İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu “Bir Yaz Gecesi Rüyası”nın galası 19 Ocak 2015 Pazartesi gecesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi.
Dünya tiyatro yazınının usta ismi William Shakespeare’in merkezine bir aşk hikayesini yerleştirdiği ve bu aşk hikayesi üzerinden döneminin toplumsal değerlerini gözler önüne serdiği “Bir Yaz Gecesi Rüyası” isimli komedyası Aleksandar Popovski imzası ile sahneye taşındı. Daha önce yine Şehir Tiyatroları’nda sahnelediği “Tehlikeli İlişkiler” oyunuyla pek çok ödüle layık görülen Popovski, oyunu sahneye olduğu gibi aktarmak yerine, onunla oynamayı ve görsel olarak etkileyici bir performansa çevirmeyi tercih ederek, üç ana eksende ilerleyen hikayeyi sahne tasarımına da yansıtmış. Oyun seyirciyi, saray çevresinden Theseus ve Hippolyta ile dört genç aşık arasında geçen olaylar, Pyramus ve Thisbe’nin trajik aşk hikayesini sahneleyen esnafların dünyası ve Oberon, Titanya, Puck ve diğer perilerden oluşan periler dünyası arasında gezdiren oyunda; Levent Üzümcü, Selin İşcan, Gürol Güngör, Özgün Akakça, Onur Demircan, Nurdan Kalınağa, Canan Kübra Birinci, Çağlar Yiğitoğulları, Arda Aydın, Onur Şirin, Dilay Taşkaya, Elyesa Çağlar Evkaya, Yavuz Şeker, Müslüm Köse, Hazal Uprak, Aslı Şahin, Gürkan Bağbuğ rol alıyor.
Çevirisi Özdemir Nutku, müziği Kiril Dzajkovski, sahne ve ışık tasarımı Sven Jonke, kostüm tasarımı Jelena Prokovic, efekt tasarımı Erhan Aşar, koreografisi ise Handan Ergiydiren Doğan’a ait olan oyunun galası Halil Ergün, Serap Aksoy, Suna – Erol Keskin, Zeyno Gönenç, İzzet Günay, Abdullah Şahin, Çiğdem Tunç, Üstün Akmen, Vecdi Sayar gibi pek çok misafirin katılımı ile gerçekleşti.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Başkanların Hizmetkarı - The Butler (2014) X-Men: Apocalypse (2016) Tamam mıyız? (2013) Kesişen Hayatlar - Circles (2013) Neşeli Ayaklar 2 - Happy Feet Two (2012) Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu - The Little Alien (2023)

Leave a comment