İçinde bulunduğumuz hafta Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü olması sebebiyle Türk sineması da bu anlamlı gün için, aylar önce çekimlerine başlanan  Çanakkale: Yolun Sonu adlı sinema filmi  bu hafta vizyona çıkan filmler arasında yerini aldı. Ancak bu filmi ne yazık ki sinema yazarlarına izletmeyen  yapımcı firma film için düzenlediği gala havasındaki üst düzey gazetecilere  filmi izlettiği için maalesef biz sinema yazarları bu filmi görme şansına nail olamadık. O yüzden filmle ilgili herhangi bir yorum yazamıyorum.Vizyona giren haftanın bir başka yerli yapımı olan Osman  Sınav’ın yönettiği ve Nurgül Yeşilçay, Tayanç Ayaydın, Ezgi Asaroğlu ile Teoman Kumbaracıbaşı’nın oynadığı Aşk Kırmızı, Yıllar önce ilk aşkı Nazlıgül’ü kaybettiğinde çok acı çeken, yaralarını çok sevdiği Zeynep’le saran Ferhat, yarım kalan aşkını kalbine gömen, Ferhat’tan sonra seviştiği hiçbir erkeğin gözlerine bakmayan Nazlıgül ve kocasına deliler gibi aşık, bir gece bile ondan ayrı uyumaya dayanamayan Zeynep; şimdi, hiç akıllarına gelmeyen sorulara cevap arıyorlar. Haftanın üçüncü yerli yapımı  Jin. Reha Erdem’in yönettiği ve Deniz Hasgüler, Onur Ünsal, Sabahattin Yakut ile Yıldırım Şimşek’in oynadığı filmde  bir nedenle, Jin , dağdaki silâhlı örgütten kaçmaktadır. Dağlarda yapayalnız günler ve geceler geçirir. Amacı bir büyük şehre ulaşmaktır. Ona en büyük gücü hayvanlar verir. Bir ayıyla bir ini paylaşır, yaralı bir eşeği tedavi eder, sonunda dağdan iner. Ancak ova dağdan daha tehlikelidir. Büyük bir hayal kırıklığıyla dağlara, yalnızlığına geri döner. Ağaçlar ve hayvanlardan başka kimsesi yoktur. Vizyona giren filmler arasında yer alan Hazine Avcısının Maceraları çocukların izlemesi gereken bir film. Enrique Gato’nun yönettiği ve Buğra Gülsoy’un seslendirdiği animasyon film de Tad, Şikago’da çalışan bir inşaat işçisidir. Çocukluğundan beri en büyük hayali hazine peşinde koşan bir kahraman olmaktır. Nihayet bir gün şans ona güler ve bir dizi yanlış anlaşılmalar sonucunda, Tad kendini Peru’daki Kayıp Şehir’i bulmak için yola çıkacak olan bir profesörün yerine geçmiş olarak bulur. Profesörün güzel kızı Sara da ona eşlik edecektir. Vizyona giren son film ise  Şeytanın Ormanı, Darren Lynn Bousman’ın yönettiği ve Stephen Moyer, Mia Kirshner, Allie MacDonald ile Peter DaCunha’nın oynadığı Şeytanın Ormanın da  Richard Vineyard, ailesiyle beraber Barrens korusuna kamp yapmaya gider. Bazı rivayetlere göre burada 400 yıllık geçmişi olan korkunç Jersey Şeytanı yaşamaktadır. Aile ormanın derinliklerine doğru ilerler. Bir süre sonra ormanda öldürülmüş hayvanlar bulunur, bir çocuk kaybolur. Bu sırada Richard da bir şeyin onları takip ettiğinden şüphelenmeye başlamıştır. Korku gerilim dolu sahnelerin bol olduğu bu filmi çocuklarınıza izletmeyin derim. Bu haftalık da bu kadar. Haftaya yeni filmlerde buluşmak üzere iyi haftalar, iyi seyirler
Sadık ÖZCAN

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
İskoçya Kraliçesi Mary - Mary Queen of Scotts (2019) Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) Kelebekler (2018) Sonsuz (2009) Amigos: Meksika Hazinesi (2017) Silence - Sessizlik (2017)

Leave a comment