SEYFİ TEOMAN’IN YENİ FİLMİ BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ’İN
ÇEKİMLERİ BAŞLADI

Seyfi Teoman’ın ikinci, Bulut Film’in üçüncü uzun metrajlı filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz’in çekimleri, 26 Eylül 2009 Cumartesi günü Ankara’da başladı. Filmin başrollerinde İlker Aksum, Fatih Al ve Güneş Sayın yer alırken bu üç isme Taner Birsel, Baki Davrak, Mehmet Ali Nuroğlu, Ilgaz Kocatürk ve Cem Özeren eşlik ediyor.
Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından uyarlanan Bizim Büyük Çaresizliğimiz’in senaryosunu Seyfi Teoman ve Barış Bıçakçı birlikte kaleme aldı. Yapımcılığını Bulut Film adına Yamaç Okur ve Nadir Öperli’nin üstlendiği projede Almanya’dan UnaFilm (Titus Kreyenberg) ve Hollanda’dan Circe Films (Stienette Bosklopper) ortak yapımcı olarak yer alıyorlar. Filmin çekimlerinin yaklaşık beş hafta sürmesi planlanıyor.
Çekimlerin başlamasından hemen önce Avrupa Ortak Yapım Fonu Eurimages’dan yapım desteği alan Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Eurimages’ın yanı sıra Türkiye’de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Almanya’da Medienboard-Berlin Brandenburg ve Hollanda’da Hubert Bals Fonları’ndan yapım desteği alma başarısı gösterdi.

BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ HAKKINDA
SİNOPSİS

Bizim Büyük Çaresizliğimiz, lise yıllarından beri yakın arkadaş olan, 30’lu yaşların sonundaki iki adamın, Ender ve Çetin’in dostluğunu konu alıyor. Uzun yıllar hayatları farklı yönlere giden iki yakın arkadaş, Çetin’in yıllar sonra Ankara’ya dönmesiyle çocukluk hayallerini gerçekleştirir ve aynı evde yaşamaya başlarlar. Tam birlikte yeni bir hayat kurmuşlarken, yurtdışında yaşayan arkadaşları Fikret Türkiye’de tatildeyken bir trafik kazası geçirir ve annesiyle babasını kaybeder. Almanya’ya geri dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin’den, Ankara’da üniversite öğrencisi olan kız kardeşi Nihal’in okulunu bitirene kadar, yani iki yıl boyunca, onlarla kalmasını ister.
Birlikte yaşama hayalleri tam gerçekleşmişken üçüncü birinin eve gelmiş olması ilk başlarda Ender ve Çetin’i rahatsız eder. Ölümlerin travmasını atlatamayan Nihal de onlarla iletişim kurmak istemez, ama zamanla birbirlerine alışırlar. Aralarında ev merkezli üçlü bir yakınlık oluşur; beraber vakit geçirmeye ve bundan hoşlanmaya başlarlar. Bir süre sonra kaçınılmaz olan gerçekleşir; Ender ve Çetin, birbirlerinden habersiz bir şekilde Nihal’e aşık olurlar. Bu ortak aşklarını fark etmeleri, Ender ve Çetin’i birbirinden uzaklaştırmayacak, tersine onların dostluğunda yeni bir sayfa açacaktır.

Yönetmen: Seyfi Teoman
Senaryo: Barış Bıçakçı-Seyfi Teoman
(Barış Bıçakçı’nın Bizim Büyük Çaresizliğimiz adlı romanından)
Oyuncular:
İlker Aksum (Çetin)
Fatih Al (Ender)
Güneş Sayın (Nihal)
Taner Birsel (Murat)
Baki Davrak (Fikret)
Mehmet Ali Nuroğlu (Bora)
Cem Özeren (E.)
Ilgaz Kocatürk (Ç.)
Yapımcı: Yamaç Okur, Nadir Öperli (Bulut Film, Türkiye)
Ortak Yapımcılar
Stienette Bosklopper (Circe Films, Hollanda)
Titus Kreyenberg (Una Film, Almanya)
Görüntü Yönetmeni: Birgit Gudjonsdottir
Yürütücü Yapımcı: Tolga Afşin Kaya
Sanat Yönetmeni: Nadide Argun
Ses: İsmail Karadaş
Kostüm: Tuba Ataç
Kurgu: Çiçek Kahraman
Casting: Gökçe Doruk Erten
Çekim Tarihleri: 26 Eylül-3 Kasım 2009
Türkiye Dağıtımcısı: Tiglon (Bir Film)
Proje Destekçileri
Eurimages
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Rotterdam Film Festivali Hubert Bals Fonu (Hollanda)
Medienboard Berlin-Brandenburg Fonu (Almanya)
Efes Pilsen (İstanbul Film Festivali FIPRESCIÖdülü)
Lokomotif Kamera
Töre Karahan, Hülya Uçansu, Mehmet Betil

Projenin Katıldığı Ortak Yapım Atölyeleri
Cannes, L’Atelier (Mayıs 2009)
Cinelink, Saraybosna Film Festivali (Ağustos 2009)
Pusan Promotion Plan, Pusan Film Festivali (Ekim 2008)
Holland Film Meetings (Ekim 2008)
Produire au Sud (Kasım 2008)
Set Fotoğrafları: hamurishi, Hasan Cemal Sargın (www.hamurishi.com)
Stüdyo Fotoğrafı: Muammer Yanmaz (www.muammeryanmaz.com)

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kimsesiz Çocuk – Remi Nobody’s Boy (2019) Tarzan Efsanesi - The Legend of Tarzan (2016) Mustang (2015) Kaset İşi - Sex Tape (2014) Cyrano (2022) Kesişme: İyi ki Varsın Eren (2021)

Leave a comment