BİR YILDIZ DOĞUYOR
“A STAR IS BORN”

“Bir Yıldız Doğuyor/ A Star is Born” un başrollerinde dört kez Oscar ödülüne aday gösterilen Bradley Cooper (“American Sniper,” “American Hustle,” “Silver Linings Playbook”) ve sayısız müzik ödülünün sahibi ve Oscar adayı, müzik “superstar” Lady Gaga, Gaga’nın bir sinema filmindeki ilk başrolünde bir araya geliyorlar. Cooper, bu filmle ilk yönetmenlik çıkışını da yapıyor.
Trajik aşk hikayesinin bu yeni versiyonunda Cooper, ünlü müzisyen Jackson Maine rolünde Ally (Gaga) adlı yetenekli müzisyeni keşfediyor ve ona aşık oluyor. Ally, büyük bir şarkıcı olma hayallerinden vaz geçmek üzereyken, Jakson onu spot ışıklarının altına çıkartıyor. Ama, Ally’nin yıldızı yükselirken, Jack’in içindeki şeytanlarla bitmeyen mücadelesi yüzünden ilişkileri zarar görüyor.
“Bir Yıldız Doğuyor/ A Star is Born”un diğer rollerinde; Andrew Dice Clay, ile Dave Chappelle ve Sam Elliott yer alıyorlar.
Filmde Ally rolünü oynayan, Gaga, Oscar adaylığını kazandığı şarkısı “Til It Happens to You”nun (“The Hunting Ground” filmi ile) yanı sıra Cooper ve aralarında Lukas Nelson, Jason Isbell ve Mark Ronson’un yer aldığı diğer müzisyenlerle birlikte bu film için yazdığı orijinal şarkılarını da seslendiriyor. Filmdeki bütün şarkılar orijinal ve canlı olarak kayıt edildirler.
“Bir Yıldız Doğuyor/ A Star is Born”un yapımcıları; Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips ve Lynette Howell Taylor. Yönetici yapımcılar; Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino ve Heather Parry. Senaryo yazarları Eric Roth ve Bradley Cooper & Will Fetters.
Kamera arakasında Cooper ile işbirliği yapanlar; Oscar-adayı görüntü yönetmeni Matty Libatique (“Black Swan”), yapım tasarımcısı Karen Murphy, üç kez Oscar-adayı editör Jay Cassidy (“American Hustle,” “Silver Linings Playbook,” “Into the Wild”), ve kostüm tasarımcısı Erin Benach.
Warner Bros. Pictures, Live Nation Productions ve Metro Goldwyn Mayer Pictures, işbirliğ ile Bir Jon Peters/Bill Gerber/Joint Effort yapımı, “Bir Yıldız Doğuyor/ A Star is Born”u sunar. Film dünyada bir Warner Bros. Entertainment Şirketi olan Warner Bros. Pictures tarafından, 5 Ekim 2018’den itibaren vizyona sunulacak.
Filmin Türkiye vizyon tarihi 19 Ekim 2018.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
 Karaoğlan (2013) Senin Adın - Kimi No Na Wa – Your Name (2017) Sert Rüzgârlar - Des Vents Contraires - Headwinds (2012) Ayı Paddington - Paddington (2014) Koruyucu - Lukas – The Bouncer (2019) Acı - Pieta (2013)