Kürşat Başar’ın senaryosunu kaleme aldığı, 70’lerin en sevilen parçalarını bir kez daha günümüze taşıyacak olan müzikal oyun “Bizim Şarkımız”; dönemde hafızalarda yer eden müthiş bir aşk hikayesinin de izlerini taşıyor.

Yapımcılığını Zeynep Talu’nun üstlendiği, “Bizim Şarkımız” müzikal oyunun başrollerini; Yeşim Salkım, Aras Berkay Özideş, Erhan Yazıcıoğlu, Tülay Özer, Hale Caneroğlu, Buket Dereoğlu, Ziya Kürküt, Orhan Aydın paylaşıyor. 1970’li yılların İstanbul’unda; tiyatro, müzisyen ve aşk temalarında geçen “Bizim Şarkımız”; dönemde hafızalarda yer eden müthiş bir aşk hikayesinin de izlerini taşıyor. Senaryosu Kürşat Başar tarafından kaleme alınan ve ülkemizde olduğu kadar başarılı uluslararası çalışmaları ile dikkat çeken Mehmet Ergen tarafından yönetilen “Bizim Şarkımız”, Zeynep Talu’nun yapımcılığını üstlendiği ilk tiyatro projesi. Oyunun kostümlerini Ufuk Ersan, dekorunu Barış Dinçel hazırladı. Oyunun müzikal yönetmenliğini ise Burçin Büke üstlendi. .

Kürşat Başar’ın ilk senaryo çalışması olan “Bizim Şarkımız” İstanbul İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda, 19 Şubat, Pazar günü ‘perde’ diyecek.

Bu Aşk Çok Konuşulur!..

Oyun, genç ve çok yetenekli bir besteci olan Mehmet (Aras Berkay Özideş ) ile kendinden yaşça büyük dönemin ünlü şarkıcı ve söz yazarı Zeynep’in (Yeşim Salkım) aşklarını konu alıyor. Ana karakterler Zeynep ile Mehmet arasındaki platonik aşk hikayesinin yanı sıra, Mehmet’e aşık olan genç ve güzel şarkıcı adayı Nalan (Hale Caneroğlu) çevresinde, dönemin sanat yaşamından bir kesit; Büklüm Büklüm, Hey Yıllar, İki Yabancı, Boşvermişim Dünyaya ve daha bir çok 70’li yıllara ait hit parça ile izleyiciye sunuluyor. “Bizim Şarkımız” 19 Şubat itibarı ile Pazar ve Pazartesi günleri seyricisi ile İstanbul İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda buluşacak.

Yapımcı: Zeynep Talu
Yönetmen: Mehmet Ergen
Hikaye ve Senaryo: Kürşat Başar
Müzik Yönetmeni: Burçin Büke
Kostümler: Ufuk Ersan
Dekor: Barış Dinçel
Oyuncular: Yeşim Salkım, Berkay Özideş, Erhan Yazıcıoğlu, Tülay Özer, Hale Caneroğlu, Buket Dereoğlu, Ziya Kürküt, Orhan Aydın

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Eyvah Annem Dağıttı - Bad Moms (2016) Aşka Dair - A Case of You (2014) Son Şans - The Congress (2014) Sarayın Gözdesi - The Favourite (2019) Kediler Müzede (2023) Lanetli Kan - Stoker (2013)

Leave a comment