Belgesel sinemamızın duayen ismi Suha Arın, 1 Şubat’ta anılacak

Bilim ve sanatı belgeselde buluşturan ustaya saygı Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, belgesel sinemamızın duayen sanatçılarından Suha Arın’ı altıncı ölüm yıldönümünde anacak.
Yapıtlarıyla bilim ve sanatı buluşturan usta için hazırlanan gece 1 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde (Melih Cevdet Anday Sahnesi) izlenebilecek.

“Bilim ve sanatın kesiştiği noktada belgesel ortaya çıkar.” diyen Suha Arın bütün yapıtlarını bu düstur üzerinde hayata geçirmiş; “Safranbolu’da Zaman”, “Urartu’nun İki Mevsimi”, “Dünya Durdukça-Mimar Sinan”, “Tahtacı Fatma”, “Kapalıçarşı’da Kırk Bin Adım”, “Dolmabahçe ve Atatürk”, “Kula’da Üç Gün”, “Camın Teri”, “Fırat Göl Olurken” ve “Eski Evler Eski Ustalar”ın da aralarında bulunduğu eserleriyle ülkemizin yurtdışında tanıtımına önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçı. 1 Şubat 2004 tarihinde aramızda ayrılan Suha Arın için Faruk Şüyün tarafından hazırlanan gecede, usta, bütün hayatında olduğu gibi bilim ve sanatı buluşturan bir içerikle anılacak. Suha Arın’ın kardeşi Reha Arın’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek geceye katılacak konuklar, usta belgeselcinin sanatının özelliklerinin yanı sıra onunla geçen yıllarından süzülüp gelen anıları da seyircilerle paylaşacak.

Defalarca Altın Portakal kazanan, aralarında Avrupa Konseyi Özel Ödülü, Sedat Simavi Vakfı ve 1990 UNESCO Mimarlık Ödülü’nün de bulunduğu birçok ödüle değer bulunan Suha Arın için hazırlanan gece; Berrin Avcı Çölgeçen’in usta için hazırladığı “Bir Türkiye Sevdalısı: Suha Arın” belgeselinden seçme bir bölümle başlayacak. Ülkemizde ve
yurtdışında pek çok kurumda öğretim üyeliği yapan, aralarında Can Dündar, Nesli Çölgeçen ve Yalçın Yelence’nin de bulunduğu öğrenciler yetiştiren Suha Arın’ın anılacağı “Ustalara Saygı” toplantısında sanatçının “Tahtacı Fatma” belgeselinden bir bölüm ve diğer belgesellerinden özel olarak bu gece için hazırlanmış bir seçki izleyenlere sunulacak.

Eserleri Amerika’nın önde gelen üniversitelerinin arşivlerine alınan, uluslararası kanallarda prime time’da gösterilen Suha Arın için hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesine konuşmacı olarak; Adil Yalçın, Aysel Aziz, Berrin Avcı Çölgeçen, Elif Kurdoğlu, Ersan İlal, Hakan Aytekin, Hasan Özgen, Kemal Sevimli, Nesli Çölgeçen, Nurçay Türkoğlu, Sühendan Kumcu, Suphi Saatçi, Turhan Yavuz ve Yalçın Yelence de konuşmacı olarak katılıp duygu ve düşüncelerini seyircilerle paylaşacak. Gecede, Suha Arın’ın seyirciler arasındaki dostlarına da mikrofon uzatılacak. Suha Arın için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısına ustanın yeğeni Eren Arın piyanosuyla, Ayça Ergin Arın ise ney’iyle katılarak geceyi müzikle de zenginleştirecek.
Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Suha Arın
Tarih: 1 Şubat 2010 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Bilgi için:
Faruk Şüyün: 0 533 468 30 63
Melih Cevdet Anday Sahnesi / (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84
Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki Zeytinoğlu Caddesi üzerinde…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hobbit: Beş Ordunun Savaşı - The Hobbit: The Battle Of The Five Armies (2014) İlk Görüşte Aşk - Une Rencontre – Quantum Love (2014) Af (2021) Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo (2010) F Tipi Film (2012) Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Leave a comment