OSCAR ADAYLIĞI AÇIKLANAN İSİMLER NE SÖYLEDİ     BÜYÜK AÇIK – DANİMARKALI KIZ

Akademi Ödüllerinde 5 dalda aday gösterilen Büyük Açık ve 4 dalda adaylık kazanan Danimarkalı Kız filmi ekiplerinin adaylıkla ilgili yorumlarını sizlerle paylaşıyoruz.

BÜYÜK AÇIK (THE BIG SHORT)

“Bu film için çalışan herkes için ne mutlu! Bu film oyunculardan, yapımcılara ve tüm film kadrosunu içine alan bir takım çalışmasıydı. Büyük Açık’ı destekleyen tüm akademi üyelerine ve izleyicilere çok teşekkür ederim. Şİmdi biraz gidip kestirmem gerekiyor.” – Adam McKay (Director and Co-Nominee Best Adapted Screenplay w/ Charles Randolph, The Big Short)

Gerçekten çok mutluyum. Bu onuru vizyoner, sorun çıkarmakta üstüne tanımadığım onurlu nsan Adam McKay ile paylaşmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. – Charles Randolph (Co – Nominee, Best Adapted Screenplay w/ Adam McKay, The Big Short)

DANİMARKALI KIZ (THE DANISH GIRL)

“Bu onur için Akademi’ye minnettarım. Bu kadar ilham verici performansa sahip kadın meslektaşım arasında takdir edilmek çok gurur verici. Danimarkalı Kız’ı hayata geçiren ekibin bir parçası olmak müthiş bir armağan ve bu adaylığı almak heyecan verici.” – Alicia Vikander, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı [Sinema Filmi] (DANİMARKALI KIZ)

“Bu adaylık için Akademi’ye minnettarım. Özellikle de bu kadar müthiş filmlerin ve performansların yer aldığı bir yılda. Bu adaylık, korkusuz yönetmenimiz Tom Hooper’ın vizyonunun ve oyuncu kadrosunun özellikle de harikulade Alicia Vikander’ın desteğinin bir kanıtı. DANİMARKALI KIZ’la takdir edilmek benim için ayrıca özel. Lili ile Gerda’nın yolculuğunu ve aşk hikayesini paylaşmak herhangi bir şekilde olumlu bir sosyal değişimin bir parçası olabilirse o zaman minnettarlığım çok daha fazla olacak.”– Eddie Redmayne, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı [Sinema Filmi] (DANİMARKALI KIZ)

Öncelikle   Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’ne (AMPAS) minnettarlığımı iletmek ve sizlerle heyecanımı paylaşmak istiyorum.  Filmimiz başarılı yönetmenimiz Tom Hooper’ın rehberliğinde çok güzel bir proje olarak hayata geçirildi. Bu adaylığı Michael Standish ile paylaştığımı gurula ifade etmek isterim, ayrıca DANİMARKALI KIZ’da olağanüstü performans gösteren meslektaşlarımızın da aday gösterilmesi dolayısıyla çok mutluyuz.” – Eve Stewart, En İyi Yapım Tasarımı dalında Oscar adayı [Sinema Filmi] (DANİMARKALI KIZ)

“Bu yıl adımı aday listesinde duymak beni çok mutlu etti, bu durum için Akademi’ye teşekkür etmek istiyorum. Ben ve ekibim, Danimarkalı Kız’daki çalışmamızın böyle önemli bir ödüle layık olduğunu düşündükleri için AMPAS üyelerine minnettarız. Özellikle çalışmalarına derin bir hayranlık duyduğum diğer müthiş tasarımcılarla birlikte aday gösterilmek büyük bir onur. Ne büyük bir ödül! Ayrıca Tom Hooper’a ve trangender öncüsü Lili Elbe ile karısı Gerda Wegener’in muhteşem aşk hikayesini tasarlamama olanak veren yapımcılara da teşekkürlerimi sunmak istiyorum.” – Paco Delgado, En İyi Kostüm Tasarımı dalında Oscar adayı [Sinema Filmi] (DANİMARKALI KIZ)

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı - Blade Runner 2049 (2017) Hesapta Aşk (2016) Muppets Aranıyor - Muppets Most Wanted (2014) Ölüm Çiftliği - La Meute - The Pack (2011) Dönüm Noktası - The Humbling (2015) Krallar Kulübü (2015)

Leave a comment