Bir festival böyle geçti…

Bu yıl 25. Düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali   Adana’lı sinema severlerin yoğun ilgisiyle adeta bir şölen havasında geçti. Söyleşilerin , film gösterimlerinin yoğun olduğu festivalde En İyi Film Ödülü; Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin yönettiği Sibel filmine verildi. Adana İzleyici Ödülü  Kelebekler filminin yönetmeni Tolga Karaçelik’e verildi.  Tolga Karaçelik ve ekibine ödülünü veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kültürün ve sanatın başkenti Adana’da 25’incisinin gerçekleştirildiği Adana Film Festivali’nin sonsuza kadar yaşayacağını söyleyince dakikalarca ayakta alkışlandı.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Ödülleri ise En İyi Film Ödülü: Şüphe (Boening / Burning) (Yönetmen: Lee Chang-dong), Jüri Özel Ödülü: Anons (The Announcement) (Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun), Mansiyon Ödülü: Tarihe Barbar Olarak Geçmek Umurumda Değil (I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians / Îmi Este Indifferent Daca în Istorie Vom Intra Ca Barbari) (Yönetmen: Radu Jude)

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

En İyi Film Ödülü: Şüphe (Boening / Burning) (Yönetmen: Lee Chang-dong), Jüri Özel Ödülü: Anons (The Announcement) (Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun)

Mansiyon Ödülü: Tarihe Barbar Olarak Geçmek Umurumda Değil (I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians / Îmi Este Indifferent Daca în Istorie Vom Intra Ca Barbari) (Yönetmen: Radu Jude)

  1. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında düzenlenen sevgi kortejinde ünlü isimler klasik otomobilleriyle halkı selamladı

Sertap Erener, Ziynet Sali olmak üzere bir çok ünlü ismin sahne aldığı festivalde Adanalı sinema severler hem gösterilen sinema filmlerine hem de ünlü sanatçıların konserlerine büyük ilgi gösterdiler. Kapanış galasında bir dahaki yıl 26. Adana Uluslararası Film Festivalinde buluşma dileğinde bulundular.

Yaklaşık bir hafta boyunca kaldığım Adana da festival boyunca gösterilen filmleri izlemeye gittiğimde sinema gişelerinin önünde kuyruklar gördüm. Festival   görevlilerine sorduğumda filmleri izlemek için bilet alıyorlar. Adana  halkı sinemaya ve kültüre  büyük önem veririler. Tiyatrolar açıldığında bile sabah 05.30  da 06.00 tiyatro gişeleri önünde kuyruk oluşur dediler. Gerçekten Adana halkını sinemaya ve tiyatroya gösterdikleri bu güzel ilgiden ötürü kutluyorum.

 

 

 

 

 

 

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ölüm Emri - Eye in the Sky (2016) Hayatımın En Kötü Gecesi - Walk of Shame (2014) The King’s Man: Başlangıç - The King’s Man (2022) Ayı Yogi - Yogi Bear (2011) Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm (2011) Benim Varoş Hikayem - My Suburban Stories (2017)