“WALL STREET: MONEY NEVER SLEEPS / BORSA: PARA ASLA UYUMAZ”

İlk WALL STREET filmindeki üçlü: yönetmen Oliver Stone, yapımcı Edward R. Pressman ve aktör Michael Douglas 22 yıl sonra New York City’de WALL STREET: MONEY NEVER SLEEPS – BORSA: PARA ASLA UYUMAZ için bir araya geldiler.

Üç kez Üç kez Oscar® kazanan yönetmen Oliver Stone WALL STREET ile yeniden karşımızda! “BORSA: PARA ASLA UYUMAZ”da ünlü oyuncu Michael Douglas da kendisine Oscar® kazandıran Gordon Gekko rolü ve akıllara kazanan mantrası “hırs iyidir”  ile geri dönüyor.

Başrollerinde aynı zamanda günümüzün en gözde genç oyuncularından Shia LaBeouf ve   “An Education/Aşk Dersi” filmindeki rolüyle Oscar adayı olan Carey Mulligan’ı izliyoruz. “Dead Man Walking” ile Oscar kazanan ve dört kez de aday olan aktris Susan Sarandon da Sylvia rolünde karşımıza çıkıyor.

Wall Street piyasası, ekonomi dünyası ve bu dünyanın insanlarının arasındaki ilişkiler üzerinden giden film her anlamda paraya dair bir film olmakla beraber, bu mükemmel refah ve güç ‘klubü’ne girmek için insanların neler yapabileceğinin hikayesini ve aynı zamanda kızıyla bağını yitirmiş çaresiz bir adamın bu iletişimi yeniden sağlamaya çalışmasının hikayesini de gözler önüne seriyor.

Konu:

Dünya küresel bir ekonomik krizle çalkalanmaktadır. Genç bir Wall Street yatırımcısı, kötü bir durumda kalmış eski bir Wall Street uzmanıyla iki aşamalı bir görev için anlaşır; gelmekte gözüken finansal çöküş öncesi finansal çevreleri bundan haberdar etmek ve bu genç yatırımcının akıl hocasının ölümünden kimin sorumlu olduğunu bulmak.

Yıl 2001, Gordon Gekko (Michael Douglas), zamanını menkul kıymetler dolandırıcılığı, kara para aklama ve şantaj gibi konularla geçirmiş ve Federal Islah Evi’nden farklı bir adam olarak çıkmıştır. Artık Wall Street’in kralı olmadığı gibi, saçı başı da dağıtmış haldedir.  Dışarıda onu bekleyen kimsesi yoktur- kızı Winnie bile- ne de yokluğunda onun yokluğundan faydalanıp servet kazanan Wall Street’ten bir iş arkadaşı…İçeride geçirdiği sekiz yılın ardından Gekko yalnız ve dışlanmış birisidir.

2008 yılı. Jake Moore (Shia LaBeouf), genç ve zeki bir borsa simsarıdır ve , Jake’in danışmanı Louis Zabel (Frank Langella) tarafından yönetilen Keller Zabel Investments’tan milyonlarca dolar kazanmaktadır.  Jake’in kızarkadaşı Winnie (Carey Mulligan) ise ona destek olmakta ve babasında eksik bulduğu idealizmi onda bulmaktadır. Yatırımını yeşil enerjiye yapması konusunda destekçidir.

Yapımcılar : Eric Kopeloff, Edward R. Pressman, Oliver Stone
Yönetmen: Oliver Stone
Oyuncular:  Shia LaBeouf, Michael Douglas, Carey Mulligan, Susan Sarandon
Vizyon Tarihi: 24 Eylül 2010
Süre: 135  dk.
Yapım: 20th Century Fox
İthalat: Tiglon
Dağıtım: Tiglon

http://www.wallstreetmoneyneversleeps.com/

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Nefesini Tut 2 - Don’t Breathe 2 (2021) Ses (2010) Çavdar Tarlasındaki Asi - Rebel in the Rye (2017) Yaban - Wild (2015) My Hero Academia The Movie: World Heroes’ Mission (2021) Sona Doğru - All Is Lost (2013)

Leave a comment