Birleşmiş Milletler ve “Angry Birds Filmi 2”nin Yıldızları İklim Değişikliğine Karşı Sivil Eylemi Teşvik Etmek İçin ActNow (Harekete Geç) Kampanyasında Güçlerini Birleştiriyorlar

(New York, NY – 12 Temmuz 2019) Kızgın Kuşlar ve yeşil domuzcuklar ActNow iklim kampanyasını desteklemek için Birleşmiş Milletler’le güç birliği yaparak küresel çapta sivilleri iklim değişikliğine karşı eyleme çağırıyorlar.

2016’da, başarılı #AngryBirdsHappyPlanet ortaklığının ardından, kuşlar bu kez ezeli düşmanları domuzlarla (artık dost oldukları) birlikte BM ve BM Vakfı’yla işbirliği yaparak iklim değişikliğiyle savaşmak için hepimizin benimseyebileceği eylemler konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyorlar. 10 Temmuz, Çarşamba günü kampanyanın bir parçası olarak, Kızgın Kuşlar, yeşil domuzcuklar ve “Angry Birds Filmi 2”nin orijinal seslendirmesini yapan oyuncu kadrosunun yer aldığı bir kamu hizmeti duyurusu gerçekleştirildi. Ekip, beraberce, sivilleri BM’nin yenilikçi ve yeni online iklim eylemi aracı ActNow Bot’u kullanarak fark yaratabilecek, basit günlük eylemleri keşfedip uygulama konusunda cesaretlendiriyor.

BM Küresel İletişim Dairesi Sosyal Yardım Birimi Müdürü Maher Nasser, “İklim değişikliği şimdiden dünyamızı nerede yaşadığımızdan bağımsız olarak etkiliyor” dedikten sonra, sözlerini şöyle sürdürüyor: “İklim kriziyle ancak –toplumlar içinde ve arasında uyum ve işbirliğine dayalı– iklim eylemiyle yüzleşebiliriz. Dünyanın dört bir yanında alarm düğmesine basan ve dünya liderlerinden eylem talep eden çok sayıda insan görüyoruz. Her birimizin örnek oluşturmamız için yaptığımız çağrıya bir kez daha destek verdikleri ve her eylemin değerli olduğunu kanıtladıkları için Kızgın Kuşlara teşekkür ederiz”.

Yapay Zeka (AI) alanındaki gelişmelerden yararlanan ActNow Bot, BM websitesinde yer alan (un.org/ActNow) ve kullanıcılarla bağlantı kurarak çevrenin korunması için uygulanabilecek günlük eylemler öneren tamamen interaktif bir sohbet botudur. Tamamlanan her eylemin gerek başkalarını kampanyaya katılmaya cesaretlendirmek için, gerek hükümet ve iş dünyası liderlerine dünya vatandaşlarının iklim konusunda eylem istediğine ve harekete geçmeye istekli olduklarına dair mesaj göndermek amacıyla sayısı tutulmaktadır. Kolektif eylemler Eylül 2019’da, New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği İklim Zirvesi’nde sunulacaktır.

Angry Birds ve domuzlar 23-30 Temmuz arasında ActNow Bot websitesini ilk kez devralmak üzere bizzat hazır olacaklar ve–örneğin daha sürdürülebilir şekilde yolculuk yapma, enerji tasarrufu ve daha az et yemek gibi– bireyselleştirilmiş önerilerle kullanıcıları cesaretlendirecekler. Böylece kolektif eylemin içinde bulunduğumuz bu kritik noktada gezegenimizin tarihi üzerinde yaratabileceği etkiye dikkat çekme amacı taşıyan bu kampanyanın bir parçası olacaklar.

Eski düşman yeni dost olan kuşlar ve domuzlar 10 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00’da kampanyayı başlatmak üzere Birleşmiş Milletler SGH (Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri) Basın Alanı’nda bir araya geldiler. Kampanyanın lansmanı Kamu Hizmeti Duyurusu’nun ilk olarak yer alacağı webtv.un.org’da canlı yayınlandı.

“Angry Birds Filmi 2” filinin yapımcısı John Cohen kampanya için şunları söylüyor: “Birleşmiş Milletler ile Angry Birds’ün #AngryBirdsHappyPlanet kampanyası vasıtasıyla iklim meseleleri üzerinde birlikte çalışmasından büyük gurur duyuyoruz. Sevgili kuşlarımız ve domuzlarımız bile anlaşmazlıklarını bir yana bırakıp bu müthiş dava uğruna bir araya geldiler. Hepimizin daha sürdürülebilir bir dünya yaratılmasına yardım etmek için birlik olması gerekir. Angry Birds’ün bu evrensel mesajın yayılmasına katkı verecek olmasından dolayı çok mutluyum”. Sony Pictures Animation ve Rovio Entertainment’ın sunduğu “Angry Birds Filmi 2”nin uluslararası gösterimi Ağustos 2019’da başlayacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı - Mektoub, My Love: Canto Uno (2018) Yaşamın Kıyısında - Manchester by the Sea (2017) Cinayet Tezi - Thesis On a Homicide (2013) Hesapta Aşk (2016) Kumun Tadı (2014) Yabani - Stray (2020)