DOSTLAR TİYATROSU’NDAN
 “BEN BERTOLT BRECHT” SÜRPRİZİ!

Sahnelendiği her salonda kapalı gişe oynayarak en çok konuşulan tiyatro oyunlarından biri olan ve yankıları hala süren 6 ödüllü ‘‘Ben Bertolt Brecht’’ uzun bir aranın ardından yeniden tiyatro seyircisiyle buluşuyor! Genco Erkal ile Tülay Günal’ın performansıyla tiyatro seyircisini büyülediği müzikli kabare, 3 Aralık 2014, Çarşamba akşamı saat 20:30’da, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde!

Usta oyuncu Genco Erkal’ın; Bertolt Brecht’in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı “Ben Bertolt Brecht”, dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda seyirciyi eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. Erkal’ın, insanın gözünü açan, ufkunu genişleten, sorduğu sorularla kışkırtan, uyaran, baştan çıkaran Brecht’i yeniden sahneye davet ederek “Şimdi Brecht zamanı!” dediği müzikli kabarede usta oyuncuya muhteşem performansıyla Tülay Günal eşlik ediyor.

Piyanist Yiğit Özatalay’ın canlı performansı eşliğinde sahnelenen oyuna Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan’ın müzikleri imza atıyor. Oyunun sahne tasarımını Ali Yenel, giysilerini Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz yapıyor. Koreografisini Tan Temel ile Sernaz Demirel’in üstlendiği oyundaki Brecht’e ait şiir ve öyküleri de dilimize A. Kadir, Asım Bezirci, Ali Sait, Arif Gelen, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlu çeviriyor. Şarkı sözlerini Genco Erkal ve Tuncay Çavdar çevirdiği, yönetmenliği tiyatro

duayeni Genco Erkal’a ait oyunun müzik yönetmeni ise, aynı zamanda müzikleri düzenleyen Emin

Fındıkoğlu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hızlı ve Öfkeli 8 - The Fate of the Furious (2017) Deliormanlı (2016) Üç Harfliler: Beddua (2018) Sınırsızlar Kulübü - Dallas Buyers Club (2014) Aşkın Algoritması - Zoe (2018) Ölüm Emri - Eye in the Sky (2016)

Leave a comment