SAHNEDE,
UMUT ETMEKTEN VAZGEÇMEYEN
BİR KADININ HİKÂYESİ:
“KUL”

Mercan, “Dua etmekten elim havada asılı kaldı” diyen ama dua etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyen, yalnız bir kadın… Dolunay Soysert’in çarpıcı performansıyla hayat verdiği Mercan’ın hikâyesi ve gördüklerinden bir yaşam kurma özlemi, “Kul” oyunu ile tiyatro sahnesinde! “Kul”, 10 Kasım Cumartesi akşamı 20.30’da TOY İstanbul’da izlenebilir.

Kocasına hiçbir zaman inanmayan, ama Allah’a inanmaktan ve dua etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyen Mercan, sayfalardan çıkarmışçasına canlı bir karakter… Görülmeden yaşayan, gördüklerinden bir yaşam kurma özlemiyle Mercan, tiyatroseverleri hem hüzünlü hikâyesini dinlemeye hem de kendisiyle birlikte İstanbul’u bir umut haritası eşliğinde yeniden keşfetmeye çağırıyor. Arnavut kaldırımlarından havalanıp cemevlerine, camilere, kiliselere varan; dilek ağaçlarına bağlanmış çaputlarla rüzgara salınmış umutlar… “Kul”da, insan eliyle kurulmuş çelişkilerin ancak Tanrı eliyle değişebileceğine inananlar, dayanacak kimsesi olmayınca ayakta duramayanlar, dünyaya gölgesinden başka kök salamayanlar, ölülerden başka can yoldaşı bulamayanlar konuşuyor.

Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülü sahibi, deneyimli tiyatro oyuncusu Dolunay Soysert, “Kul”da çarpıcı oyunculuğuyla büyük beğeni topluyor. TOY İstanbul ve id İletişim’in ortak yapımcılığında sahnelenen “Kul” oyunu, Seray Şahiner’in aynı adlı son romanından uyarlandı. “Hanımların Dikkatine” kitabıyla 2012 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü, “Antabus” oyunuyla ise 2016 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü kazanan başarılı yazar Şahiner “Kul”u, aynı adlı romanından yola çıkarak tiyatro metni olarak yazdı. Yazar, “Kul” adlı kitabıyla Orhan Kemal Roman Ödülü’ne de değer görüldü.

Yönetmen koltuğunda Mert Öner’in oturduğu oyunun dekor ve kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını ise Ayşe Ayter yaptı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Korku Yolu - In Fear (2014) Öğrenci İşleri (2015) Bursa Bülbülü (2023) Pas ve Kemik - De Rouille Et D’os - Rust and Bone (2013)  Hız Tutkusu - Need For Speed (2014) Çılgın Bir Gece - Date Night (2010)