Esenlerli gençler tarafından çekilen “Buluşma” filminin galasında konuşan Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Bize düşen bir tane görev var. O da bu arkadaşlarımızı kendi eğitim aldıkları alanlarda bu sektörün duayenleriyle buluşturmaktır” dedi.

Esenler Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte hayata geçirdiği “Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi” kapsamında hayatlarının filmini çeken Esenlerli gençlerin çektikleri “Buluşma” filminin galası yapıldı.
Galaya; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Zengin Kız Fakir Oğlan ve Kurtlar Vadisi dizisinden bazı oyuncular ile çok sayıda genç katıldı. Projeye dahil olan 45 gencin çektikleri Rüya, Martı ve Düğün isimli 3 kısa metrajlı filmin birleştirilmesinden oluşan “Buluşma” isimli uzun metrajlı filmin gösterimiyle başlayan galada, davetliler büyük bir merakla filmi izlediler.
Film gösteriminin ardından Proje kapsamında sinema eğitimi alan Beyza Durusoy, proje hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirerek, “Bu projenin bana çok katkıları oldu. Farklı kişilerle tanıştım. Bu projeyi bana sağlayan öğretmen ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; “Bu projeyi ilk yazarken bizi heyecanlandıran en önemli nokta şuydu: Biz Esenler’deki her bireyin kendisine bir  gelecek tahayyülü çizerek, bu çizmiş olduğu gelecek tahayyülünde hayatına yeni ufuklar açması ve bu ufukları açarken özellikle bir şehirde şehir olmanın  en önemli unsuru olan kültür ve sanat tüketimine teşvik etmekti” diye konuştu. “Bir şehirde en önemli şey kültürün tüketimi ya da sanatın tüketimidir” diyen Göksu, “Biz şehirde eğer, kültür ve sanatı gençlerimize ve insanlarımıza üretim anlamında yönlendirici bir fonksiyon üstlenebilirsek şehri kendi bulunduğu atmosferi üzerinden daha yukarı taşıyabiliriz” dedi.
İstanbul Kalkınma Ajansıyla birlikte hazırlanan proje kapsamında, toplam 45 genc projede yer aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sarıkamış Çocukları (2017) Uzun Aşkın Kısası - Long Story Short (2021) Deney - Splice  (2010) İftarlık Gazoz (2016) Solace (2015) BTS: Yet to Come in Cinemas (2023)

Leave a comment