başarılı ressamlarından biri olan Walter Keane (CHRISTOPHER WALTZ) ve eşi Margaret’ın (AMY ADAMS) gerçek hikayesini anlatıyor. Bu sanatçı, anlaşılmaz ve karmaşık görünen, büyük gözlerle resmettiği portrelerle sıra dışı bir üne kavuşur ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıkar; bu resimler Walter tarafından değil, eşi Margaret tarafından ortaya konmuştur ve Keane ailesinin çığ gibi büyüyen bir yalanın içinde yaşadığı anlaşılır. BÜYÜK GÖZLER (BIG EYES), Margaret’ın bir sanatçı olarak uyanışını, resimleriyle yakaladığı iz bırakan başarısını ve çoktan uluslararası üne kavuşmuş eşiyle yaşadığı çalkantılı ilişki sürecini konu alıyor.

Akademi Ödülleri adaylığı bulunan TIM BURTON’ın (Karanlık Gölgeler, Alis Harikalar Diyarında) yönetip, Altın Küre sahibi SCOTT ALEXANDER ve LARRY KARASZEWSKI’nin (Skandalın Adı Larry Flint, Ed Wood) yazdığı BÜYÜK GÖZLER (BIG EYES) filminin yapımcı kadrosunun başında Electric City Entertainment’ten LYNETTE HOWELL bulunuyor. Filmde ayrıca DANNY HUSTON (X-Men Başlangıç: Wolverine, Son Umut) KRYSTAN RITTER (Don’t Trust the B—– in Apartment 23, Breaking Bad), JASON SCHWARTZMAN (Mr. Banks, Moonrise Kingdom), TERRENCE STAMP (Yarım Kalan Şarkı, Denizci) ve JON POLITO (Orada Olmayan Adam, Miller Kavşağı) gibi isimler de yer almaktadır. Yürütücü yapımcılığını KATTERLI FRAUENFELDER ve DEREK FREY’in yaptığı filmin görüntü yönetmenliği kadrosunda üç Akademi Ödülü sahibi BRUNO DELBONNEL (Amelie) bulunurken yine Akademi Ödülü sahibi RICK HEINRICHS de (Hayalet Süvari) prodüksiyon tasarımından sorumlu isim olarak kamera arkasında yer alıyor. Ayrıca üç Akademi Ödülü sahibi COLLEEN ATWOOD da (Alis Harikalar Diyarında, Bir Geyşanın Anıları, Şikago) kostüm tasarımından sorumlu.

THE WEINSTEIN COMPANY Sunar
Bir TIM BURTON FİLMİ

AMY ADAMS CHRISTOPH WALTZ BÜYÜK GÖZLER
DANNY HUSTON
JON PULITO KRYSTEN RITTER
JASON SCHWARTZMAN
TERENCE STAMP
MÜZİKLER : DANNY ELFMAN
KOSTÜM TASARIMI : COLLEEN ATWOOD
KURGU : JC BOND
PRODÜKSİYON TASARIMI: RICK HEINRICHS
SANAT YÖNETMENİ: BRUNO DELBONNEL, a.f.c., a.s.c.
YÜRÜTÜCÜ YAPIMCILAR: BOB WEINSTEIN HARVEY WEINSTEIN JAMIE PATRICOF KATTERLI FRAUENFELDER DEREK FREY
YAPIMCILAR: LYNETTE HOWELL SCOTT ALEXANDER LARRY KARASZEWSKI TIM BURTON
SENARYO: SCOTT ALEXANDER & LARRY KARASZEWSKI
YÖNETMEN: TIM BURTON

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Günce (2013) Kurye - The Courier (2021) Çavdar Tarlasındaki Asi - Rebel in the Rye (2017) Gece Gelen - It Comes at Night (2018) Transformers: Yenilenlerin İntikamı - Transformers: Revenge of the Fallen (2009) Küçük Kurtarıcılar - Der Kleine Medicus: Geheimnis Volle Mission Im Körper (2015)

Leave a comment