“BRASS BU İŞLERİ”!!
ANADOLU EZGİLERİ BALKAN TARZIYLA BULUŞUYOR!

Özgür Kıyat, bugüne kadar çıkardığı iki türkü albümünün ardından, yepyeni bir tarza imza atarak; Anadolu ezgilerinin Balkan enstrümanlarıyla harmanlandığı, “Brass Bu İşleri” adlı bir albüm çıkarmaya hazırlanıyor! Ses rengi baritondan tenora uzanan Kıyat’ın; Goran Bregoviç ve Haris Alexiou gibi geniş orkestrasyonlarla seslendirdiği türkülerin yanı sıra kendisine ait Blues formatındaki 3 yeni eserinin de yer aldığı albümü “Brass Bu İşleri”, Ocak ayında raflarda!

Kendisini “sanatçı” değil “sevdalı” olarak adlandıran Özgür Kıyat, klasik türkü albümünden daha çok etnik evrensel ve popüler tınıları kaynaştıran bir solukla işlenmiş yeni albümünü piyasaya çıkartıyor. Ruhi Su dinleyerek büyüdüğünü belirten sanatçı, Su’nun “Türküleri geliştirmek ve genişletmek lazım” sözünü, müzik yaşantısının 10. yılında anladığını belirtiyor. Bu görüşle, sanatçı, sadece yerel enstrümanları kullanarak halk şarkılarını geniş kitlelere yaymanın mümkün olmadığını düşünüyor.  Kıyat, Ocak 2012’de piyasaya çıkaracağı 3. albümü “Brass Bu İşleri” adlı albümünde; halk şarkılarının orijinal yapılarını bozmadan, onları evrensel enstrüman ve müzikle birleştirerek evrenselleştiriyor.

Türküler konusunda dar görüşlü insanlara ve eserlerinde kullandığı enstrümanlara gönderme yaparak albüme, “Brass Bu İşleri” ismini veren sanatçı; türkülerin “brass”lar eşliğinde oldukça farklı bir tını yarattığını belirtiyor. ÜTOPYA Müzik Yapım tarafından piyasaya çıkarılacak albümde Kıyat’a orkestra olarak; her yıl Sırbistan, Gucca’da yapılan Balkan Müzik Festivali’nin 2011 birincisi olan Makedon, etnik-balkan müzik grubu Aguşev Orkestrası eşlik ediyor.

Aranjmanları gösterişten çok, samimiyete dayandıran sanatçının albümünde; Ayhan Orhuntaş, Buzuki Orhan, İsmail Soyberk, Nezih Yeşilnil, Göktuğ Çelik, Bekir Sakarya, Emre Günay, Bülent Ay,  Murat Süngü, Sanatçı Gülay, Orçun Sünear, Selin Kıyat ve Hande Everes enstrüman ve sesleri ile katkıda bulundu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sadık Ahmet (2024) Entelköy Efeköy’e Karşı (2011) Kaptan Benim - Io Capitano (2024) Bir Avuç Deniz (2011) Köstebekgiller: Gölge’nin Tılsımı (2016) Düzenbazlar Kulübü - Billionaire Boys Club (2019)

Leave a comment