Bu yıl İKSV tarafından 23. Kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali’nin programında genç performans sanatçısı Ekin Tunçeli’nin kendi kişisel yolculuğundan hareketle ve ait olduğu jenerasyona ait “bir şey”i, bir derdi; sahneye bedeniyle taşıdığı performans, 1 Aralık Pazar günü saat 13.00’da MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Stüdyosu’nda sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatacak.

Sahnede var edilecek bir yapı arayışının sonucunda ortaya çıkan “bir şey”, ne yapacağını bilmeme halini ve ona karşı tutunulacak sezgisel tavrı kucaklıyor. Zihin ve beden ilişkisini arama hali üzerinden kuran eser konuşan, dikte eden, sorgulayan analitik zihin ile duyularla, zaman ve mekanla temas halinde olan sezgisel zihnin arasındaki çatışma üzerinden kurgulanıyor.

Aerowaves tarafından Avrupa’da umut verici genç 20 sanatçı ve eser arasına seçilen “bir şey”de; sahne aslında dansçının acaba’larla dolu kafasının ta kendisi…

1 Aralık Pazar günü saat 13.00’da MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Stüdyosu’nda gerçekleşecek performansın ışık tasarımında Utku Kara’nın, ses tasarımında ise Eda Er ve Ekin Tunçeli’nin imzası bulunuyor.

Koreografi ve performans: Ekin Tunçeli
Işık Tasarımı: Utku Kara
Ses Tasarımı: Eda Er, Ekin Tunçeli
Video: İrem Nalça
Afiş Fotoğraf: Murat Dürüm

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki - Dune: Part Two (2024) Geniş Aile: Yapıştır (2015) Çiykinley - Smelliville (2022) Crood’lar / The Croods (2013) Benim Adım Osssman (2018)